Όλοι Μαζί Προσφέρουμε….. Πολλά θα Καταφέρουμε!

Χριστουγεννιάτικες Φιλανθρωπικές Εκδηλώσεις στη Λιλιπούπολη!!!

 «… Όταν έστω ένα και μόνο παιδί στερείται τα δικαιώματά του, τότε ακυρώνεται η έννοια

‘’Δικαιώματα του ανθρώπου’’.

Τα παιδιά χρειάζονται την αγάπη μας και τη φροντίδα μας όχι μόνο την παγκόσμια ημέρα του παιδιού, στις 11 Δεκεμβρίου, αλλά όλες τις μέρες του χρόνου …»! Υπάρχουν παιδιά τα οποία στερούνται των δικαιωμάτων τους, στα οποία είναι ζωγραφισμένη η θλίψη στα ματάκια τους και για τα οποία η Λιλιπούπολη επιμένει να τα στηρίζει με οποιοδήποτε δυνατό τρόπο.

Εδώ και 15 συναπτά έτη το Χριστουγεννιάτικο Bazaar έχει καθιερωθεί ως ο μεγαλύτερος ανθρωπιστικός θεσμός του σχολείου μας. Και αυτή τη χρονιά, θα πραγματοποιηθούν πλήθος εκδηλώσεων στο χώρο μας που θα λειτουργήσουν παράλληλα:

Χριστουγεννιάτικη Αγορά

Συγκέντρωση Ειδών Πρώτης Ανάγκης

Προσφορά Μαλλιών για Κατασκευή Περούκας

Συγκέντρωση και Διανομή Καπακιών

Συγκέντρωση Καρπών Δέντρων για τους Πυρόπληκτους της Αττικής

Εκπλήρωση Ευχών

Φέτος στηρίζουμε:

 • το Σύλλογο «Χαμόγελο του παιδιού»,
 • το Σύλλογο Προστασίας Αγέννητου Παιδιού «η Αγκαλιά»,
 • το Σύλλογο «Γονέων και Κηδεμόνων Παιδιών με Νεοπλασματικές Παθήσεις «Πίστη»,
 • τον Πανελλήνιο Σύλλογο Γυναικών με Καρκίνο Μαστού «Άλμα Ζωής»
 • τον Οργανισμό «Make A Wish»
 • τα Κοινωνικά Παντοπωλεία/Συσσίτια/Φαρμακεία των Δήμων Πετρούπολης και Ιλίου, καθώς και
 • Οικογένειες που έχουν την ανάγκη μας

ΠΑΡΑΘΕΤΟΥΜΕ ΤΙΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΚΑΘΕ ΣΥΛΛΟΓΟΥ,

ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΠΟΥ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΣΤΗΡΙΞΟΥΜΕ:

 • «Το Χαμόγελο του Παιδιού» ιδρύθηκε το 1995 από τον 10χρονο Ανδρέα Γιαννόπουλο, ο οποίος λίγο πριν φύγει από τη ζωή εξέφρασε στο ημερολόγιό του την επιθυμία να δημιουργηθεί ένας σύλλογος για να έχουν όλα τα παιδιά όσα ο ίδιος είχε απλόχερα: αγάπη, στοργή, ενδιαφέρον, σεβασμό. Το όνειρο του 10χρονου Ανδρέα έγινε πραγματικότητα και σήμερα ο Οργανισμός «Το Χαμόγελο του Παιδιού», έχοντας αναγνωριστεί διεθνώς, με όραμα: το Χαμόγελο κάθε παιδιού, υλοποιεί πανελλαδικά, 365 ημέρες το χρόνο, 24 ώρες την ημέρα, αποτελεσματικές και άμεσες δράσεις για την πρόληψη και αντιμετώπιση συγκεκριμένων φαινομένων που απειλούν τα παιδιά. Μέχρι σήμερα «Το Χαμόγελο του Παιδιού» έχει στηρίξει περισσότερα από 1.200.000 παιδιά και τις οικογένειές τους. Παιδιά θύματα κάθε μορφής Βίας, Παιδιά θύματα Εξαφάνισης, Παιδιά με προβλήματα Υγείας, Παιδιά που βρίσκονται ή απειλούνται να βρεθούν σε κατάσταση φτώχειας, έχουν βρει λύση.

