Το Σχολείο μας


Για τους γονείς

ΛΙΛΙΠΟΥΠΟΛΗ  είναι αστείρευτη πηγή αγάπης και σεβασμού για τα παιδιά, ένας τρυφερός ύμνος κατανόησης και βοήθειας στη μάνα και στον πατέρα που με αγωνία μεριμνούν για την ασφαλέστερη επιλογή του καταλληλότερου -παιδαγωγικά- πλαισίου ανάπτυξης του παιδιού τους! Σε δύο μεγάλες, σύγχρονες κτηριακές εγκαταστάσεις εργαζόμαστε με υποδειγματική, παιδαγωγική ευαισθησία, προσφέροντας στους ΛΙΛΙΠΟΥΤΕΙΟΥΣ μαθητές μας το καταστάλαγμα της μακρόχρονης έρευνας και εμπειρίας μας!

Μέσα από τη συναρπαστική, για τους μικρούς μας φίλους, παρέα, η παιδαγωγός ενεργοποιεί δυναμικά τη φαντασία των παιδιών, τα ψυχαγωγεί και παράλληλα τα μυεί στις μεγάλες αξίες της ζωής: τα Ιδανικά, τη Γέννηση, την Πίστη, τη Δικαιοσύνη, το Σεβασμό, την τήρηση των Υποσχέσεων!

Η ΛΙΛΙΠΟΥΠΟΛΗ με ιδιαίτερη ευαισθησία και σύγχρονη παιδαγωγική έκφραση δημιουργεί εδώ και 40+ χρόνια, από το 1981, τη νέα εποχή στο χώρο των βρεφονηπιακών σταθμών και νηπιαγωγείων

Οδηγήστε και εσείς το παιδί σας στα μαγικά μονοπάτια της και ανοίξτε του για πάντα έναν ανεξάντλητο κόσμο έμπνευσης, γνώσης και δημιουργίας!


Οργανωτική δομή

H δυναμική του σχολείου μας απαρτίζεται από τη Γενική Διεύθυνση, Διεύθυνση Παιδαγωγών, Υποστηρικτική Επιστημονική 11μελή Ομάδα Παιδιών και Παιδαγωγών (με την ενεργή συμμετοχή 2 Καθηγητών Πανεπιστημίου), Συντονιστές Μαθημάτων και Δραστηριοτήτων, Οικονομικές Υπηρεσίες, Γραμματεία, Υπεύθυνοι Δρομολογίων Σχολικών Λεωφορείων. Όλοι μαζί, περισσότεροι από 50 άνθρωποι, υπηρετούμε τα παιδιά μας με κοινό όραμα και αξίες, με «όπλο» την εμπειρία, τις ικανότητες, το ιδιαίτερο ενδιαφέρον και την εξειδικευμένη γνώση που απαιτεί η ενασχόληση με τόσο τρυφερές ηλικίες.

Πέρα από τις γνώσεις και την καλή διάθεση, το οργανωτικό σχήμα ενός σχολείου ή ενός εκπαιδευτικού χώρου γενικότερα είναι εκείνο που καθορίζει, πιστεύουμε, την πορεία και την αποτελεσματικότητά του.  Η ΛΙΛΙΠΟΥΠΟΛΗ δε σταμάτησε ποτέ να εξελίσσεται σε όλες τις δομές!

Αυτό θα συνεχίσει να κάνει, πιστεύουμε ακόμα πιο αποτελεσματικά


Ασφάλεια και υγιεινή

H ΛΙΛΙΠΟΥΠΟΛΗ είναι ένας από τους πρώτους βρεφονηπιακούς σταθμούς που πριν από τρεις δεκαετίες διετύπωσε και εφάρμοσε επίσημες αυστηρές διαδικασίες πάνω σε θέματα ασφάλειας και υγιεινής και από τότε παραμένει σταθερά συνεπής σε αυτές. Η συνέπεια αυτή φαίνεται σε ενέργειες όπως:

  • Οι οδηγοί μας έχουν απαραίτητα δίπλωμα 4ης ή 5ης κατηγορίας, καθώς και προϋπηρεσία σε μεγάλα οχήματα. Έτσι τα σχολικά μας λεωφορεία έχουν διανύσει στα 40 χρόνια λειτουργίας περίπου 7.500.000 χλμ χωρίς προβλήματα, καθυστερήσεις ώστε να εξασφαλίζουν τη μεγαλύτερη δυνατή ασφάλεια στις μετακινήσεις των μαθητών μας.
  • Η προσοχή όλων μας τόσο στους εσωτερικούς χώρους, όσο και στην παιδική χαρά είναι τέτοια που παρέχει τη μέγιστη δυνατή ασφάλεια.
  • Οι χώροι είναι κατάλληλα διαμορφωμένοι, συντηρούνται επιμελώς, πραγματοποιούνται περιοδικοί έλεγχοι των απαραίτητων απολυμάνσεων σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις, ώστε να πληρούν με το παραπάνω τους κανόνες υγιεινής.
  • Το αρμόδιο προσωπικό του σχολείου έχοντας παρακολουθήσει επιτυχώς τη βασική εκπαίδευση στην Υγιεινή και στην Ασφάλεια των τροφίμων, σύμφωνα με τις προδιαγραφές του ΕΦΕΤ, τηρεί με συνέπεια όλους τους απαραίτητους κανόνες υγιεινής και συντήρησης αυτών.
  • Οι χώροι διαχείρισης και παρασκευής των τροφίμων είναι κατάλληλα διαμορφωμένοι και εξοπλισμένοι σύμφωνα με τις τελευταίες προδιαγραφές.
  • Η ποιότητα των τροφίμων που χρησιμοποιεί είναι η καλύτερη δυνατή, αξιοποιώντας προϊόντα με εμπιστοσύνη και συνεργασία από τους ίδιους τους γονείς των Λιλιπούτειων μαθητών μας! (μοσχάρι και κοτόπουλο νωπό, ελαιόλαδο βιολογικής καλλιέργειας, αυγά ολόφρεσκα από επιλεγμένη φάρμα στα Μέγαρα, φρούτα, ψάρι, λαχανικά, ψωμί με προζύμι κ.τ.λ.)
  • Το νερό που χρησιμοποιούμε για τα παιδιά μας είναι ελεγμένο και κατάλληλο σύμφωνα με μικροβιολογικούς ελέγχους που πραγματοποιήθηκαν σε συνεργασία με το χημείο του κράτους και την ΕΥΔΑΠ.

Τα παραδείγματα αυτά σε συνάρτηση με την καλή φήμη που έχει το σχολείο, δεν αποτελούν παρά ενδείξεις της δέσμευσης που η ίδια η ΛΙΛΙΠΟΥΠΟΛΗ  έχει αναλάβει, για το παρόν αλλά και το μέλλον….

Πρόκειται για ένα Συμβόλαιο Τιμής με δικαιοπαρόχους τα σημερινά και αυριανά παιδιά μας. Δικαιούνται έναν κόσμο ασφαλή και όμορφο. Η βοήθεια που παρέχει η ΛΙΛΙΠΟΥΠΟΛΗ στους γονείς που μας εμπιστεύονται το παιδί τους, συνοδεύεται απαραίτητα από μια και μόνο λέξη:

Ευθύνη