Πλανητάριο – Κυριακάτικη επίσκεψη των παιδιών μας με τους γονείς τους!


Στα πλαίσια του σχεδίου εργασίας-project «Οι πλανήτες», καθώς και της συνεργασίας σχολείου – οικογένειας, τα παιδιά μαζί με τις δασκάλες και την ομάδα τους επισκέφθηκαν -παρουσία των γονέων τους- το Πλανητάριο (Ευγενίδιο Ίδρυμα) για να παρακολουθήσουν το εκπαιδευτικό πρόγραμμα, «Lucia»! Σε αυτή την εκπαιδευτική επίσκεψη είχαν την ευκαιρία μέσα στο πλανητάριο να μιλήσουν για τις γνώσεις που έχουν ήδη κατακτήσει και να τραγουδήσουν το αγαπημένο τους τραγούδι για του «Ήλιου τη Γειτονιά»! Παρακολούθησαν μια συναρπαστική ιστορία που συνδυάζει την γνώση με πλούσια και εντυπωσιακά γραφικά εφέ. Ταξίδεψαν μαζί με την πολική αρκούδα, τον πιγκουίνο και το κολιμπρί στο διάστημα και εμπλούτισαν τις γνώσεις τους για τους κομήτες τα πεφταστέρια και τους μετεωρίτες!

Η περίληψη του έργου «Lucia»

Οι αγαπημένοι ήρωες, Τζέιμς Χειμέριος, ο ταξιδιάρης πιγκουίνος από τον Νότιο Πόλο και ο Βλαδίμηρος Τσέχοφ, ο φιλικός αρκούδος από τον Βόρειο Πόλο, συνεχίζουν το ταξίδι τους στο Διάστημα πάνω στο αυτοσχέδιο διαστημόπλοιό τους, το Polaris. Χτυπημένοι από έναν μετεωρίτη, θα καταπέσουν στους πρόποδες μίας Προκολομβιανής πυραμίδας και θα συναντήσουν την Λουτσία, ένα κολιμπρί ….που λατρεύει τα βράχια. Αναρωτιούνται για τα πεφταστέρια και τους μετεωρίτες και γι’ αυτό ταξιδεύουν ως το φεγγάρι κι από εκεί ως την ζώνη των αστεροειδών, ώσπου τελικά καταλήγουν στον πυρήνα ενός κομήτη! Υποθέσεις, παρατηρήσεις και ανάλυση θα τους βοηθήσουν να βρουν τις απαντήσεις που αναζητούν και να επιστρέψουν με επιτυχία πίσω στην Γη!
Το επόμενο διάστημα θα ολοκληρώσουν την υλοποίηση του ετήσιου project και θα πραγματοποιήσουν την παρουσίαση αυτού, φυσικά, παρουσία των γονέων τους!


Η Οικογένεια της Λιλιπούπολης