Η Καλοκαιρινή Γιορτή της Λιλιπούπολης στο Θέατρο Πέτρας!!!

Ο Χρόνος Κύλησε Γοργά και η Μεγάλη Ώρα

για Μικρούς και Μεγάλους Έφτασε!!!

 

11

  • Μα είναι το Θέατρο γιορτή;
  • Θα γιορτάσουμε το Θέατρο το καλοκαίρι;
  • Θα κάνουμε παράσταση;
  • Θα φτιάξουμε το έργο; Πώς;
  • Παραμύθι θα φτιάξουμε ή έργο;
  • Είναι το παραμύθι έργο; Θα έχει ρόλους;

Ερωτήματα, απορίες και πάλι ερωτήματα, όλα δεμένα με έξαψη, ανυπομονησία, περιέργεια και ενθουσιασμό στην αναγγελία της επερχόμενης καλοκαιρινής παράστασης στο Φεστιβάλ του Θεάτρου Πέτρας. Ο χρόνος κύλησε γοργά και η μεγάλη ώρα για μικρούς και μεγάλους έφτασε. Παίρνουμε γράμμα και γραφή ξεκινώντας τη γιορτή μας απ’ την αρχή…

Με ιδιαίτερη χαρά, λοιπόν, θέλουμε να σας ανακοινώσουμε πως η μεγάλη παράσταση των παιδιών με τίτλο

“Δώσε κλώτσο να γυρίσει…”

θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 20 Ιουνίου
στο Θέατρο Πέτρας στις 21:00 μ.μ.

Η φετινή παράσταση παρουσιάζει σημαντικές ιδιαιτερότητες και καινοτομίες καθώς τα παιδιά μας εκτός από πρωταγωνιστές της, είναι και δημιουργοί της σε σημαντικό βαθμό συμβάλλοντας με τη φαντασία τους και προσφέροντας τις δικές τους ιδέες για την ιστορία και τη σκηνική της παρουσίαση.

Η διδακτική ομάδα της Λιλιπούπολης, που συμπληρώνει φέτος 35 χρόνια συνεχούς λειτουργίας και δράσης, στο πλαίσιο της εφαρμοσμένης έρευνας και των εκπαιδευτικών πολιτικών που τη διέπουν, επιχείρησε το σχεδιασμό και την υλοποίηση ενός πολύπλοκου project. Τη διδακτική και παιδαγωγική αξιοποίηση του ελληνικού λαϊκού παραμυθιού με τη βοήθεια εργαλείων από το θέατρο, τη μουσική, τα εικαστικά. Η ενσωμάτωση του παραμυθιού στη μαθησιακή διαδικασία, από την πρώτη ιδέα μέχρι την τελική σκηνική της αποτύπωση αποτέλεσε μια πολυεπίπεδη μαθησιακή εμπειρία τόσο για τα παιδιά όσο και για το εκπαιδευτικό προσωπικό.

Ο αλληγορικός λόγος του παραμυθιού, η συμβολική χρήση των εικόνων, οι μελωδίες, τα κοστούμια και η διαμόρφωση του σκηνικού χώρου δημιουργούν τις προϋποθέσεις για την ανάδειξη του θέματος, που φέτος αποκτά μια ακόμη  σημασία. Ενσαρκώνει στη σκηνή εκείνο το πλαίσιο των αρχών και αξιών, που διέπουν τόσο τη λειτουργία του σχολικού περιβάλλοντος όσο και της πόλης, καθιστώντας το σχολείο ως το πρωτογενές κύτταρο της συλλογικής ζωής και δράσης!

Θα θέλαμε να σας ευχαριστήσουμε για την αμέριστη εμπιστοσύνη και την ενεργή στήριξη που μας δείχνετε στο πολύτιμο έργο των λιλιπούτειων πρωταγωνιστών μας!

Καλή Αντάμωση!!!

 

 

 

Για να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα της ΛΙΛΙΠΟΥΠΟΛΗΣ πατήστε εδώ.

Για περισσότερο εποπτικό υλικό επισκεφθείτε τη σελίδα της ΛΙΛΙΠΟΥΠΟΛΗΣ στο twitter πατώντας εδώ.