Γιατί να προτιμήσω τη Λιλιπούπολη

Γιατί να προτιμήσω τη Λιλιπούπολη για το Παιδί μου

μερικοί πολύ καλοί λόγοι να μας εμπιστευθείτε


 • Γιατί η Λιλιπούπολη το 1981 ήταν ο πρώτος Βρεφονηπιακός Σταθμός-Νηπιαγωγείο που λειτούργησε στη δυτική Αθήνα. 40 χρόνια τώρα μεγάλωσε με αγάπη και ασφάλεια χιλιάδες παιδιά, αποκτώντας σημαντική και πολύπλευρη εμπειρία σε αυτές τις τρυφερές ηλικίες.
 • Γιατί η Λιλιπούπολη είναι ένα σχολείο με Οργάνωση, Αρχές και Αξίες, πάνω στις οποίες στηρίζει τη δημιουργική προσφορά της.
 • Γιατί το παιδί σας θα περάσει τα πιο τρυφερά του χρόνια με αγάπη και ασφάλεια, σε ένα περιβάλλον πανέμορφο, ζεστό, οικογενειακό, σε ένα περιβάλλον με παιδιά της ηλικίας του πλούσιο σε ερεθίσματα, σε χώρους καλαίσθητους και κατάλληλα διαμορφωμένους (2-4 τμήματα σε κάθε ηλικία).
 • Γιατί η Διεύθυνση, οι Επιστημονικοί Συνεργάτες, οι Παιδαγωγοί είναι συνεχώς κοντά στα παιδιά και τους γονείς!
 • Γιατί έχει επιλέξει παιδαγωγούς – Η ΛΙΛΙΠΟΥΠΟΛΗ ΕΠΕΝΔΥΕΙ ΣΤΙΣ ΠΑΙΔΑΓΩΓΟΥΣ ΤΗΣ – οι οποίες και φροντίζει να επιμορφώνονται ΣΥΝΕΧΩΣ μέσα από εξειδικευμένα και Βιωματικά Σεμινάρια από την 11μελή Επιστημονική Ομάδα που την απαρτίζει, άρτια καταρτισμένη με συνέπεια, υπευθυνότητα και κυρίως με ιδιαίτερη ευαισθησία στα μικρά παιδιά!
 • Γιατί υπό την επίβλεψη του διακεκριμένου καθηγητή του πανεπιστημίου Κώστα Χρυσαφίδη, που πρώτος εισήγαγε και δίδαξε τη βιωματική, εκπαιδευτική μέθοδο project στο χώρο της ελληνικής προσχολικής αγωγής, το εκπαιδευτικό πρόγραμμα της Λιλιπούπολης από τα βρεφικά τμήματα έως και το νηπιαγωγείο είναι από τα πιο πρωτοποριακά στην Ελλάδα.
 • Γιατί η σύμβουλος του σχολείου Δρ. Μηχανικός Περιβάλλοντος και Νηπιαγωγός διδάσκουσα στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, Ευσταθία Βαλιάτζα, στα πλαίσια του Παγκόσμιου εορτασμού του 2016 ως «Έτους Αριστοτέλους», σε συνεργασία με τον Αριστοτελικό Όμιλο Αθηνών, εφαρμόζει τα «Αριστοτελικά Παιχνίδια Λόγου και Λογικής στη Φύση», ένα ειδικό παιδαγωγικό πρόγραμμα ενταγμένο στα εκάστοτε Σχέδια Εργασίας της Βιωματικής Επικοινωνιακής Μάθησης (ΒΕΜ) της κάθε τάξης, με στόχο να εξοικειώσει τα παιδιά με την Φύση και ταυτόχρονα να διδάξει βασικά στοιχεία του Λόγου και της Αριστοτελικής Λογικής με παιγνιώδη τρόπο καθώς και να πραγματοποιείται, πλέον, η μέθοδος αυτή, από τις ίδιες τις παιδαγωγούς του σχολείου, αφού εκπαιδεύονται και οι ίδιες με σχετικά σεμινάρια, με δυνατότητα έτσι να ωφελούνται τα παιδιά με περισσότερες σχετικές δράσεις, σύμφωνα με τον τρόπο, τα μέσα και το είδος θεμάτων διδασκαλίας, οπότε υλοποιείται ένα ολοκληρωμένο εκπαιδευτικό πρόγραμμα – μάθημα στη Φύση και όχι απλώς μία εκδρομή.
 • Γιατί η Παιδοψυχολόγος του σχολείου δραστηριοποιείται τόσο μέσα στις τάξεις υλοποιώντας μαζί με τα παιδιά το πρόγραμμα Συναισθηματικής Αγωγής, όσο μέσα στη σχολική μας κοινότητα παρέχοντας συμβουλευτική υποστήριξη σε εκπαιδευτικούς και γονείς μέσα από ατομικά ραντεβού και σεμινάρια.
 • Γιατί, ο Λογοθεραπευτής – Γλωσσολόγος αξιολογεί τους μαθητές μας ως προς τη γλωσσική τους ανάπτυξη και αναλαμβάνει την αποκατάσταση παιδιών με δυσκολίες στο λόγο και την ομιλία.
 • Γιατί η Λιλιπούπολη σταθερά επιλέγει να εμπλουτίζει το πολυεπίπεδο εκπαιδευτικό της πρόγραμμα, ανακαλύπτοντας και υλοποιώντας με τα παιδιά καινούρια προγράμματα που προωθούν την ολόπλευρη εξέλιξή τους (π.χ. μαθήματα Κολύμβησης, Αθλητικών Δραστηριοτήτων, Μουσικοκινητικής Αγωγής Carl-Orff, Καράτε και Ρυθμικής Γυμναστικής).
 • Γιατί θα πάει εφοδιασμένο με τα κατάλληλα «εργαλεία», όπως όλα τα παιδιά μας στο δημοτικό σχολείο.
 • Γιατί οι Παιδίατροι της Λιλιπούπολης είναι καθημερινά στο σχολείο για πρόληψη και για αντιμετώπιση πιθανών ασθενειών. Κάθε χρόνο γίνονται δωρεάν διαλέξεις ανοιχτές προς όλους τους γονείς για επίκαιρα θέματα υγείας.
 • Γιατί η διατροφή του παιδιού είναι γεγονός μείζονος σημασίας στην προσχολική ηλικία. Αυτό το γνωρίζει καλά η Λιλιπούπολη και φροντίζει σε συνεργασία με τη διατροφολόγο και τον παιδίατρο του σχολείου, τα γεύματα του παιδιού να είναι πλούσια, να έχουν ποικιλία και κυρίως τα υλικά που χρησιμοποιούνται να είναι όσο γίνεται πιο υγιεινά και φρέσκα.
 • Γιατί τα παιδιά έρχονται σε επαφή και εξοικειώνονται με τις νέες τεχνολογίες & το χειρισμό Ηλεκτρονικών Υπολογιστών (τα μαθήματα γίνονται σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο, σε ολιγομελή τμήματα και με τη χρήση Διαδραστικών Πινάκων. Στο πλαίσιο του μαθήματος γίνεται χρήση ηλεκτρονικών εκπαιδευτικών προγραμμάτων, π.χ. Ακτίνες, Kidepedia κλπ).
 • Γιατί η ενημέρωσή σας για την πορεία και εξέλιξη του παιδιού σας, γίνεται: καθημερινά μέσω του τετραδίου «εβδομαδιαίου προγράμματος», κάθε μήνα με συναντήσεις γονέων και παιδαγωγών/επιστημονικών συνεργατών, τηλεφωνικά όποτε κρίνεται απαραίτητο, ηλεκτρονικά μέσω newsletter είτε με sms για όλες τις ανακοινώσεις που αφορούν τις δράσεις του σχολείου και του παιδότοπού μας.
 • Γιατί τα Δίδακτρα είναι πολύ οικονομικά σε συνάρτηση με τις παροχές του σχολείου.
 • Γιατί χιλιάδες γονείς εμπιστεύονται τη Λιλιπούπολη και έχουν πάντα έναν καλό λόγο για το πρώτο σχολείο των παιδιών τους!!!

