Η πορεία μας

Χρονολόγιο


1981

ΙΔΡΥΣΗ

Ιδρύεται η ΛΙΛΙΠΟΥΠΟΛΗ

ο πρώτος βρεφονηπιακός σταθμός στη Δυτική Αττική. Λειτουργεί στο ένα από τα δύο κτήρια της οδού 28ης Οκτωβρίου 44-46, ενώ παράλληλα δρομολογείται το πρώτο της βενζινοκίνητο σχολικό λεωφορείο.

1982

ΠΡΩΤΗ ΕΠΕΚΤΑΣΗ

Επεκτείνεται

και στο διπλανό σύγχρονο κτήριο φιλοξενώντας ακόμη περισσότερα παιδιά σε ένα ζεστό και πλούσιο σε ερεθίσματα περιβάλλον.

1996

ΔΕΥΤΕΡΗ ΕΠΕΚΤΑΣΗ

Νέος, σύχγρονος χώρος

Δίδεται για τους πιο μικρούς μας μαθητές ένας ακόμη σύγχρονος χώρος στην οδό Σουλίου 3, δίπλα στο δάσος της Πετρούπολης.

1998

ΝΕΟΣ ΣΤΟΛΟΣ &
ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΚΤΙΡΙΩΝ

Επεκτείνονται και τελειοποιούνται

οι κτηριακές εγκαταστάσεις επί της οδού Σουλίου και αγοράζονται δύο ακόμη σχολικά λεωφορεία ανεβάζοντας τον αριθμό τους σε τέσσερα και τον επόμενο χρόνο σε πέντε.

2000

ΝΕΑ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΚΤΙΡΙΩΝ

Νέο, ασφαλές, λειτουργικό σχολείο

Τα δύο μικρά κτήρια στην οδό 28ης Οκτωβρίου μετατρέπονται σε ένα μεγάλο, υπερσύγχρονο, ασφαλές, λειτουργικό σχολείο.

2004

ΤΟ PROJECT
ΣΤΗ ΛΙΛΙΠΟΥΠΟΛΗ

Μια παιδοκεντρική μαθησιακή διαδικασία

που ανταποκρίνεται με επιτυχία στις ανάγκες της εποχής μας. Η εποχή μας που χαρακτηρίζεται από την έντονη τεχνολογική ανάπτυξη, τη ραγδαία ανατροπή της γνώσης και των κοινωνικών συνθηκών, καθιστά απαραίτητο να τονίζονται στην εκπαίδευση, που οδηγεί στην καλλιέργεια της προσωπικότητας του παιδιού, η Δημιουργικότητα και η Συντροφική Δράση!

2006

ΝΕΟΣ ΠΑΙΔΟΤΟΠΟΣ 600 Τ.Μ.

Η προσφορά στα παιδιά δεν έχει όρια

Η ΛΙΛΙΠΟΥΠΟΛΗ αποδεικνύει ότι η προσφορά στα παιδιά δεν πρέπει να έχει όρια. Ένας πανέμορφος παιδότοπος 600 τ.μ. με πλήθος παιχνιδιών, μοντέρνος στην παραμικρή του λεπτομέρεια καφέ – πολυχώρος, έρχεται να φιλοξενήσει απλόχερα μικρούς και μεγάλους, παρέχοντας στους μαθητές της Λιλιπούπολης (δωρεάν είσοδοι τις καθημερινές – έκπτωση τα Σαββατοκύριακα) απεριόριστο και ασφαλές παιχνίδι και χαλάρωση, με πλούσια ποικιλία καφέδων και όχι μόνο στους γονείς.

2008

ΝΕΑ ΓΡΑΦΕΙΑ
& ΚΟΥΖΙΝΑ

Μία αναπαλαιωμένη ξύλινη μονοκατοικία

με παραδοσιακές εικαστικές παρεμβάσεις προστίθεται στα κτήρια της Λιλιπούπολης επί της οδού 28ης Οκτωβρίου, στην οποία στεγάζονται τα γραφεία και οι Διοικητικές Υπηρεσίες της, καθώς και καινούρια κουζίνα, εξοπλισμένη πλήρως με επαγγελματικά μηχανήματα/συσκευές και επιπρόσθετους βοηθητικούς χώρους.

2010

ΑΝΑΚΑΙΝΙΣΗ
& ΕΠΕΚΤΑΣΗ

Η αυλή μας εμπλουτίζεται

Η ήδη πλούσια αυλή εμπλουτίζεται με καινούρια ασφαλή ξύλινα παιχνίδια. Παράλληλα μεγαλώνουν και ανακαινίζονται πλήρως όλες οι αίθουσες του ισογείου.

2011

ΑΝΑΚΑΙΝΙΣΗ
& ΕΠΕΚΤΑΣΗ

Η αυλή μας εμπλουτίζεται

Η ήδη πλούσια αυλή εμπλουτίζεται με καινούρια ασφαλή ξύλινα παιχνίδια. Παράλληλα μεγαλώνουν και ανακαινίζονται πλήρως όλες οι αίθουσες του ισογείου

2011

ΛΙΛΙΠΟΥΠΟΛΗ BLOG

«Γεννιέται» το BLOG μας!

Το νέο μας BLOG είναι γεγονός σε μια προσπάθεια να ενημερώνουμε τους γονείς για τα νέα, τις προτάσεις και τις δραστηριότητές μας.

2013-2014

ΟΙ ΑΝΑΚΑΙΝΙΣΕΙΣ ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ…

Ανακαινίζονται οι υπάρχοντες χώροι

και προστίθενται νέοι, στο κτήριο της Baby Λιλιπούπολης επί της οδού Σουλίου. Παράλληλα εξοπλίζονται με σύγχρονα υλικοτεχνικά μέσα.

