Οι παροχές της Λιλιπούπολης

H Λιλιπούπολη δεν είναι απλά ένας παιδικός σταθμός

Είναι ένα ολοκληρωμένο, δομημένο με μεγάλη πείρα, σύνολο παροχών και υπηρεσιών που απαρτίζει την πιο ολοκληρωμένη πρόταση για τα παιδιά σας.

Τι σας προσφέρουμε

Πλήρης και Υγιεινή Διατροφή

Η διατροφή του παιδιού είναι γεγονός μείζονος σημασίας στη προσχολική του ηλικία, διότι στην περίοδο αυτή παρατηρείται μια ραγδαία σωματική και νοητική ανάπτυξη. Στον οργανισμό του παιδιού συμβαίνουν σημαντικές αλλαγές σε σύντομο χρονικό διάστημα.  Έτσι οι απαιτήσεις του σε ενέργεια και θρεπτικά συστατικά είναι αυξημένες.  Επίσης έχει αποδειχθεί ότι οι διατροφικές συνήθειες δεν είναι κληρονομικές αλλά επίκτητες. Γι” αυτό, όσο νωρίτερα μάθουμε το παιδί να τρώει σωστά, τόσο περισσότερες πιθανότητες έχουμε να συνεχίσει έτσι και στην υπόλοιπη ζωή του.  Αυτά τα γνωρίζει καλά η ΛΙΛΙΠΟΥΠΟΛΗ και φροντίζει τα γεύματα του παιδιού να είναι πλούσια, να έχουν διατροφική ποικιλία και κυρίως τα υλικά που χρησιμοποιούνται για την παρασκευή τους να είναι όσο γίνεται υγιεινά και φρέσκα.

 

Ασφαλή Μεταφορά με Σχολικά Λεωφορεία

Η συνεχώς αυξανόμενη κίνηση στους δρόμους της πόλης μας σε συνδυασμό με την προσπάθεια της ΛΙΛΙΠΟΥΠΟΛΗΣ να συντομεύσει αισθητά τα δρομολόγια, μας ώθησαν στην απόφαση να αγορασθούν και να δρομολογηθούν δύο ακόμη καινούργια κλιματιζόμενα σχολικά λεωφορεία.

Οι έμπειροι και συνετοί οδηγοί και συνοδοί του σχολείου μας φρόντισαν με περισσή προθυμία να εξασφαλίσουν στους λιλιπούτειους μαθητές μας τη μεγαλύτερη δυνατή ασφάλεια – ζώνες αυστηρά σε όλα τα παιδιά, ιδιαίτερη προσοχή στη παραλαβή και παράδοση – συνέπεια στο ωράριο των δρομολογίων. Τέλος, οι μηχανογραφημένες διαδικασίες συντήρησης και επισκευής των οχημάτων, μας διασφαλίζουν ακόμη περισσότερο την αξιοπιστία και την ασφάλειά τους.

 

Καθημερινή Παιδιατρική Παρακολούθηση

Σημαντική η συμβουλή της παιδίατρου μας στην αντιμετώπιση και πρόληψη των παιδικών ασθενειών.  Η καθημερινή παρουσία της στη ΛΙΛΙΠΟΥΠΟΛΗ και οι πολύτιμες συμβουλές της μας κάνουν να αισθανόμαστε ακόμα πιο ασφαλείς για τα παιδιά μας.

 

Οι Αυλές μας - Παιχνίδι στη Φύση

Σ’ ένα παιδί ο κόσμος δεν έχει όρια, ειδικά όταν παίζει. Η τεράστια καταπράσινη παιδική χαρά της ΛΙΛΙΠΟΥΠΟΛΗΣ με τις ελιές, τις λεύκες, τις συκιές, τις ροδιές, τις λεμονιές καθώς και τα πολλά παιχνίδια που διαθέτει, είναι ένας ιδανικός και μοναδικός χώρος που τα παιδιά μας μπορούν να τρέξουν, να πηδήξουν, να χαρούν με τη παρέα τους ατέλειωτες ώρες παιχνιδιού με απόλυτη ασφάλεια.

