Όλοι Μαζί Προσφέρουμε….. Πολλά θα Καταφέρουμε!

Χριστουγεννιάτικες Φιλανθρωπικές Εκδηλώσεις στη Λιλιπούπολη!!!

 «… Όταν έστω ένα και μόνο παιδί στερείται τα δικαιώματά του, τότε ακυρώνεται η έννοια

‘’Δικαιώματα του ανθρώπου’’.

Τα παιδιά χρειάζονται την αγάπη μας και τη φροντίδα μας όχι μόνο την παγκόσμια ημέρα του παιδιού, στις 11 Δεκεμβρίου, αλλά όλες τις μέρες του χρόνου …»! Υπάρχουν παιδιά τα οποία στερούνται των δικαιωμάτων τους, στα οποία είναι ζωγραφισμένη η θλίψη στα ματάκια τους και για τα οποία η Λιλιπούπολη επιμένει να τα στηρίζει με οποιοδήποτε δυνατό τρόπο.

Εδώ και 14 συναπτά έτη το Χριστουγεννιάτικο Bazaar έχει καθιερωθεί ως ο μεγαλύτερος ανθρωπιστικός θεσμός του σχολείου μας. Και αυτή τη χρονιά, θα πραγματοποιηθούν πλήθος εκδηλώσεων στο χώρο του σχολείου μας που θα λειτουργήσουν παράλληλα:

Χριστουγεννιάτικη Αγορά

Γωνιά Γευστικών Γλυκισμάτων

Συγκέντρωση Ειδών Πρώτης Ανάγκης

Φέτος στηρίζουμε το Σύλλογο «Χαμόγελο του παιδιού», το Σύλλογο «Πρόληψης και Συμπαράστασης Ανήλικων θυμάτων τροχαίων ατυχημάτων», το Σύλλογο «Προστασίας Αγέννητου Παιδιού ‘’Αγκαλιά’’», το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου μας καθώς και Οικογένειες που έχουν την ανάγκη μας.

  • «Το Χαμόγελο του Παιδιού» ιδρύθηκε το 1995 από τον 10χρονο Ανδρέα Γιαννόπουλο, ο οποίος λίγο πριν φύγει από τη ζωή εξέφρασε στο ημερολόγιό του την επιθυμία να δημιουργηθεί ένας σύλλογος για να έχουν όλα τα παιδιά όσα ο ίδιος είχε απλόχερα: αγάπη, στοργή, ενδιαφέρον, σεβασμό. Το όνειρο του 10χρονου Ανδρέα έγινε πραγματικότητα και σήμερα ο Οργανισμός «Το Χαμόγελο του Παιδιού», έχοντας αναγνωριστεί διεθνώς, με όραμα: το Χαμόγελο κάθε παιδιού, υλοποιεί πανελλαδικά, 365 ημέρες το χρόνο, 24 ώρες την ημέρα, αποτελεσματικές και άμεσες δράσεις για την πρόληψη και αντιμετώπιση συγκεκριμένων φαινομένων που απειλούν τα παιδιά.
  • Μέχρι σήμερα «Το Χαμόγελο του Παιδιού» έχει στηρίξει περισσότερα από 1.200.000 παιδιά και τις οικογένειές τους. Παιδιά θύματα κάθε μορφής Βίας, Παιδιά θύματα Εξαφάνισης, Παιδιά με προβλήματα Υγείας, Παιδιά που βρίσκονται ή απειλούνται να βρεθούν σε κατάσταση φτώχειας, έχουν βρει λύση.
  • Ο «Πανελλήνιος Σύλλογος Πρόληψης και Συμπαράστασης Ανήλικων θυμάτων τροχαίων ατυχημάτων», ιδρύθηκε το 1998 από άτομα ευαισθητοποιημένα στα τροχαία ατυχήματα. Στα χρόνια δημιουργίας του, αγωνίζεται και προσπαθεί να μάθει στα παιδιά μας την σωστή κυκλοφοριακή αγωγή και την χρησιμότητα του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας (Κ.Ο.Κ.), μέσα από ένα ευρύ φάσμα δραστηριοτήτων που στηρίζεται κυρίως στην εθελοντική βοήθεια των μελών του.
  • Οι εθελοντές των παραπάνω οργανισμών, καθώς και χορηγοί έχουν κατασκευάσει χριστουγεννιάτικα είδη για μικρούς και μεγάλους τα οποία θα διαθέσουν στη Χριστουγεννιάτικη Αγορά του σχολείου μας.

Στην προσπάθειά μας να συνδυάσουμε τη ζαχαροπλαστική έμπνευση και δημιουργία με την προσφορά στο συνάνθρωπο, θα διοργανώσουμε τη «Γωνιά Γευστικών Γλυκισμάτων». Όσοι από εσάς επιθυμείτε, θα έχετε τη δυνατότητα να φέρετε νόστιμα χριστουγεννιάτικα γλυκά (ατομικές μπουκίτσες π.χ. κουραμπιεδάκια, μελομακαρονάκια, σοκολατάκια κ.ά.), τα οποία θα έχετε ήδη παρασκευάσει για να τα προσφέρετε προς πώληση σε όλους τους επισκέπτες του σχολείου μας έναντι συμβολικού ποσού, τα έσοδα των οποίων θα δοθούν ως δωρεά στο Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου μας.

  • Επίσης, έως και τις 09/12 θα συγκεντρώνουμε στη Λιλιπούπολη, τα συγκεκριμένα είδη πρώτης ανάγκης, τα οποία θα διατεθούν στο Σύλλογο «Προστασίας Αγέννητου Παιδιού «Αγκαλιά», αλλά και σε άπορες οικογένειες.
  • φάρμακα
  • τρόφιμα
  • είδη προσωπικής υγιεινής
  • Ρούχα

Όλοι μαζί προσφέρουμε

πολλά θα καταφέρουμε!!!