Εκδηλώσεις

Θεατρικές εκδηλώσεις/Αποφοιτήσεις


Το Δεκέμβριο, το Φεβρουάριο και τον Ιούνιο τα παιδιά μας συμμετέχουν στις καθιερωμένες χριστουγεννιάτικες, αποκριάτικες και καλοκαιρινές μας εκδηλώσεις, διοργανώνοντας μοναδικές παραστάσεις είτε σε πολιτιστικούς χώρους όπως το Θέατρο Πέτρας είτε στο χώρο του σχολείου μας. Έτσι, γιορτάζουμε όλοι μαζί τις αγαπημένες γιορτές μικρών και μεγάλων (Χριστούγεννα-Απόκριες) και αποχαιρετούμε τους Λιλιπούτειους μαθητές μας (Καλοκαιρινές Γιορτές-Αποφοίτηση) σε κλίμα χαράς και συγκίνησης!

Πολιτιστικές εκδηλώσεις


Με σκοπό την απόκτηση εμπειριών και γνώσεων από το ευρύτερο Κοινωνικό και Φυσικό Περιβάλλον και την ευαισθητοποίηση σε σύγχρονα ζητήματα, πραγματοποιούμε μαζί με τα παιδιά εκπαιδευτικές επισκέψεις σε πολιτιστικά κέντρα, αρχαία θέατρα, πάρκα, μουσεία, θέατρα, κινηματογράφο και χώρους επαγγελματικών δραστηριοτήτων, (όπως παραστάσεις της Κάρμεν Ρουγγέρη, Αττικό Ζωολογικό Πάρκο, Μουσείο Γουλανδρή, Πυροσβεστική, Ακρόπολη, E.M.Y, Λυρική Σκηνή, Πλανητάριο).

Έχοντας βιώσει μια πλούσια σε εμπειρίες σχολική χρονιά και με γνώμονα τις γνώσεις που έχουν κατακτήσει τα ίδια τα παιδιά, οργανώνουμε μαζί τους εκδηλώσεις και δρώμενα με αφορμή θρησκευτικές και εθνικές εορτές, στις οποίες έχουμε όλοι μαζί την ευκαιρία να τα καμαρώσουμε!

Αθλητικές εκδηλώσεις


Παιδιά 1,5 – 2,5 ετών

Τα παιδιά ηλικίας 1,5 έως 2,5 ετών μέσα από τη χοροκίνηση, η οποία έχει σχεδιαστεί από ειδικούς, έχουν τη δυνατότητα να ενθαρρύνουν την κινητική τους ανάπτυξη μέσα από νέες μεθόδους κίνησης σε εκτέλεση πρωτίστως ρυθμικής γυμναστικής! Μέσα από το παιχνίδι, ενισχύεται ο συντονισμός, η ισορροπία και η σωματική δύναμη!

Εξοπλισμός όπως τα κεκλιμένα επίπεδα, τραμπάλες, τσουλήθρες, σκάλες αναρρίχησης, τουβλάκια ισορροπίας, μεγάλες φουσκωτές μπάλες και άλλα πολλά, χρησιμοποιούνται με ένα πολύ διασκεδαστικό τρόπο από ειδικά εκπαιδευμένους καθηγητές φυσικής αγωγής.

Η μουσική που πλαισιώνει το πρόγραμμα καθ’ όλη την διάρκειά του, βοηθάει τα παιδιά να αναπτύξουν τον ρυθμό τους, να μιμούνται ήχους και κινήσεις καθώς αναπτύσσουν ολόπλευρη την κοινωνικότητά τους και τους κανόνες συνεργασίας!

Παιδιά 2,5 – 3,5 ετών

Τα παιδιά ηλικίας 2,5 έως 3,5 ετών αποκτούν ψυχοκινητικές εμπειρίες που σχετίζονται με την αντίληψη του σώματος, την ικανότητα αντίληψης του χρόνου, την αντίληψη των αντικειμένων, την ανάπτυξη ικανοτήτων που βοηθούν στην κοινωνικοποίηση του παιδιού, την ανάπτυξη δεξιοτήτων του νευρομυϊκού συντονισμού ολόκληρου του σώματος, όπως η ισορροπία, η αλτικότητα, ο συγχρονισμός, ο νευρομυϊκός συντονισμός ματιού-χεριού και η γραφοκινητική ικανότητα!

Το άρτια εκπαιδευμένο προπονητικό προσωπικό, o πλούσιος υλικοτεχνικός εξοπλισμός και η μουσική δημιουργούν ένα ευχάριστο και απόλυτα ασφαλές περιβάλλον, ιδανικό για την υλοποίηση του προγράμματος!

