Ανοιχτή Πρόσκληση!!

Εκδηλώσεις για τη Γιορτή της Μητέρας!

Όλα ξεκίνησαν από τη μητέρα της Αν Μαρία ΡιβςΤζάρβις, την Άννα, που είχε ιδρύσει σε πέντε πόλεις των ΗΠΑ ομάδες, οι οποίες αποτελούνταν αποκλειστικά από μητέρες, με σκοπό τη βελτίωση των υγειονομικών συνθηκών. Οι ομάδες αυτές παρείχαν ιατρικές υπηρεσίες σε τραυματισμένους στρατιώτες, ρουχισμό και τρόφιμα, κατά τη διάρκεια του Εμφυλίου Πολέμου των ΗΠΑ.

Στην Ελλάδα, η μητέρα ξεκίνησε να γιορτάζεται το 1929 και συνδέθηκε με την εορτή της Υπαπαντής (2 Φεβρουαρίου) όπου η ορθόδοξη εκκλησία γιορτάζει την Παναγία με τον Ιωσήφ που πηγαίνουν τον 40ήμερο Ιησού στο Ναό για ευλογία. Τη δεκαετία του ’60 η γιορτή της μητέρας στη χώρα μας ακολούθησε τα αμερικανικά πρότυπα και γιορτάζεται πλέον την 2η Κυριακή του Μαΐου. Η ομάδα του σχολείου μας, συνεχίζει τη διαρκή προσπάθειά της να καλλιεργήσει στους λιλιπούτειους μαθητές μας, μέσα από οργανωμένες και δημιουργικές δραστηριότητες, αληθινά και βαθιά συναισθήματα όπως η αγάπη και η ευγνωμοσύνη για το πρόσωπο της μητέρας.

Την Κυριακή 12 Μαΐου θα γιορτάσουμε με έναν πρωτότυπο τρόπο τη γιορτή της ΜΗΤΕΡΑΣ στην ΑΥΛΗ της ΛΙΛΙΠΟΥΠΟΛΗΣ (κτήρια 28ης Οκτωβρίου 44-46). Σας περιμένουμε όλες τις μανούλες με τα παιδάκια σας να παίξουμε, να ζωγραφίσουμε, να αλληλεπιδράσουμε, να μοιραστούμε συναισθήματα, όπως μόνο εμείς εδώ στη Λιλιπούπολη βιώνουμε!!!

Μαζί μας θα βρίσκονται και εθελοντές από το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Ιλίου διοργανώνοντας bazaar μεταχειρισμένων βιβλίων, παιδικών και ενηλίκων, με αφορμή την ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΒΙΒΛΙΟΥ (23/4), η οποία καθιερώθηκε από την UNESCO, λόγω του ότι στις 23 Απριλίου 1616 έφυγαν από τη ζωή δύο μεγάλα ονόματα των γραμμάτων: ο ισπανός συγγραφέας του Δον Κιχώτη Μιγκέλ Ντε Θερβάντες και ο άγγλος δραματουργός Γουίλιαμ Σέξπιρ. Το Κοινωνικό Παντοπωλείο με τη δράση του αυτή θα διαθέσει τα έσοδα για την αγορά τροφίμων, φαρμάκων και ρουχισμού, τα οποία θα διανεμηθούν σε άπορες οικογένειες. Όσοι επιθυμείτε να προσφέρετε μεταχειρισμένα – όχι φθαρμένα – βιβλία των παιδιών σας στο bazaar, παρακαλούμε να μας τα αποστείλετε μέχρι την Παρασκευή 3 Μαΐου.

H ΛlΛΙΠΟΥΠΟΛΗ με την ενέργεια αυτή προάγει για άλλη μια φορά τη γνώση και με στόχο την καλλιέργεια της Φιλαναγνωσίας, προωθεί καθημερινά τη θετικά προσδιορισμένη σχέση του παιδιού με το βιβλίο ως το κατεξοχήν είδος της γραπτής ύλης!

Σας Περιμένουμε…

Δηλώσεις Συμμετοχής: 2105018800

Περιορισμένος αριθμός συμμετοχής. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας!