Τα Παιδιά της Λιλιπούπολης Συμμετέχουν Ενεργά στην Αγορά Αναπηρικού Αμαξιδίου Παραπληγικού Βρέφους!

«ΜΗ ΞΕΧΝΑΣ, ΤΟ ΚΑΠΑΚΙ ΝΑ ΚΡΑΤΑΣ…!»

 

1

Στη διαρκή προσπάθειά μας να παραμένουμε ευαισθητοποιημένοι απέναντι στις ανάγκες του συνόλου, αλλά και να καλλιεργούμε στα παιδιά μας σταθερές αξίες όπως η αλληλεγγύη και η προσφορά στο συνάνθρωπο, όλοι εμείς εδώ στη ΛΙΛΙΠΟΥΠΟΛΗ σας ΚΑΛΟΥΜΕ να συμμετέχετε και εσείς στο καινούριο μας εγχείρημα και να ενισχύσετε τη συντονισμένη προσπάθεια της «λιλιπούτειας» ομάδας μας, παιδιών και ενηλίκων, να κάνουμε πράξη το «συλλέγω και προσφέρω».Στόχος μας είναι να λάβουμε μέρος στην πανελλήνια εκστρατεία συλλογής παντός είδους πλαστικών καπακίων, ανεξαρτήτως είδους και μεγέθους,  και να είμαστε αυτοί που μέχρι τις 15 Δεκεμβρίου 2015, έχοντας συγκεντρώσει τα περισσότερα καπάκια, θα συνεισφέρουμε ουσιαστικά στο να αγοράσουμε το αμαξίδιο για το μικρό παραπληγικό βρέφος, το οποίο στηρίζει η δράση «Τα παιδιά νοιάζονται»!!!

Στην είσοδο υποδοχής των κτιριακών εγκαταστάσεων του σχολείου μας, αλλά και του παιδότοπου ΛΙΛΙΠΟΥΠΟΛΗ, έχουν πλέον τοποθετηθεί ειδικοί κάδοι περισυλλογής καπακίων. Σας περιμένουμε όλους μαζί με τα παιδιά σας να επιδοθείτε σε ένα ευχάριστο και αποτελεσματικό «κυνήγι» καπακίων με αισιοδοξία για τη σίγουρη επίτευξη του στόχου μας!

Παράπλευροι στόχοι μας, τόσο η ανακύκλωση όσο και η ενεργοποίηση των παιδιών μας να βιώσουν την κοινωνική προσφορά και ως «λιλιπούτειοι» ενεργοί πολίτες, να ξεχωρίσουν για άλλη μια φορά με το έργο τους!

Το κίνημα των καπακιών άρχισε από τα μέλη της Εθελοντικής Ομάδας Δράσης Κέρκυρας Κερκυραίων Πρωτοβουλία. Άνοιξαν το μεγάλο κεφάλαιο της περισυλλογής, με σκοπό να στείλουν τη συγκομιδή τους σε εταιρίες ανακύκλωσης πλαστικών και να πάρουν ως αντάλλαγμα αναπηρικά αμαξίδια. Περίπου πενήντα άτομα ρίχτηκαν με τα μούτρα στη δουλειά, δίνοντας αρχικά έμφαση στην ενημέρωση των κατοίκων του νησιού, το μήνυμα όμως ξεπέρασε γρήγορα τα σύνορα της Κέρκυρας φτάνοντας ως τη Θράκη, την Κρήτη, τα ακριτικά νησιά, ξεσηκώνοντας προσπάθειες σε κάθε γωνιά της χώρας.

Όσο περίεργο κι αν ακουστεί, το 2013 μπορεί άνετα να χαρακτηριστεί «έτος των πλαστικών καπακίων». Σχολεία και ΚΑΠΗ, πολιτιστικοί και αθλητικοί σύλλογοι, γειτονιές και σωματεία, ακόμη και επιχειρήσεις επιδόθηκαν με μανία στη συγκέντρωση καπακίων σε ένα πρωτοφανές ανθρωπιστικό κίνημα που σάρωσε τη χώρα από άκρη σε άκρη με πρωτοβουλία των πολιτών, που οργανώθηκαν σιωπηλά για να δώσουν ηχηρή συμπαράσταση στους συμπολίτες με κινητικά προβλήματα.

Κι αυτό γιατί ένας τόνος πλαστικά καπάκια ισοδυναμεί με ένα αναπηρικό αμαξίδιο!

2

Μέχρι σήμερα έχουν συλλεχθεί 15 τόνοι πλαστικών καπακίων από το Σύλλογο αυτό και αντίστοιχα έχουν εξασφαλιστεί 15 αναπηρικά αμαξίδια. Παράλληλα, την ίδια δράση πραγματοποιεί και ο Πανελλήνιος Σύλλογος Παραπληγικών Ανατολικής και Στερεάς Ελλάδας με στόχο την αγορά αναπηρικών αμαξιδίων και ήδη οι κάτοικοι της Σκοπέλου έχουν συγκεντρώσει 65.000 καπάκια με τα οποία έχουν αγοραστεί 23 αμαξίδια. Η πρωτοβουλία αυτή κερδίζει καθημερινά υποστηρικτές και το καλό παράδειγμα παίρνουν και άλλοι σύλλογοι.

Παρά το αγαθόν της προθέσεως, σύντομα διαπιστώθηκε πως κάποιες εταιρίες ανακύκλωσης δε συμμερίζονταν τις κοινωνικές τους ευαισθησίες και δεν είχαν καμία απολύτως διάθεση να συμβάλουν στην προσπάθειά τους! Ορισμένες μάλιστα από αυτές ήθελαν να πάρουν έναν τόνο πλαστικά καπάκια αντί πινακίου φακής, ενώ κάποιες άλλες δεν επιθυμούσαν να συμμετέχουν στη δράση.

3

Ευχαριστούμε εκ των προτέρων για την υποστήριξή σας!

 

Για να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα της ΛΙΛΙΠΟΥΠΟΛΗΣ πατήστε εδώ.

Για περισσότερο εποπτικό υλικό επισκεφθείτε τη σελίδα της ΛΙΛΙΠΟΥΠΟΛΗΣ στο twitter πατώντας εδώ.