Καλωσορίζοντας την Άνοιξη σε Ένα Τμήμα της ΛΙΛΙΠΟΥΠΟΛΗΣ!

“Μάρτης είναι νάζια κάνει.

Πότε κλαίει… και πότε γελάει…!”

 

imagesΜε αυτή τη παροιμία τα “προβατάκια” του τμήματος του Προπρονηπίου ΠΠΝ4 καλωσόρισαν το πρώτο παιδάκι της Άνοιξης. Την φωνάξαμε δυνατά, την εξηγήσαμε και τη…δραματοποιήσαμε! Σκεφτήκαμε και εκφράσαμε τα όσα γνωρίζουμε για την όμορφη αυτή εποχή!!!

     Αποφασίσαμε στη συνέχεια πως πρέπει να αλλάξει και η τάξη μας… να φορέσει τα ανοιξιάτικά της. Έτσι λοιπόν, αφού συζητήσαμε για το πώς θέλουμε να τη στολίσουμε αναλάβαμε σιγά σιγά δράση! Τα χειμωνιάτικα μουντά φύλλα, τα συννεφάκια με τη βροχούλα, οι χιονονιφάδες που είχαμε για μόμπιλ, αντικαταστάθηκαν με χρωματιστά λουλούδια και πουλιά με πολύχρωμα φτερά!

IMG_20140312_104300

Ζωγραφίσαμε σελίδες
που θα γινόντουσαν τα φτερά
στα κρεμασμένα πουλάκια

IMG_20140312_104332(1)

…και να το αποτέλεσμα!!!

SAM_1023

Φτιάξαμε μια ομαδική εργασία με λουλούδια χρησιμοποιώντας… τις παλάμες μας! Τη δουλειά αυτή είναι αλήθεια πως την ευχαριστηθήκαμε ιδιαίτερα!!

Δραματοποιήσαμε την παροιμία του Μάρτη

Κάνοντας πως κλαίμε…                                                               …και πως γελάμε!!!

Στο τέλος γίναμε όλοι πεταλούδες που χόρευαν και στροβιλίζονταν γύρω από τα λουλούδια ακούγοντας το τραγούδι “μια ωραία πεταλούδα”.

Οι πρώτες ανοιξιάτικες μέρες, δεν άργησαν να φανούν…

     Το παιχνίδι στην αυλή αυτή τη φορά ήταν πολύ πιο ωραίο! Τρέχαμε, παίζαμε χωρίς… τα μπουφάν μας πια! Ξεχυθήκαμε σα τα σαλιγκαράκια απολαμβάνοντας τα παιχνίδια και με τον ήλιο να μας λούζει με το πιο φωτεινό του χαμόγελο!

     Βέβαια Μάρτης είναι αυτός που όπως είπαμε και στην αρχή δε γελάει μόνο αλλά και κλαίει, φέρνοντάς μας μερικές βροχερές ημέρες. Ωστόσο να’ χετε πάντα κατά νου κάτι που μας λέει πολύ όμορφα ο Ελύτης.

«Την Άνοιξη αν δεν τη βρεις, τη φτιάχνεις»

… κι εμείς σίγουρα ξέρουμε να τη φτιάχνουμε!!!

 800×600Normal
0
false
false
false

EL
X-NONE
X-NONEMicrosoftInternetExplorer4

Για να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα της ΛΙΛΙΠΟΥΠΟΛΗΣ πατήστε εδώ.

Για περισσότερο εποπτικό υλικό επισκεφθείτε τη σελίδα της ΛΙΛΙΠΟΥΠΟΛΗΣ στο twitter πατώντας εδώ.800×600800×600