Παρέλαση 25ης Μαρτίου


Συγκίνηση και Θαυμασμός για τα παιδιά της ΛΙΛΙΠΟΥΠΟΛΗΣ στην παρέλαση της 25ης Μαρτίου! Τα παιδιά μας συμμετείχαν στον εορτασμό της εθνικής επετείου πρεσβεύοντας τις Αξίες που αρμόζουν τη συγκεκριμένη ημέρα και μεταδίδοντας το μήνυμα για να έχουν ΟΛΑ τα παιδιά του κόσμου Ειρήνη!

Φαίνεται πως το ξύπνημα της Άνοιξης δε σηματοδοτεί για εμάς τους Έλληνες μόνο την αφύπνιση της Φύσης, καθώς και τη σύνδεσή μας με αρχαίες παραδόσεις και πρακτικές. Μπορεί να σημαίνει και την αφύπνιση ενός έθνους και να γεννά Επαναστάτες.

Κάπως έτσι ξεκίνησε μια τέτοια μέρα μεταξύ μύθου και Ιστορίας, μια προσπάθεια που διόλου δεδομένη και αμελητέα μπορεί να χαρακτηριστεί. Μια προσπάθεια που απαίτησε οργάνωση, χρήματα, βοήθεια. Μια πορεία που δεν θα μπορούσε να διανυθεί χωρίς το άρμα της Παιδείας.

Ο Νεοελληνικός Διαφωτισμός με τους εμπνευσμένους φορείς του, γονιμοποίησε μια ανακαινιστική προσπάθεια κινητοποιώντας και μορφοποιώντας όχι μόνο τον ψυχισμό, αλλά και εκείνες τις δεξιότητες που θα οδηγήσουν δέκα χρόνια αργότερα στη δημιουργία ενός πολιτικά συγκροτημένου σώματος. Τα σχολεία προετοίμασαν και ενέπνευσαν τους αυριανούς μαχητές και μελλοντικούς πολίτες μιας χώρας, που έμελλε να κλυδωνιστεί στο σταυροδρόμι του ιστορικού χρόνου και χώρου.

Αν αναλογιστεί κανείς αυτό το ταξίδι των δύο αιώνων, θα διαπιστώσει ότι η Ελλάδα ως κράτος πέτυχε πολλά. Ως άλλος Οδυσσέας με όλα τα μυθοποιητικά στοιχεία του, μπόρεσε να εξαπλωθεί, να ταξιδέψει, να γνωρίσει, να μάθει, να επικοινωνήσει, να μεταδώσει. Στο κατώφλι του τρίτου αιώνα της ζωής της, ως μέλος μιας ευρύτερης, ευρωπαϊκής και παγκόσμιας, οικογένειας καλείται να αντιμετωπίσει νέες προκλήσεις, νέες στοχεύσεις, νέα οράματα.

Προσδεμένη στο άρμα της παιδείας και του πολιτισμού δεν μπορεί παρά να δικαιώσει διαχρονικά προτάγματα και δοκιμασμένες από το χρόνο αξίες.

Με την ευχή σε αυτό το συλλογικό ταξίδι να σταθούμε στο ύψος των κρίσιμων περιστάσεων ως ένα συνεκτικό πολυφωνικό σώμα, η Οικογένεια της Λιλιπούπολης θα σταθεί για 40ο χρόνο, πολύτιμος Αρωγός και Συμπαραστάτης δικός σας και των παιδιών σας.

Πολλά τα Συγχαρητήρια μηνύματα για τα παιδιά μας!

Σας Ευχαριστούμε ΟΛΟΥΣ!
Η Οικογένεια της Λιλιπούπολης