Όπως σας είναι γνωστό και αδιαμφισβήτητο, η προσχολική ηλικία είναι η σημαντικότερη ηλικία της ζωής του ανθρώπου. Σε αυτό συμφωνούν όλοι οι ερευνητές που μελετούν την εξέλιξη του παιδιού.

Σε αυτή την ηλικία το παιδί κοινωνικοποιείται, συγκεκριμενοποιεί τις ιδέες του, ορίζει τον εαυτό του, διαμορφώνει το χαρακτήρα του, θέτει τις βάσεις της ανάπτυξης, της προσωπικότητάς του, αλλά και της μαθησιακής του εξέλιξης!

Η προσχολική αγωγή και εκπαίδευση παίζουν κυρίαρχο ρόλο στα παραπάνω, γι΄ αυτό η επιλογή του Παιδικού σταθμού και Νηπιαγωγείου είναι πολύ σημαντική απόφαση για σας.


Πιστεύουμε αξίζει το καλύτερο!

Σε αυτή σας την απόφαση θα είμαστε στη διάθεσή σας με αγάπη για ό,τι χρειαστείτε!!!

Όλα τα παραπάνω στοιχεία σας παρουσιάστηκαν με ένα και μοναδικό σκοπό, να μας γνωρίσετε, να γνωρίσετε τη ΛΙΛΙΠΟΥΠΟΛΗ και να επιλέξετε το σχολείο που θα εμπιστευθείτε ό,τι πιο πολύτιμο έχετε!!!


Εμείς θα είμαστε συνέχεια εδώ!!!

Μη διστάσετε να μας ζητήσετε να ενημερωθείτε για οτιδήποτε άλλο σας απασχολεί σε σχέση με το παιδί.

Με χαρά και σαφήνεια θα προσπαθήσουμε μαζί να βρούμε λύσεις……