Ανοιχτή Πρόσκληση!

Χριστούγεννα στη Λιλιπούπολη

Παραμύθια Καμωμένα από Χαρτί και Όνειρα

Αγαπητοί γονείς,

οι Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις της Λιλιπούπολης ακολουθώντας τη ροή του χρόνου, έρχονται και φέτος να σηματοδοτήσουν το τέλος της χρονιάς και το γύρισμα μιας νέας σελίδας. Οι φετινές εκδηλώσεις είναι αφιερωμένες στη Φιλαναγνωσία και το βιβλίο καθίσταται ο μεγάλος μας πρωταγωνιστής.

Η Λιλιπούπολη θα μεταμορφωθεί σε μια ξεχωριστή, ζωντανή, διαδραστική βιβλιοθήκη. Κάθε χώρος και αίθουσα του Σχολείου θα γίνουν με τρόπο μαγικό τα ράφια της, ενώ οι ανθρωποί της τα πολύτιμα βιβλία με τις πρωτότυπες κλασικές τους ιστορίες, έτοιμες να ανθίσουν και να υποδεχτούν τους πιο ξεχωριστούς αναγνώστες: Τους μικρούς μαθητές

Γι’αυτό το λόγο, το καθιερωμένο μας πολυθέαμα, που αγκαλιάζει τις εγκαταστάσεις του σχολείου μας, αντλεί το θέμα του από χριστουγεννιάτικες ιστορίες. Η δημιουργική ομάδα της Λιλιπούπολης μεταμορφώνεται σε πρόσωπα του παραμυθιού, οι τάξεις σε τόπους φαντασίας. Το σχολείο μας μετατρέπεται σε μια πολυμορφική-πολυμετωπική σκηνή με ξεχωριστή σκηνογραφία και θεατρική ατμόσφαιρα! Επιλέξαμε με παιδαγωγική ευαισθησία και ευφρόσυνη διάθεση χριστουγεννιάτικες ιστορίες, παραδοσιακά, ελληνικά και ευρωπαϊκά παραμύθια, νεότερα έργα της ελληνικής και παγκόσμιας παραγωγής.

Εσείς και τα παιδιά σας θα πραγματοποιήσετε ένα διαφορετικό χριστουγεννιάτικο περίπατο, για να βιώσετε ποικιλία εμπειριών και συναισθημάτων, όπως ακριβώς συμβαίνει κάθε μέρα του χρόνου στη Λιλιπούπολη. Εκεί που κάθε χώρος της είναι ένα ξεχωριστό και αυτόνομο περιβάλλον μάθησης, πλούσιο σε εμπειρίες και ευκαιρίες απόκτησης δεξιοτήτων, με όχημα το παιχνίδι, την τέχνη, τη συμμετοχικότητα, την αυτονομία και τη συλλογικότητα. Μια κυκλική πορεία ακριβώς σαν την κυκλικότητα του χρόνου, που για μια ακόμη φορά μας προσκαλεί να γιορτάσουμε τον ερχομό του.

Σεβόμενοι την ιδιαίτερη αξία που αποδίδουμε στις πολιτιστικές εκδηλώσεις, κατάλληλα σχεδιασμένες για τα παιδιά, ως εργαλεία βιωματικής μάθησης, αισθητικής απόλαυσης και ψυχαγωγίας και προσανατολισμένοι στη διαπολιτισμική αγωγή και εκπαίδευση, υποδεχόμαστε την καθιερωμένη μεγάλη γιορτή των Χριστουγέννων, το Σάββατο 7 Δεκεμβρίου, ώρα 17:30!

Σας περιμένουμε όλους, μικρούς και μεγάλους να γιορτάσουμε μαζί

τη «Μαγεία των Χριστουγέννων»