Πόλεμος – Ειρήνη – Ενσυναίσθηση


ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ: Πως θα βοηθήσω!

Με αφορμή τις απορίες των παιδιών για τα γεγονότα που μας κατακλύζουν από τον πόλεμο που επικρατεί στην Ουκρανία παρακολουθήσαμε την «ιστορία της Ειρήνης», ενός παιδιού πρόσφυγα και αφότου συζητήσαμε τους τρόπους που μπορούμε εμείς να βοηθήσουμε τα παιδιά σαν την Ειρήνη και τις οικογένειες τους που έρχονται στην χώρα μας…

Αποφασίσαμε να ζωγραφίσουμε τις προτάσεις μας και να τις στείλουμε στους αρμόδιους φορείς για να ακουστεί η δική μας φωνή!

“Θα τους φροντίσουμε φάρμακα και γάλα
“Να τους προσφέρουμε γεύματα”
“Να τους δώσουμε για χώρα την Ελλάδα μας και να τους χαμογελάσουμε”
“Θα τους προσφέρουμε μεταφορικό μέσο για να φύγουν απο την χώρα τους”
“Σπίτι και σχολείο για τα παιδιά”

Όλες οι ιδέες των παιδιών ήταν συγκινητικές!

Διαδραστική Παράσταση

Παράλληλα, συμμετείχαμε σε μια διαδραστική παράσταση με αφήγηση και κούκλες άμεσης κίνησης, ένα παραμύθι για την αξία της αλληλεγγύης, με θέμα «Ταξίδι με τον Σεβάχ». Είδαμε τον μικρό Άλκη που με δυο άσπρα σεντόνια έχει φτιάξει το κάστρο του! Όποτε άκουγε τη λέξη πόλεμος κρυβόταν μέσα, άναβε την υδρόγειο σφαίρα του και ταξίδευε σε όλο τον πλανήτη! Μια μέρα άκουσε την είδηση για ένα ναυάγιο με παιδιά πρόσφυγες. Τότε, μαζί με τον φίλο του Αγησίλαο μπήκαν σε ένα φανταστικό ταξίδι με το πλοίο του Σεβάχ και πάλεψαν με τα κύματα προκειμένου να τα σώσουν. Και κάπου εκεί το παραμύθι έγινε αληθινό και το όνειρο πραγματικότητα.

Μέσα από αυτή την ιστορία ήρθαμε σε επαφή με τις έννοιες..

Ειρήνη, Φιλία, Αλληλεγγύη!

Η Οικογένεια της Λιλιπούπολης