Η Λιλιπούπολη Συνεχίζει να Στηρίζει το Χαμόγελο του Παιδιού!!!

Η Λιλιπούπολη για ακόμα μια φορά έδωσε το παρόν στην εκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα Εξαφανισμένων Παιδιών, στηρίζοντας τον οργανισμό «Το Χαμόγελο του Παιδιού». Μέσα στη χρονιά, τα παιδιά του τμήματος του Νηπιαγωγείου Ν2 ευαισθητοποιήθηκαν σε θέματα που είχαν να κάνουν με τις κινητοποιήσεις του οργανισμού και αφορούσαν τα εξαφανισμένα παιδιά. Έτσι είχαμε την ευκαιρία να παρευρεθούμε την 25η Μαΐου στο Ζάππειο Μέγαρο, όπου οι αρμόδιοι φορείς συναντήθηκαν και ανέλαβαν από κοινού δράσης για την αντιμετώπιση του φαινομένου.

Μόλις τελείωσε η ομιλία, τα παιδιά μας πήραν το λόγο και διέδωσαν στην αίθουσα παρουσιάσεων τα δικά τους μηνύματα. Συγκεκριμένα, είπαν πως υπάρχουν άνθρωποι τους οποίους δεν πρέπει να εμπιστευόμαστε και ενδέχεται να μας ξεγελάσουν. Για αυτό το λόγο συμπλήρωσαν, πως δεν πρέπει να φεύγουμε και να απομακρυνόμαστε από τους γονείς μας. Ενώ συγκίνηση προκάλεσε το μήνυμα αισιοδοξίας που απήγγειλαν απευθυνόμενα στους γονείς των εξαφανισμένων παιδιών: «Να μη χάνετε την ελπίδα σας, μια μέρα τα παιδιά θα γυρίσουν κοντά σας». Ολοκληρώνοντας, είπαμε ένα μεγάλο Μπράβο στο «Χαμόγελο του Παιδιού» και στον κύριο Κώστα Γιαννόπουλο, για τον καθοριστικό ρόλο της έγκαιρης κινητοποιήσης και συνεργασίας όλων των φορέων, ώστε να μη χάνεται πολύτιμος χρόνος κάθε φορά που ένα παιδί εξαφανίζεται.

Σα μικροί ερευνητές που σκέφτονται κριτικά και διερευνούν, προετοιμαστήκαμε κατάλληλα για να εκφράσουμε τις ιδέες και σκέψεις μας σχετικά με το κοινωνικό φαινόμενο. Μιλήσαμε στην τάξη μας για τα παιδιά που κάθε χρόνο εξαφανίζονται, για τα συναισθήματα που τους κατακλύζουν, όταν βρίσκονται μακριά από τους γονείς τους, αλλά και για τα μέτρα που πρέπει να πάρουν οι ίδιοι οι γονείς, προκειμένου να προστατεύουν τα παιδιά τους. Στη συνέχεια, τα παιδιά έφτιαξαν δυο κατασκευές με σύνθημα «Δείξε μου το δρόμο για το σπίτι», με σκοπό να το προσφέρουμε στον Οργανισμό την ημέρα της επίσκεψης.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε στον προάυλιο χώρο του Ζαππείου με τους μαθητές μας πρωταγωνιστές, όπου μια έκπληξη μας περίμενε. Το κάθε παιδί έχοντας μπροστά του ένα γλαστράκι, φύτεψε σπόρους του λουλουδιού «Μη με λησμονείτε», λουλούδι σύμβολο για τα εξαφανισμένα παιδιά. Με τη δράση αυτή τα παιδιά μας έδωσαν την υπόσχεση, να φροντίζουν το λουλούδι, έτσι ώστε να ανθίσει και να μας θυμίζει τα παιδάκια που έχουν εξαφανιστεί. Την επόμενη χρονιά που θα διενεργηθεί η εκδήλωση θα αποστείλουμε φωτογραφίες με τα γλαστράκια μας ανθισμένα, με στόχο να μεταφέρουμε την ελπίδα και στους επόμενους εθελοντές!

Διαβάστε το δελτίο τύπου που αναρτήθηκε σε δεκάδες ειδησεογραφικά sites-blogs πατώντας εδώ.

Για περισσότερο εποπτικό υλικό επισκεφθείτε τη σελίδα της ΛΙΛΙΠΟΥΠΟΛΗΣ στο facebook πατώντας εδώ.

Για να επισκεφθείτε τη σελίδα της ΛΙΛΙΠΟΥΠΟΛΗΣ στο twitter πατήστε εδώ.