Η Λιλιπούπολη Συνεχίζει να Στηρίζει το Χαμόγελο του Παιδιού!!!

Μια ιδιαίτερη εκδήλωση αφιερωμένη στην

Παγκόσμια Ημέρα Εξαφανισμένων Παιδιών (25η Μαΐου)

 

1

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, η Λιλιπούπολη συμμετέχει στις εκδηλώσεις για τα εξαφανισμένα παιδιά, σε συνεργασία με το ΄΄Χαμόγελο του Παιδιού΄΄.

Με αφορμή τη φετινή σχετική εκδήλωση, τα παιδιά του τμήματος του Προνηπίου ΠΝ1, προετοιμάστηκαν κατάλληλα για να βρεθούν στις εγκαταστάσεις του ποληδατοδρομίου στο Ο.Α.Κ.Α., όπου έλαβε χώρα η εκδήλωση.

Συζήτησαν μαζί με την παιδαγωγό τους για τα παιδιά που εξαφανίζονται (τι σημαίνει ‘’εξαφανισμένα’’ παιδιά και πότε ένα παιδί μπορεί να χαθεί). Στη συνέχεια μίλησαν για τα συναισθήματα που έχουν αυτά τα παιδιά και αποφάσισαν να φτιάξουν όλοι μαζί  πανό σχετικά με τις εξαφανίσεις ανηλίκων ώστε να το δωρίσουν στο ‘’Χαμόγελο του Παιδιού’’ εκείνη την ημέρα.

Στα πλαίσια των εκδηλώσεων, τα παιδιά μας μπήκαν στον ‘’Οδυσσέα’’, το 1ο κινητό εργαστήριο ενημέρωσης και τεχνολογίας, για τα μέτρα προστασίας και τους τρόπους διαχείρισης ανάλογων καταστάσεων. Παράλληλα  παρακολούθησαν το κουκλοθέατρο ‘’το παπάκι πάει…’’ με τον Πάπο το παπάκι που χάθηκε στο σούπερ μάρκετ και την αφήγηση του παραμυθιού ‘’αφήνοντας το χέρι της μαμάς’’. Με διαδραστικό τρόπο τα παιδιά αντιλήφθηκαν το θέμα των εξαφανίσεων και τον τρόπο με τον οποίο μπορούν να παραμείνουν ασφαλή καθώς μαζί με τους πρωταγωνιστές της παράστασης σχολίασαν το τι πρέπει και τι δεν πρέπει να κάνουμε αν συμβεί σε εμάς κάποιο παρόμοιο περιστατικό!

Τα παιδιά μας είχαν την ευκαιρία να δουν από κοντά και να γνωρίσουν τα ειδικά εκπαιδευμένα σκυλιά που βοηθούν στην εύρεση των εξαφανισμένων παιδιών!

Τέλος, λίγο πριν αποχωρήσουμε από την εκδήλωση με μεγάλη χαρά και υπερηφάνεια οι λιλιπούτειοι μαθητές μας δώσανε τα δωράκια/εργασίες που είχαν ετοιμάσει στην αίθουσα παρουσιάσεων παρουσία του προέδρου κ. Κώστα Γιαννόπουλου!

Μπορείτε να παρακολουθήσετε βιντεάκι από την περσινή παρουσία μας στην αντίστοιχη εκδήλωση πατώντας εδώ!

Για να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα της ΛΙΛΙΠΟΥΠΟΛΗΣ πατήστε εδώ.

Για περισσότερο εποπτικό υλικό επισκεφθείτε τη σελίδα της ΛΙΛΙΠΟΥΠΟΛΗΣ στο facebook πατώντας εδώ.