Το Make A Wish επισκέπτεται το σχολείο μας!


  • Σήμερα, στο σχολείο μας υποδεχθήκαμε με μεγάλη χαρά εθελοντές του Οργανισμού “Make A Wish”, οι οποίοι μας μίλησαν για το έργο του Make a Wish. Παρουσίασαν στα παιδιά του Νηπιαγωγείου μέσω του διαδραστικού πίνακα ένα παραμύθι που αναφέρεται στον εθελοντισμό και την προσφορά προς άλλα παιδιά που χρειάζονται τη βοήθεια και τη στήριξή μας. 
  • Φυσικά, μας μίλησαν για το Αστέρι της Ευχής, το οποίο εκπληρώνει ευχές παιδιών που νοσούν με σοβαρές ασθένειες.
  • Τα παιδιά μας με τη σειρά τους, αφιέρωσαν το τραγούδι «Με ένα Αστέρι Μπορείς» που έγραψε και μελοποίησε η Οικογένεια της ΛΙΛΙΠΟΥΠΟΛΗΣ για αυτά τα παιδιά, γεγονός που τους συγκίνησε ιδιαίτερα!
  • Στo τέλος, χρωματίσαμε ο καθένας το δικό του αστέρι και απεικονίσαμε στο χαρτί τι θα θέλαμε να προσφέρουμε/ πούμε/ δώσουμε στα παιδάκια για να είναι χαρούμενο…  Μερικές από τις προτάσεις των παιδιών ήταν…

Να προσφέρουμε πολλές αγκαλιές και πολλά φιλιά σε αυτά τα παιδιά!

Να προσκαλέσουμε ένα παιδάκι να πάνε μαζί μία βόλτα, να έρθει σπίτι μας να παίξουμε, να πάμε μαζί να δούμε βεγγαλικά, να πάμε να φάμε παγωτό!

Να τους προτείνουμε να γίνουμε φίλοι!

Να στείλουμε σε όλα αυτά τα παιδιά μία ευχή: Να γίνουν γρήγορα καλά!


“Αν ένα απίστευτο όνειρό σου έγινε πραγματικότητα, τότε και το όνειρό σου να ξαναγίνεις καλά, έρχεται πιο κοντά”

O εθελοντισμός είναι στάση ζωής και μέσα από αυτόν ο άνθρωπος εξελίσσεται μακριά από κοινωνικές και οικονομικές διακρίσεις, ενστερνίζεται ιδιαίτερες αξίες όπως την ανιδιοτελή αγάπη και προσφορά, αναπτύσσει το αίσθημα της ενεργής συμμετοχής στην προάσπιση των θεμελιωδών μας δικαιωμάτων και ενδυναμώνει την κοινωνική αλληλεγγύη και συνοχή. Ο καθένας μας με τη δική του φιλοσοφία και μέθοδο δράσης μπορεί να γίνει ένας ξεχωριστός κρίκος της αλυσίδας για την κοινή ευημερία.

Όλοι μαζί Προσφέρουμε, πολλά θα καταφέρουμε!»

Η Οικογένεια της Λιλιπούπολης