Σχετικά με το BLOG μας

Γιατί το δημιουργήσαμε, σε ποιους απευθύνεται

Αρκετά χρόνια τώρα αισθανόμασταν την ανάγκη να μοιραστούμε τις εμπειρίες και γνώσεις μας μέσα από την καθημερινή συναναστροφή μας με τα παιδιά. Κάθε μέρα δίπλα τους αποτελούσε και μία νέα ξεχωριστή εμπειρία για εμάς. Εμπειρίες που μας έκαναν να μάθουμε πολλά και να ξεχάσουμε ακόμα περισσότερα από αυτά που θεωρούσαμε κάποτε δεδομένα.

Βλέπετε, τα παιδιά ζουν σε έναν διαφορετικό κόσμο, παράλληλο με τον δικό μας. Αντιλαμβάνονται τις ίδιες καταστάσεις με έναν εντελώς διαφορετικό τρόπο που έχει καταφέρει πολλές φορές να μας καταπλήξει και να μας κάνει να αναθεωρήσουμε πράγματα που οι περισσότεροι θεωρούμε και ονομάζουμε αυτονόητα. Κάποιες φορές με την αθωότητά τους, κάποιες με την απρόσμενη ευστροφία τους.
Κανείς μας δεν μπορεί να κρυφτεί από αυτά, γεγονός που κάνει την ανατροφή και καθοδήγησή τους μεγάλη ευθύνη αλλά και παράλληλη χαρά.

40 χρόνια τώρα στην Λιλιπούπολη έχουμε ζήσει πολλά κοντά στα παιδιά.
Έχουμε ζήσει πολλά κοντά και στους γονείς τους.

Οι άνθρωποι της Λιλιπούπολης –επιστημονικό προσωπικό, παιδαγωγοί, μέχρι και η αγαπημένη μας μαγείρισσα- ψάχναμε πολύ καιρό τώρα τρόπους να μοιραστούμε αυτές τις εμπειρίες και όσα τα παιδιά μας έχουν μάθει. Δεν μας αρκεί ο χρόνος των τακτικών μεν αλλά περιορισμένων συναντήσεων με τους γονείς. Ούτε έχουμε τη δυνατότητα να δημοσιεύουμε κάποιο τακτικό έντυπο περιοδικό. Ο χρόνος μας είναι περιορισμένος αφού η Λιλιπούπολη λειτουργεί 12 μήνες το χρόνο καθημερινά και μάλιστα μέχρι αργά το βράδυ για να μπορέσει να προσφέρει στους γονείς το χέρι βοήθειας που χρειάζονται και ζητούν από εμάς. Εξάλλου είμαστε παιδαγωγοί και όχι εκδότες..

Τη λύση μας την έδωσε πρόσφατα η σύγχρονη τεχνολογία.

Αποφασίσαμε να εκμεταλλευτούμε την αμεσότητα και την ελευθερία κινήσεων που μας παρέχει το διαδίκτυο με τη μορφή των ιστολογίων (..τα αποκαλούμενα “Blogs”).

Το «Blog της Λιλιπούπολης» αποτελεί το διαδικτυακό περιοδικό μας . Έναν χώρο όπου όλοι εμείς στη Λιλιπούπολη θα αξιοποιούμε καθημερινά  για να μοιραζόμαστε τις εμπειρίες μας προσπαθώντας να καθοδηγούμε και να συμβουλεύουμε τους γονείς μέσα από αυτές.

Με τη μορφή άρθρων, όλοι οι συνεργάτες της Λιλιπούπολης  θα δημοσιεύουν τακτικά θέματα που αφορούν όλους μας σχετικά με την ανατροφή, διαχείριση της συμπεριφοράς, και διατροφής των παιδιών καθώς και άλλα ενδιαφέροντα θέματα χρήσιμα στους νέους γονείς και όλους όσους επιζητούν μια γεύση από το μαγικό αυτό κόσμο.

Θα θέλαμε επίσης να παροτρύνουμε τους αναγνώστες του Blog να μην παραμείνουν στατικοί θεατές των δημοσιευμένων θεμάτων αλλά να συμμετέχουν ενεργά σε αυτά χρησιμοποιώντας την περιοχή των σχολίων που βρίσκεται στο τέλος της σελίδας κάθε δημοσιευμένου άρθρου. Ελπίζουμε τα άρθρα να αποτελέσουν απλά την αρχή για ευρύτερες συζητήσεις γύρω από αυτά. Βλέπετε, έχουμε και εμείς ακόμα πολλά να μάθουμε.


Μοιραστείτε τις εμπειρίες σας μαζί μας!
Καταθέστε ελεύθερα τις απόψεις σας!
Συμμετέχετε!

Σας ευχαριστούμε όλους για την πολυετή υποστήριξη και εμπιστοσύνη που μας έχετε δείξει. Χάρη σε όλους εσάς μας δίνεται σήμερα η δυνατότητα να κάνουμε ένα όνειρο πραγματικότητα. Να μοιραστούμε με όλο τον κόσμο τα συναισθήματα που μας προκαλούν καθημερινά τα βλέμματα των μικρών αγγέλων!