Πρόσκληση σε Σεμινάριο 20/02/2013

O 2χρονος Πέτρος και οι γονείς του έχουν επισκεφθεί κάποιους καλούςφίλους. Ο Πέτρος δεν έχει μαζί του παιχνίδια για να παίξει. Μισή ώρααργότερα αρχίζει να περπατάει και να εξερευνά το σπίτι. Βλέπει ένα σφυρί πάνω στο τραπέζι της κουζίνας και το παίρνει ενθουσιασμένος!Οι γονείς του αντιδρούν αμέσως: «Πέτρο δεν πρέπει να το κάνεις αυτό», λέει η μητέρα του. Ο πατέρας  προσθέτει:

«Πέτρο, άκουσε τη μητέρα σου, δεν μπορείς να παίζεις μ’ αυτά τα αντικείμενα». Επίσης μπορεί να πει «δεν πρέπει να παίζεις μ’ αυτό το σφυρί Πέτρο, πόσες φορές πρέπει να στο πω;» ή «δεν πρέπει να παίζεις μ’ αυτό το σφυρί Πέτρο, πότε θα μάθεις να ακούς αυτό που σου λένε;» ή «δεν πρέπει να παίζεις μ’ αυτό το σφυρί Πέτρο, δεν είσαι αρκετά μεγάλος γι’ αυτό, το καταλαβαίνεις;».

Σ’ όλες τις περιπτώσεις ο Πέτρος έχει ακούσει αυτό που του λένε, αλλά είναι απολύτως απορροφημένος, συνεχίζει να κουνάει το σφυρί στον αέρα καθώς περπατάει προς τον πατέρα του. Όταν του πέφτει στο πάτωμα, ο πατέρας του, του δίνει μια στο χέρι. Ο Πέτρος κλαίει απαρηγόρητος.

Πώς αλλιώς θα μπορούσαν να το έχουν χειριστεί οι γονείς του; Τι άλλο θα μπορούσε να έχει συμβεί;

Επειδή το θέμα της οριοθέτησης με τέτοιο τρόπο ώστε να βγαίνουν κερδισμένοι γονείς και παιδιά απασχολεί πολύ τους γονείς των παιδιών της προσχολικής ηλικίας και όχι μόνο…, σας προσκαλούμε στη συνάντησή μας στη Λιλιπούπολη, την Τετάρτη 20 Φεβρουαρίου 2013 στις 18.30 στο κτίριο της 28ης Οκτωβρίου.

Η παρουσία σας και η ενεργή σας συμμετοχή θα είναι πολύτιμες για την ανάπτυξη του θέματός μας!

Για να δηλώσετε συμμετοχή επικοινωνήστε με τη γραμματεία του σχολείου.

Με εκτίμηση Αγγελική Ζαχαριά