Ομιλία Θάνου Ασκητή στη Λιλιπούπολη!!!

«Η σεξουαλική Ανάπτυξη – Διαπαιδαγώγηση &
Ερωτήσεις που κάνουν τα παιδιά στους γονείς τους»

 

1

 

Αγαπητοί γονείς,
την Τετάρτη 13 Μαΐου και ώρα 19:00, το σχολείο μας, θα πραγματοποιήσει, στην αίθουσα εκδηλώσεων (28ης Οκτωβρίου 44-46, Πετρούπολη) μια εξαιρετικά ενδιαφέρουσα ομιλία, για γονείς, μαθητές, εκπαιδευτικούς και το ελεύθερο κοινό, με προσκεκλημένο τον Δρ. Θάνο Ε. Ασκητή, Νευρολόγο – Ψυχίατρο, Διδάκτωρ Ψυχιατρικής Παν/μίου Αθηνών, Πρόεδρο του Ινστιτούτου Ψυχικής & Σεξουαλικής Υγείας, Πρόεδρο Ελληνικής Εταιρείας Αγωγής Ψυχικής & Σεξουαλικής Υγείας, με θέμα: «Η σεξουαλική Ανάπτυξη – Διαπαιδαγώγηση & Ερωτήσεις που κάνουν τα παιδιά στους γονείς τους»

Η ανθρώπινη σεξουαλικότητα είναι μια έννοια πολυδιάστατη, που καθορίζεται από βιολογικούς, ψυχοσυναισθηματικούς και κοινωνικούς παράγοντες. Ξεκινάει από τη γέννηση, αφυπνίζεται συνειδητά στην εφηβεία και ολοκληρώνεται στην ενήλικη ζωή. Η σεξουαλική διαπαιδαγώγηση αποσκοπεί στο να προσεγγίσει όλες αυτές τις διαστάσεις και να συμβάλλει στην ψυχική και σεξουαλική υγεία του παιδιού και του εφήβου. Οι γονείς ως πρόσωπα ταύτισης και αναφοράς διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο, καθώς είναι εκείνοι που θα πραγματοποιήσουν τη σεξουαλική αγωγή, μεταφέροντας αξίες και στάσεις μέσα από τη σχέση τους και τη συμπεριφορά τους. Γι’ αυτό και είναι απαραίτητο να γνωρίζουν τα βασικά σημεία της σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης, ώστε να παρέχουν στα παιδιά τους τα κατάλληλα εφόδια για την ομαλή ψυχοσεξουαλική και συναισθηματική τους ανάπτυξη. Χρειάζεται να είναι πρόθυμοι και διαθέσιμοι, να απαντούν στις ερωτήσεις των παιδιών, να είναι ανοικτοί στο διάλογο σε θέματα σεξουαλικότητας και να ενισχύουν το ρόλο του ομόφυλου γονέα. Οι απαντήσεις τους οφείλουν να είναι ειλικρινείς, κατανοητές και προσαρμοσμένες στην ηλικία του παιδιού.

O Δρ. Θάνος Aσκητής, πτυχιούχος της Iατρικής Σχολής Αθηνών, έχει ειδικευτεί στη Nευρολογία και στην Ψυχιατρική, με διδακτορική διατριβή στον τομέα της Kοινωνικής Ψυχιατρικής και εξειδίκευση -στις HΠA- στην ανθρώπινη σεξουαλική συμπεριφορά και στις σεξουαλικές δυσλειτουργίες. Kλινικός ψυχίατρος και συνεργάτης στο Ιατρικό Κέντρο επί μία δεκαετία, ίδρυσε – μαζί με τους συνεργάτες του – το πρώτο Σεξολογικό Ινστιτούτο στη χώρα μας, οργάνωσε τρία συμπόσια με θέμα τη σεξουαλική ζωή των Ελλήνων και έδωσε πάνω από εκατό ομιλίες και διαλέξεις σε σχολεία, κοινωνικούς φορείς και ιδρύματα σ’ όλη την Ελλάδα Μελετητής των θεμάτων σεξουαλικής έκφρασης και επικοινωνίας στην οικογένεια, στο σχολείο, στη σχέση και στο γάμο, είναι ο πρώτος γιατρός που μίλησε ανοιχτά για το σεξ στην Ελλάδα ήδη από το 1987, με πλούσια αρθρογραφία σε ημερήσιες εφημερίδες και περιοδικά, αλλά και με πολλές παρουσίες τόσο από το ραδιόφωνο όσο και από την τηλεόραση.

Σε αυτή την ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα ομιλία θίγονται θέματα που αφορούν την υγιή ψυχοσυναισθηματική ανάπτυξη του παιδιού και την ομαλή του λειτουργία και ανταπόκριση στο σχολικό περιβάλλον και τις απαιτήσεις του!

Ο αριθμός των θέσεων είναι περιορισμένος και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Για να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα της ΛΙΛΙΠΟΥΠΟΛΗΣ πατήστε εδώ.

Για περισσότερο εποπτικό υλικό επισκεφθείτε τη σελίδα της ΛΙΛΙΠΟΥΠΟΛΗΣ στο twitter πατώντας εδώ.