Ανοιχτή Πρόσκληση

Τετάρτη 29 Νοεμβρίου, ώρα 18:30

Τί πάει να πεί και πώς να μεγαλώνεις ΄Ελληνες;”

 

Αγαπητοί γονείς,

 

η Λιλιπούπολη στα πλαίσια των ενδιαφερόντων της για διαρκή βελτίωση των υπηρεσιών της, προσκαλεί όλους τους γονείς σε μια ανοικτή διάλεξη – συζήτηση την Τετάρτη 29 Νοεμβρίου ώρα 18:30, που θα δώσει η σύμβουλος  Ευσταθία Βαλιάντζα-Αφτιά Δρ. Μηχανικός Περιβάλλοντος και Νηπιαγωγός, Επισκέπτρια καθηγήτρια στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, με θέμα:

Τί πάει να πεί και πώς να μεγαλώνεις ΄Ελληνες;”

Το ίδιο ερώτημα μπορεί να κάνει οποιοσδήποτε λαός για τα παιδιά του: π.χ. Τί πάει να πεί και πώς να μεγαλώνεις Γάλλους , Γερμανούς , Ελβετούς κλπ. Δηλαδή, θα εξηγηθεί το γιατί είναι σημαντικό στην κάθε χώρα να μεγαλώνουν τα παιδιά με τα χαρακτηριστικά του λαού της συγκεκριμένης χώρας, τι σημαίνει δηλαδή ιστορικά ΕΛΛΗΝΙΚΟΤΗΤΑ και πως αυτό συνδέεται με την ανάπτυξη του εγκεφάλου, την ευφυία και τις εν δυνάμει δεξιότητες ενός παιδιού με Ελληνικό γενετικό υλικό (DNA), Ελληνικό γονιδίωμα, δηλαδή παιδί Ελλήνων.

Οι εξηγήσεις θα δοθούν με βάση τις πιο πρόσφατες επιστημονικές γνώσεις και θεωρίες για τους μηχανισμούς, τη δομή και λειτουργία του εγκεφάλου, των τελευταίων δύο δεκαετιών περίπου, δεδομένου ότι η ομιλήτρια, τόσο κατά τη διδακτορική της διατριβή (2004-2009), όσο και κατά τη μεταδιδακτορική της έρευνα (2009-2012) σε θέματα παιδαγωγικής και ανάπτυξης νηπίων, μελέτησε ιδιαίτερα αυτές τις θεωρίες και με αυτές ασχολείται μέχρι και σήμερα. Σημειωτέον ότι από το έτος 2000, οπότε αποκωδικοποιήθηκε επιστημονικό το ανθρώπινο γονιδίωμα και ταυτοχρόνως αναπτύχθηκαν τεχνολογικά καινούργιες μέθοδοι ανίχνευσης του εγκεφάλου (μη επεμβατικές), η πρόοδος των νευροεπιστημών του εγκεφάλου είναι τεράστια και συνεχίζεται μέχρι σήμερα. Έχουν ανατραπεί πολλά πράγματα που ήταν γνωστά μέχρι σήμερα στην βιολογία και έχει προστεθεί πληθώρα νέων γνώσεων, από τις οποίες μπορεί να επωφεληθεί ιδιαίτερα η παιδαγωγική, καθώς και άλλες επιστήμες όπως η ψυχολογία, η παιδιατρική, η ψυχιατρική κλπ.

Σας θυμίζουμε ότι η ομιλήτρια, είναι αυτή που εφάρμοσε τα τελευταία χρόνια στα παιδιά του σχολείου μας ειδικά προγράμματα ανάπτυξης της Ελληνικής γλώσσας, καθώς και παρακολούθησης της γλωσσικής τους εξέλιξης με αναγνωρισμένη σχετική μέθοδο.

Με το περυσινό πρόγραμμά της, με θέμα: “Αριστοτελικά παιχνίδια λόγου και λογικής στην Φύση”, που πραγματοποιήθηκε στο φυσικό περιβάλλον εννέα (9) διαφορετικών πάρκων της Αθήνας, η Λιλιπούπολη βραβεύτηκε για καινοτομία περιβαλλοντικής εκπαίδευσης από το θεσμό “Εducation Innovations Awards 2017” ( “Εκπαιδευτικές Καινοτομίες 2017”), με συμμετοχές ιδιωτικών και δημόσιων σχολείων από όλη την χώρα και με πρόεδρο κριτικής επιτροπής την πρώην υπουργό Παιδείας κ. Μαριέττα Γιαννάκου. (Υπάρχει σχετικό άρθρο στο BLOG μας)!

Επίσης το τμήμα του προαναφερθέντος προγράμματος, που αφορούσε την διδασκαλία της έννοιας “Δημοκρατία” στα νήπια, πράγμα το οποίο έγινε με ειδικό παιχνίδι στην Πνύκα, απέσπασε για τη Λιλιπούπολη ‘Επαινο, σε πανελλήνιο διαγωνισμό του Ελληνικού Υπουργείου Παιδείας τον περασμένο Μάιο.

Μετά την εισήγηση του θέματος, θα ακολουθήσει ελεύθερη συζήτηση και η ομιλήτρια θα δεχθεί, επίσης, προτάσεις για ανάπτυξη και συζήτηση μελλοντικών ειδικότερων θεμάτων που απασχολούν τους γονείς κατά την αγωγή των νηπίων στο σπίτι.

Μπορείτε να δηλώσετε συμμετοχή στη γραμματεία του σχολείου καθημερινά 09:00-16:00 στο τηλέφωνο 210-5018800.

Η είσοδος είναι δωρεάν και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Ώρα προσέλευσης 18:15

Ώρα έναρξης 18:30

Σας περιμένουμε!