Οι εθελοντές καθώς και χορηγοί έχουν κατασκευάσει χριστουγεννιάτικα είδη για μικρούς και μεγάλους τα οποία θα διαθέσουν στη Χριστουγεννιάτικη Αγορά του σχολείου μας!

 • Ο Σύλλογος Προστασίας Αγέννητου Παιδιού – Η Αγκαλιά υπάρχει για όλες εκείνες τις μητέρες που επέλεξαν να φέρουν στον κόσμο το παιδί τους, ακούγοντας μόνο τo χτύπο της καρδιάς του. Είναι σωματείο φιλανθρωπικό μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, που ιδρύθηκε το 1998. Η Αγκαλιά, με ανιδιοτέλεια, αγάπη και σεβασμό, συμπαραστέκεται σε γυναίκες έγγαμες ή άγαμες, που λόγοι εγκατάλειψης, κακοποίησης και κοινωνικοοικονομικοί τις πιέζουν σε βίαιη αφαίρεση της ζωής του εμβρύου-παιδιού τους. Ο Σύλλογος προσφέρει προστασία στο παιδί, τόσο κατά τη διάρκεια της κύησης όσο και μετά τη γέννησή του και συγχρόνως στηρίζει τους γονείς ηθικά και υλικά. Στόχος της Αγκαλιάς είναι να παρέχει υπηρεσίες, εντελώς δωρεάν και να εξασφαλίζει τις προϋποθέσεις για να μεγαλώνει το παιδί σε υγιές οικογενειακό περιβάλλον, με τη ζεστή παρουσία της μητέρας και του πατέρα. Στηρίζει το θεσμό του γάμου και της οικογένειας και ενθαρρύνει την τεκνογονία. 

Ο Σύλλογος Αγκαλιά χρειάζεται είδη πρώτης ανάγκης, όπως κονσέρβες έτοιμων γευμάτων, κρέμες συγκάματος, μωρομάντηλα και φυσιολογικούς ορούς

 • Ο Σύλλογος ΄΄Πίστη΄΄ ιδρύθηκε το 1993 από τους ίδιους τους γονείς παιδιών που νοσούσαν με νεοπλασματικές ασθένειες και θέλησαν από κοινού να αντιμετωπίσουν τα προβλήματα και το μέλλον με Πίστη. Μέσα από τη λειτουργία της η ΄΄Πίστη΄΄, επιδιώκει την ψυχική και οικονομική στήριξη των οικογενειών που πάσχει από καρκίνο, καθώς και την υποστήριξη του έργου των ιατρών και του λοιπού προσωπικού των Αιματολογικών – Ογκολογικών Κλινικών και της Μονάδας Μεταμόσχευσης Μυελού των Οστών.

Ο καθένας από εμάς μπορεί εύκολα, γρήγορα και ανώδυνα να γίνει δότης μυελού των οστών και να σώσει μια μικρή αθώα ψυχούλα

Οδηγίες μπορείτε να ζητήσετε από τη γραμματεία του σχολείου μας

 • Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Γυναικών με Καρκίνο Μαστού ΄΄Άλμα Ζωής΄΄ καλεί τις γυναίκες να χαρίσουν λίγη από τη δύναμή τους σε γυναίκες που αντιμετωπίζουν τον καρκίνο. Εμείς στη Λιλιπούπολη, καλούμε τις μαθήτριές μας και τις μαμάδες τους να κόψουν και να δωρίσουν τα μαλλιά τους για την επιδότηση περουκών σε γυναίκες που το έχουν ανάγκη.

(Οι προδιαγραφές για να κόψετε τα μαλλιά σας είναι απλές. –Μαλλιά μεγαλύτερα από 20cm, χωρίς χημική επεξεργασία (π.χ. βαφές)– Όσοι επιθυμείτε να προσφέρετε τα μαλλιά σας, δίνοντας χαρά σε όσους υποφέρουν, παρακαλούμε απευθυνθείτε στη γραμματεία του σχολείου.)

