Η Λιλιπούπολη Υποδέχεται την Άνοιξη στο Δήμο μας…!!!

Τα «χελιδονίσματα» της Λιλιπούπολης!

 

 

1

Τη Δευτέρα 23 Μαρτίου το πρωί ο αέρας της πόλης μας θα γεμίσει με παιδικές φωνούλες και οι δρόμοι μας θα πλημμυρίσουν με τους μικρούς Χελιδονιστές της Λιλιπούπολης, που με τραγούδια θα καλωσορίσουν την άνοιξη, θα φέρουν το φως, τη χαρά και το γέλιο να πλημμυρίσει τις  καρδιές μας διώχνοντας το κρύο και το γκρίζο του γέρο – Χειμώνα…

Σε πολλές περιοχές της χώρας μας, την ημέρα της εαρινής ισημερίας, τα παιδιά, οι μικροί Χελιδονιστές γυρνάνε στα σπίτια κρατώντας ένα αρθρωτό ομοίωμα χελιδονιού, την «χελιδόνα», και τραγουδούν ένα είδος καλάντων, τα χελιδονίσματα! Το έθιμο της χελιδόνας, έχει τις ρίζες του στην αρχαία Ελλάδα, και επιβιώνει μέχρι τις μέρες μας σε πολλά μέρη της Ελλάδας όπως Ήπειρο, Μακεδονία, Θράκη και Δωδεκάνησα.

Κάποια «χελιδονίσματα» χαιρετίζουν το έαρ, την άνοιξη και απαγγέλλουν στίχους, για να διώξουν το χειμώνα ή τον τελευταίο μήνα του, τον Φλεβάρη.

Στις 23 Μαρτίου ανοίγουμε τις πόρτες και τα παράθυρά μας να προϋπαντήσουμε την Άνοιξη που θα φέρουν τα μικρά χελιδονάκια της Λιλιπούπολης!

ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ  ΟΛΟΙ ΕΚΕΙ ΣΤΗ ΛΕΩΦΟΡΟ ΤΗΣ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗΣ, ΝΑ ΚΑΜΑΡΩΣΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΛΙΛΙΠΟΥΤΕΙΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΜΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΥΠΟΔΕΧΘΟΥΜΕ …ΤΗΝ ΑΝΟΙΞΗ!!!

Για να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα της ΛΙΛΙΠΟΥΠΟΛΗΣ πατήστε εδώ.

Για περισσότερο εποπτικό υλικό επισκεφθείτε τη σελίδα της ΛΙΛΙΠΟΥΠΟΛΗΣ στο twitter πατώντας εδώ.