Ανοιχτή Πρόσκληση

“Ένα Χριστουγεννιάτικο Ορατόριο Στη Λιλιπούπολη”

πιστοί στην ιδιαίτερη σημασία που αποδίδουμε στις πολιτιστικές εκδηλώσεις, κατάλληλα σχεδιασμένες για τα παιδιά, ως εργαλεία βιωματικής μάθησης, αισθητικής απόλαυσης και ψυχαγωγίας και προσανατολισμένοι στη διαπολιτισμική αγωγή και εκπαίδευση, υποδεχόμαστε την καθιερωμένη μεγάλη γιορτή των χριστουγέννων, το Σάββατο 9 Δεκεμβρίου

Φέτος, η γιορτή μας είναι αφιερωμένη στην ευρωπαϊκή τέχνη, ειδικότερα στη μεγάλη παράδοση της κλασικής, συμφωνικής μουσικής. Συγκεκριμένα αντλεί από τα ορατόρια, μεγάλης κλίμακας λυρικές συνθέσεις θρησκευτικού, κατά κανόνα, περιεχομένου για ορχήστρα, σόλο φωνή και μικτή χορωδία παιδιών και ενηλίκων. Έχοντας ως σημείο αναφοράς τα ορατόρια των Μπαχ, Χαίντελ και Χάυδν θα εστιάσουμε στην ιστορία της γέννησης του Χριστού αναδεικνύοντας την οικουμενική της διάσταση μέσα από ευαγγελικές περικοπές και κάλαντα. Το επεισόδιο της Γέννησης συναντά την Άγια Νύχτα, ο Ευαγγελισμός των ποιμένων τον μικρό τυμπανιστή, η προσκύνηση των μάγων κάλαντα από την επτανησιακή παράδοση.

Παράλληλες δράσεις στις τάξεις με κατασκευές, παιχνίδια και τραγούδια θα πλαισιώσουν τη χριστουγεννιάτικη συναυλία στην αυλή του σχολείου, που θα αποκτήσει μία αύρα από τις υπαίθριες συναυλίες που πραγματοποιούνται ανήμερα των Χριστουγέννων σε ολόκληρη τη γηραιά Ήπειρο.

Ας μην ξεχάσουμε το καθιερωμένο παζάρι αγάπης και προσφοράς, καθώς και μια γλυκιά έκπληξη που μας παρακινεί να συμβάλουμε στο κουτί αλληλεγγύης και υποστήριξης συμπολιτών και συνανθρώπων μας.

Με την ευχή η φετινή μας γιορτή…

να αποτελέσει μια ξεχωριστή εμπειρία για σας και τα παιδιά σας,

σας καλωσορίζουμε για να δώσουμε το σύνθημα της έναρξης…

«Avanti!»

Δηλώσεις Συμμετοχής: 210-5018800