 • Σας ενημερώνουμε ότι καταφέραμε από το καλοκαίρι έως σήμερα να συγκεντρώσουμε 23 σακούλες κήπου με καπάκια τα οποία σε συνεργασία με το Δήμο Περιστερίου θα τα παραδώσουμε στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο ΄΄Πράσινο Σπίτι΄΄, προκειμένου να αγοραστεί αμαξίδιο για άτομο που χρήζει τέτοιας ανάγκης. Η Λιλιπούπολη θα συνεχίσει να συγκεντρώνει πλαστικά καπάκια ΜΟΝΟ από νερό, αναψυκτικά, γάλατα και χυμούς στην προσπάθειά της να βοηθήσει περισσότερο κόσμο. Ευχαριστούμε όλους ΕΣΑΣ τους γονείς, τα παιδιά μας και τους συνεργάτες του σχολείου που συμμετέχουν ενεργά στη δράση αυτή!
 • Στη Λιλιπούπολη συγκεντρώνουμε ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ τα συγκεκριμένα είδη πρώτης ανάγκης, τα οποία διατίθενται στα «Κοινωνικά Παντοπωλεία/Συσσίτια/Φαρμακεία του Δήμου Πετρούπολης και Ιλίου» αλλά και σε άπορες οικογένειες.

 • Φάρμακα
 • Τρόφιμα
 • Είδη προσωπικής υγιεινής
 • Ρούχα

 • Η Λιλιπούπολη θα συμμετέχει στην Πανελλήνια Συλλογική Προσπάθεια με τη δράση «Τα Παιδιά νοιάζονται και δεν ξεχνούν», προσφέροντας εσπεριδοειδή δέντρα στους πυρόπληκτους της Αττικής. Οι στόχοι της δράσης αυτής είναι να ευαισθητοποιήσουμε τα παιδιά, καθώς επίσης και τις οικογένειές τους, ώστε να γίνουν συμπαραστάτες σε αυτούς που επέζησαν από την τεράστια καταστροφή, να καλλιεργήσουμε περιβαλλοντικές συνειδήσεις και να οξύνουμε την ευαισθησία σχετικά με την προστασία της Γης, να συνεργαστούμε όλοι μαζί, καθώς επίσης οι καρποί των δέντρων που θα προσφέρουμε να συμβολίζουν την ελπίδα για ζωή και την αναγέννηση της φύσης.

Η διαδικασία συμμετοχής είναι απλή! Η κάθε οικογένεια «υιοθετεί» ένα ή περισσότερα δέντρα και προσφέρει στη γραμματεία του σχολείου το αντίτιμο της αξίας του δέντρου. Το κόστος αγοράς του κάθε δέντρου και η μεταφορά τους στις περιοχές ΜΑΤΙ, ΡΑΦΗΝΑ, ΒΟΥΤΣΑΣ, ΝΕΑ ΜΑΚΡΗ, ΚΙΝΕΤΤΑ ανέρχεται στα 2,50 Ευρώ. Μετά την αποστολή των χρημάτων, η οικογένεια θα παραλάβει ένα κίτρινο χαρτόνι σε σχήμα καρδιάς για κάθε δέντρο για να γράψει με μαρκαδόρο ένα μήνυμα και να το υπογράψει με το όνομα του παιδιού, «βαφτίζοντας» συμβολικά με τον τρόπο αυτόν το κάθε δέντρο που θα χαρίσει το παιδί. Η δράση θα ολοκληρωθεί στις 27 Δεκεμβρίου 2019.

 • Ο οργανισμός MakeAWish εκπληρώνει ευχές που έχουν τη δύναμη να μεταμορφώσουν τις ζωές παιδιών με πολύ σοβαρές ασθένειες. Μια ευχή αποτελεί αναπόσπαστο μέρος του ταξιδιού για τη θεραπεία, γι’αυτό και δεσμεύονται να εκπληρώνουν την ευχή του κάθε παιδιού που πληροί τα κριτήριά τους. Έρευνες καταδεικνύουν ότι τα παιδιά στα οποία έχει εκπληρωθεί η ευχή τους, μπορούν να ανακτήσουν τη σωματική και συναισθηματική δύναμη που χρειάζονται για να αντιμετωπίσουν μια πολύ σοβαρή ασθένεια. Ενωμένοι όλοι μαζί, εκπληρώνουν κατά μέσο όρο, μια ευχή κάθε 35 ώρες.

Ένα Αστέρι της Ευχής μπορεί να γίνει δικό σας με μία Δωρεά 2€ και να βοηθήσει στην εκπλήρωση της πιο βαθιάς ευχής ενός παιδιού που αγωνίζεται για τη ζωή του.

Όλοι μαζί προσφέρουμε

πολλά θα καταφέρουμε!!!