 

Πρωτοποριακά Εκπαιδευτικά Προγράμματα

Οργανώνουμε ελκυστικές και δημιουργικές δραστηριότητες, μέσα από την καθοδήγηση και την εποπτεία της 11μελής ομάδας του επιστημονικού προσωπικού της Λιλιπούπολης, οι οποίες εξασφαλίζουν την ενεργή και Αβίαστη Συμμετοχή του παιδιού μέσα από το παιχνίδι και στοχεύουν στην ολόπλευρη ανάπτυξή του

Σωματική, Συναισθηματική, Νοητική, Κοινωνική, Πνευματική !

Μέσα από τη περιήγησή σας στο site, ανακαλύψτε τα μαγικά σκαλοπάτια της Λιλιπούπολης!

Παρακολούθηση της Ψυχολογίας και της Ανάπτυξης των Παιδιών μας

Η «ΛΙΛΙΠΟΥΠΟΛΗ» με την υποστήριξη της Πανεπιστημιακής Ερευνήτριας του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και Νηπιαγωγού, Δρ. Ευσταθίας Βαλιάντζα-Αυτιά, εφαρμόζει ειδικό πρόγραμμα παρακολούθησης όχι μόνον της ψυχολογικής, αλλά και της εν γένει ανάπτυξης των νηπίων!

Η ψυχολογική ανάπτυξη αναφέρεται κυρίως σε θέματα συμπεριφοράς των νηπίων προς τους άλλους (κοινωνικοποίηση), αντίληψης του εαυτού τους, καθώς και σε θέματα αυτοεξυπηρέτησης. Αυτά αποτελούν τον αναπτυξιακό τομέα με τίτλο:

Κοινωνικές σχέσεις.

Ωστόσο η εν γένει ανάπτυξη των νηπίων περιλαμβάνει τους εξής επιπλέον πέντε (5) τομείς:

 • Γλώσσα
 • Μαθηματικές έννοιες
 • Κίνηση-Μουσική
 • Πρωτοβουλία
 • Δημιουργικότητα

Για όλα αυτά τα θέματα οι νηπιαγωγοί του σχολείου μας συμβουλεύονται μέσα στην τάξη, καθώς και η διοίκησή του, όταν απαιτείται για ειδικά θέματα. Επίσης οι γονείς ενημερώνονται και παίρνουν οδηγίες σε όλες τις σχετικές τακτικές συναντήσεις που οργανώνει το σχολείο, καθώς και σε ανεξάρτητα ατομικά ραντεβού.

 

Συνεργασία Σχολείου-Οικογένειας

Επειδή γνωρίζουμε πολύ καλά, ότι οι γονείς, ως οι πρώτοι παιδαγωγοί για τα παιδιά τους, μπορούν να συμβάλλουν ουσιαστικά στο αποτέλεσμα της αναπτυξιακής διαδικασίας, γίνονται στη ΛΙΛΙΠΟΥΠΟΛΗ συχνές συγκεντρώσεις γονέων στις οποίες ενημερώνονται ατομικά για κάθε παιδί. Επίσης οι παιδαγωγοί καθημερινά, σε συγκεκριμένες ώρες έχουν τηλεφωνική επικοινωνία για εκατέρωθεν ενημέρωση. Τέλος, η διεύθυνση της ΛΙΛΙΠΟΥΠΟΛΗΣ με συγκεκριμένα απογευματινά ραντεβού έχει τη χαρά να συνομιλήσει μαζί σας για την πρόοδο του παιδιού και ότι άλλο σας απασχολεί.

 

Μάθημα στη Φύση

Οι παιδαγωγοί εφαρμόζουν ένα ειδικό παιδαγωγικό πρόγραμμα, ενταγμένο στα εκάστοτε Σχέδια Εργασίας της Βιωματικής Επικοινωνιακής Μάθησης (ΒΕΜ) της κάθε τάξης, με στόχο να εξοικειώσει τα παιδιά με την Φύση και ταυτόχρονα να διδάξει βασικά στοιχεία του Λόγου και της Αριστοτελικής Λογικής με παιγνιώδη τρόπο όπως:

 • λεξοπαίχνιδα
 • τραγούδια
 • παιχνίδια με σχήματα και σύμβολα
 • κινητικά παιχνίδια
 • παιχνίδια λεκτικής φαντασίας
 • παιχνίδια παρατήρησης
 • Ελληνικοί μύθοι
 • διάλογος
 • «Λέσχη Ανάγνωσης για την Φύση» κτλ

Όλα τα παιχνίδια θα είναι κατάλληλα για την κάθε ηλικία.