Η Παρέλαση της Λιλιπούπολης στη Λεωφόρο της Πετρούπολης!!!

Την Άνοιξη στην Πετρούπολη έφεραν τα μικρά «χελιδονάκια» της Λιλιπούπολης!

 

2Με την υποδοχή του πρώτου ανοιξιάτικου μήνα Μάρτη και εξοπλισμένοι με τα παραδοσιακά ‘’μαρτάκια’’ μας, ξεκινήσαμε να γνωρίζουμε διάφορα ανοιξιάτικα έθιμα από όλα τα μέρη της Ελλάδας. Αυτό που κέρδισε το ενδιαφέρον της ομάδας του τμήματος του Νηπιαγωγείου Ν1 ήταν ‘’τα χελιδονίσματα’’, τοπικό έθιμο της Βόρειας Ελλάδας που μέχρι και σήμερα αναβιώνει κάθε χρόνο για το καλωσόρισμα της Άνοιξης!

5

Αφού παρακολουθήσαμε σχετικά βίντεο αποφασίσαμε να πραγματοποιήσουμε τα δικά μας χελιδονίσματα και, μάλιστα, να τα παρουσιάσουμε στην τοπική κοινότητά μας.

3

4

11Με την ενεργό συμμετοχή και πρωτοβουλία των παιδιών, κατασκευάσαμε όλα τα απαραίτητα και φυσικά πολύχρωμα αξεσουάρ που χρειαζόμασταν γι’ αυτή τη ξεχωριστή μας εμφάνιση.Τα παιδιά με ιδιαίτερη χαρά και με τη βοήθεια του μουσικού μας Γιώργου Χαρωνίτη, έντυσαν με χαρούμενες νότες αυτό το πρωτότυπο εγχείρημά μας παίζοντας τα ίδια διάφορα μουσικά όργανα της επιλογής τους όπως μαράκες, τύμπανα, κουδουνάκια κ.ά., κρατώντας το ρυθμό στο παραδοσιακό τραγούδι ‘’χελιδονάκι πέταξε’’.

98

10

12

Απολαύσαμε ιδιαίτερα την ετοιμασία κάνοντας ‘’πρόβες’’ στην αυλή μας, φέρνοντας πρωτίστως την άνοιξη στη Λιλιπούπολη τραγουδώντας στους υπόλοιπους μαθητές του σχολείου μας.

Ολοκληρώσαμε την προετοιμασία μας φτιάχνοντας χρωματιστά μπουκετάκια από φυσικά λουλούδια διακοσμημένα με κορδελίτσες για να τα προσφέρουμε στον κόσμο που θα συναντήσουμε στη διαδρομή μας περπατώντας την κεντρική λεωφόρο της Πετρουπόλεως καθώς επίσης και στα μαγαζιά που θα επισκεπτόμασταν.

1314

15

 

Ξαφνιάζοντας τους γύρω μας με την προσφορά των λουλουδιών, άλλοτε εισπράττοντας χαρά και έκπληξη και άλλοτε  αμηχανία και νοσταλγία από τους μεγαλύτερους, τα παιδιά με περισσή ζωντάνια παρέσυραν τους πάντες σε μία μοναδική ανοιξιάτικη γιορτή!

Οι παιδαγωγοί του Νηπιαγωγείου Ν1

1

ΚΑΙ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ!!!

 

Για να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα της ΛΙΛΙΠΟΥΠΟΛΗΣ πατήστε εδώ.

Για περισσότερο εποπτικό υλικό επισκεφθείτε τη σελίδα της ΛΙΛΙΠΟΥΠΟΛΗΣ στο twitter πατώντας εδώ.