Τεχνικές και στοιχεία της βασικής ρυθμικής γυμναστικής, αθλήματα όπως mini tennis, mini basketball, παραδοσιακά παιχνίδια, παιδαγωγικά παιχνίδια με όργανα γυμναστικής (στεφάνια, μπάλες, κορύνες, κ.α.) διδάσκονται με μορφή παραμυθιού, εμπλουτισμένο με μουσική, κρατώντας αμείωτο το ενδιαφέρον των παιδιών πλάθοντας αρμονικά τον σωματότυπό τους!

Παιδιά 3 – 6 ετών

Tα παιδιά ηλικίας από 3 έως 6 ετών θα γνωρίσουν τα μυστικά των αθλημάτων μέσα από πρωτοποριακές τεχνικές και παιχνίδια, υπό την καθοδήγηση και επίβλεψη εξειδικευμένων καθηγητών Φυσικής Αγωγής. Παράλληλα θα έχουν την ευκαιρία να αναπτύξουν τις συντονιστικές και συναρμοστικές τους ικανότητες, να οξύνουν την παρατηρητικότητά τους και να χτίσουν τη φυσική τους κατάσταση θεμελιώνοντας έτσι τις βάσεις ώστε να διδαχθούν τις τεχνικές των αθλημάτων και να τις εξελίξουν από πολύ μικρή ηλικία!

Ο εξοπλισμός αποτελείται από μίνι φιλέ τένις, μίνι μπασκέτες, στεφάνια, κορύνες, ρακέτες, μπάλες διαφορετικών τύπων και πάρα πολλά υλικοτεχνικά βοηθήματα, που είναι κατάλληλα και ασφαλή για τον σωματότυπο των παιδιών αυτής της ηλικίας!

Κατ’ αρχάς τα παιδιά θα διδαχθούν βασικές ασκήσεις νευρομυϊκού συντονισμού, ευλυγισίας, ισορροπίας, ανάπτυξη της φυσικής κατάστασης και της παρατηρητικότητάς τους. Εν συνεχεία, οι συμμετέχοντες θα διδαχθούν βασικές ασκήσεις και τεχνικές του κάθε αθλήματος, κάνοντας μια ουσιαστική εισαγωγή στον κόσμο των sports!

Τα παιδιά, λοιπόν, από 3 έως 6 ετών θα έχουν την δυνατότητα να διδαχθούν τα εξής αθλήματα μέσα από μία κυκλική μορφή διδασκαλίας:

Mini Tennis, Mini Basketball, Στίβος (ακόντιο, δίσκος κ.λ.π., με ειδικό αφρώδες υλικοτεχνικό εξοπλισμό), Ενόργανη Γυμναστική & Χοροκίνηση (zumba, hip-hop, kids aerobic)

Μαθήματα Κολύμβησης


Τα παιδιά έρχονται σε πρώτη επαφή με το υγρό στοιχείο μέσω των μαθήματων κολύμβησης, τα οποία πραγματοποιούνται κατά τη διάρκεια του εκπαιδευτικού προγράμματος για τα τμήματα Προπρονηπίου, Προνηπίου και Νηπιαγωγείου.

Με την κολύμβηση το παιδί γυμνάζει όλο το σώμα, χωρίς να μεταφέρει το βάρος του (πίεση στη σπονδυλική στήλη) σε μια ηλικία που αναπτύσσεται σε έντονους ρυθμούς.

Η κολύμβηση είναι απαραίτητη όσο και το βάδισμα. Ζούμε σε μία χώρα που βρέχεται από θάλασσα και είναι θέμα επιβίωσης αλλά και ευχαρίστησης η γνώση της κολύμβησης.

Ο αθλητισμός ισχυροποιεί τον οργανισμό και διαμορφώνει δυναμικές προσωπικότητες.
Εφαρμόζεται το σύστημα πιστοποίησης κολυμβητικής ικανότητας σε συνεργασία με τις πιο εξελιγμένες σχολές του κόσμου (Αμερική, Αυστραλία, Αγγλία) θέτοντας κολυμβητικούς στόχους ανά τρίμηνο και αξιολογώντας την πορεία των στόχων ανά παιδί.

Στο τέλος της χρονιάς και ολοκληρώνοντας τον κύκλο προπονήσεων, κάθε παιδί παραλαμβάνει την ετήσια πιστοποίηση!

Τα τμήματα είναι ολιγομελή. Την επίβλεψη των παιδιών έχουν ειδικευμένοι στην κολύμβηση καθηγητές Φ.Α. που διαθέτουν και πτυχίο ναυαγοσωστικής.

Οι Λιλιπούτειοι κολυμβητές μας μυούνται στα μυστικά της άρτιας κολύμβησης και μας παρουσιάσουν στο τέλος της χρονιάς τις δεξιότητές τους σε ένα συναρπαστικό κολυμβητικό υπερθέαμα στο κλειστό, Ολυμπιακών Διαστάσεων, κολυμβητικό κέντρο του Ο.Α.Κ.Α.!!!