Επίσκεψη ενός Tμήματος Προπρονηπίου της Λιλιπούπολης στο Γυάλινο Μουσικό Θέατρο!

1

 

“Οι νεράιδες και τα ξωτικά” της Λιλιπούπολης παρακολούθησαν τη σπουδαία θεατρική παράσταση

“ΑΚΡΟΒΑΤΕΣ ΤΗΣ ΤΥΧΗΣ”

 

 

Πρόκειται για μια ιδιαίτερη μουσικοθεατρική παράσταση που απευθύνεται σίγουρα όχι μόνο στις μικρές ηλικίες αλλά και σε μεγαλύτερες, παίρνοντας μαθήματα για την αρετή, το δίκαιο, την αγάπη και την αναζήτηση της ευτυχίας.

2

Στο επιτυχημένο αυτό έργο συνέβαλλαν κορυφαίοι δημιουργοί και ερμηνευτές καθώς τη μουσική του έχει γράψει ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας και αφηγείται, τραγουδά και υποδύεται τη Μοίρα η Ευρυδίκη.

   Το τμήμα του Προπρονηπίου ΠΠΝ2 της Λιλιπούπολης, “τα ξωτικά και οι νεράιδες” από καιρό διερευνούμε μέσω της μεθόδου project  το θέμα “μουσικά όργανα”.  Η συγκεκριμένη παράσταση περιλαμβάνει μια ζωντανή ορχήστρα που υπάρχει επί σκηνής καθ’όλη τη διάρκειά  της. Είχαμε λοιπόν την ευκαιρία να έρθουμε σ’επαφή και να γνωρίσουμε από κοντά διάφορα από αυτά.

Πριν την επίσκεψή μας στο Γυάλινο Μουσικό Θέατρο έγινε αρχικά μια μικρή προετοιμασία στη τάξη μας. Αναφερθήκαμε στο έργο που θα δούμε και για τα μουσικά όργανα που θα θέλαμε να βλέπαμε. Υπήρχαν αλήθεια κάποια που πολλά παιδιά δεν είχε τύχει να δουν από κοντά, όπως για παράδειγμα μια άρπα. Οι γλυκές της νότες, μας μάγεψαν!  Ή ένα καχόν, ένα κρουστό όργανο που δεν το γνωρίζαμε καν πριν.

5

Κατά την άφιξή μας στο θέταρο ανυπομονούσαμε να ξεκινήσει η παράσταση όπου και δε καθυστέρησε καθόλου! Αυτό που τελικά παρακολουθήσαμε ήταν αδιαμφισβήτητα πολύ καλύτερο από ότι περιμέναμε!

Εκτός από τα μουσικά όργανα που είδαμε, τα εναέρια ακροβατικά επί σκηνής μας καθήλωσαν σίγουρα μικρούς μεγάλους.

Εντυπωσιακότατος ακόμα ήταν και ο «Γέρος του Χιονιά»!

8

Όπως και άλλα ιδιαίτερα, πρωτότυπα κοστούμια που μας ενθουσίασαν.

9

Πέρασαν μέρες μετά από αυτήν την μοναδική παράσταση που παρακολουθήσαμε και πολλά παιδιά μιλούσαν ακόμα γι’αυτήν! Έτσι η επεξεργασία αυτής μας της επίσκεψης συνεχίστηκε στο σχολείο συζητώντας για το  τι μας άρεσε αρχικά και σχετικά με το θέμα του project μας ζωγραφίσαμε έπειτα κάποιο απ΄τα μουσικά όργανα που είδαμε…

Κάπως έτσι ολοκληρώθηκε η προσέγγισή μας με τη συγκεκριμένη επίσκεψη στο Γυάλινο Μουσικό Θέατρο αλλά είναι βέβαιο πως θα τη θυμόμαστε και θα αναφερόμαστε σε αυτήν για πολύ καιρό ακόμα!

Για να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα της ΛΙΛΙΠΟΥΠΟΛΗΣ πατήστε εδώ.

Για περισσότερο εποπτικό υλικό επισκεφθείτε τη σελίδα της ΛΙΛΙΠΟΥΠΟΛΗΣ στο twitter πατώντας εδώ.