2014

ΜΙΑ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ!

Με νέες, διδακτικές καινοτομίες

υιοθετείται πρόγραμμα παρακολούθησης της προόδου ανάπτυξης νηπίων 3-5 ετών και παροχής απαιτούμενων παιδαγωγικών συμβουλών σε γονείς και νηπιαγωγούς. Tο πρόγραμμα αυτό αφορά την εφαρμογή των 32 ελέγχων παρακολούθησης της ανάπτυξης των νηπίων σύμφωνα με το Αμερικάνικο Πρωτόκολλο του Υπουργείου Παιδείας των Η.Π.Α.

2015

ΝΕΑ ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ

Νέα, ακόμη πιο εξελισσόμενη πλατφόρμα

ηλεκτρονικής ενημέρωσης γονέων με πλούσιο εποπτικό υλικό για την καθημερινή ζωή του κάθε παιδιού μέσα στη Λιλιπούπολη

2015-2016

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗΣ
ΤΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΤΩΝ ΕΠΙΠΕΔΩΝ
ΤΟΥ ΛΟΓΟΥ

Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα Ανάπτυξης του Λόγου

Το παιδαγωγικό πρόγραμμα δίνει έμφαση στην Ελληνική γλώσσα, φύση, ιστορία και ήθη, με δράσεις όπως:

  • Μέτρηση της γλωσσικής ανάπτυξης των παιδιών.
  • Ένταξη στα πλαίσια των ετήσιων ΣΧΕΔΙΩΝ ΕΡΓΑΣΙΑΣ κάθε τάξης παιχνιδιών και δραστηριοτήτων με σκοπό την ανάπτυξη των ιστορικών Ελληνικών χαρακτηριστικών και αξιών στα παιδιά.
  • Ειδική χρήση μέσα στην τάξη, όσο το δυνατόν περισσότερων νεοελληνικών λέξεων με αρχαιότατη ιστορία.

2016

ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΙΚΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΛΟΓΟΥ
ΚΑΙ ΛΟΓΙΚΗΣ ΣΤΗ ΦΥΣΗ

Αριστοτελικά Παιχνίδια στη Φύση!

Αριστοτελικά Παιχνίδια Λόγου και Λογικής στη Φύση» Στα πλαίσια του Παγκόσμιου εορτασμού του 2016 ως «Έτους Αριστοτέλους» η Λιλιπούπολη, σε συνεργασία με τον Αριστοτελικό Όμιλο Αθηνών, εκτελεί ένα ειδικό παιδαγωγικό πρόγραμμα, ενταγμένο στα εκάστοτε Σχέδια Εργασίας της Βιωματικής Επικοινωνιακής Μάθησης (ΒΕΜ) της κάθε τάξης, με στόχο να εξοικειώσει τα παιδιά με την Φύση και ταυτόχρονα να διδάξει βασικά στοιχεία του Λόγου και της Αριστοτελικής Λογικής με παιγνιώδη τρόπο.

2017

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΝΕΩΝ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΛΕΩΦΟΡΕΙΩΝ

Αγοράζονται

2 σχολικά λεωφορεία, εκσυγχρονίζοντας πλήρως ο στόλος του σχολείου

2018

ΚΑΙΝΟΤΟΜΑ ΜΟΝΤΕΛΑ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑΣ

Εμπλουτισμός με ακόμα πιο εξελιγμένα παιδαγωγικά προγράμματα,

στα πλαίσια της αδιάλειπτης προσπάθειας για συνεχή εξέλιξη των εκπαιδευτικών μας προγραμμάτων με τη συγκρότηση καινοτόμων μοντέλων διδασκαλίας και εκπαιδευτικών πρακτικών – Πρόγραμμα Έκφρασης μέσω της Ραδιοφωνικής Παραγωγής, Πρόγραμμα Λόγου – Αριστοτελικές Ετυμολογικές Αφηγήσεις, Πρόγραμμα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης – Εξερευνώ, Παίζω και Μαθαίνω στη Φύση, Πρόγραμμα Μουσειοπαιδαγωγικής

2019

ΚΥΚΛΙΚΕΣ ΜΟΡΦΕΣ ΔΡΑΣΕΩΝ-PORTFOLIO

Ανοίγουμε τις τάξεις και εφαρμόζουμε κυκλικές μορφές δράσεων

δίνοντας έτσι τη δυνατότητα στα παιδιά να ωφεληθούν από όλους τους χώρους και το υλικό του σχολείου. Εφαρμόζουμε τη μέθοδο του Portfolio συλλέγοντας τα έργα των παιδιών με την προσωπική τους συμβολή και τη συμμετοχή των Γονέων.

2020

ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΜΕ 3 ΝΕΑ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ

Τα νέα εργαστήρια είναι

«Εργαστήρια Αυλής», «Εργαστήρια Εικαστικών», «Αυτόνομα Εργαστήρια – Ήσυχα Παιχνίδια» με ΝΕΟ πλούσιο Παιδαγωγικό υλικό (Φυσικό υλικό, Οικοδομικό υλικό, Τεχνολογικό Υλικό, Εργαλεία και Υλικά για Πλαστικές Τέχνες), το οποίο επιλέγεται μέσα από τη συστηματική παρατήρηση των παιδαγωγών από τις συγκεκριμένες ανάγκες των παιδιών.

2021-22

Η ΑΝΑΠΤΥΞΗ
ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ

Η ΛΙΛΙΠΟΥΠΟΛΗ είναι

ο Βρεφονηπιακός Σταθμός- Νηπιαγωγείο που
εμπιστεύονται οι γονείς περισσότερο από κάθε άλλον στη Δυτική Αθήνα.