Τα Παιδιά της Λιλιπούπολης Υποδέχθηκαν την Άνοιξη στην Πόλη μας!

Η Πετρούπολη υποδέχθηκε την Άνοιξη
Τραγουδώντας τα Χελιδονίσματα!

Τα παιδιά της Λιλιπούπολης τη Δευτέρα 18 Μαρτίου το πρωί, καλωσόρισαν την Άνοιξη και τα Χελιδόνια, παίζοντας μουσικά όργανα, τραγουδώντας και μοιράζοντας Λουλούδια και Χελιδόνες στην Κεντρική Λεωφόρο της πόλης μας! Την ορχήστρα των παιδιών μας τη συνόδεψε μέρος της χορωδίας γονέων του σχολείου μας!

Κάποτε ο λαός μας, σύμφωνα με την παράδοση, υποδεχόταν το Μάρτη και την Άνοιξη … τραγουδώντας κάλαντα, τα Χελιδονίσματα, αλλά και με πλήθος άλλων εθίμων.

Συνήθως αμέσως μετά την περίοδο της Αποκριάς – την 1η ή την 21η Μαρτίου (εαρινή ισημερία), οι Καλαντιστές κρατώντας τη Χελιδόνα, μια κατασκευή με ένα ομοίωμα χελιδονιού που περιστρέφονται στην κορυφή της, έβγαιναν με μεγάλη χαρά να ΄΄φωνάξουν΄΄ ότι ήρθε η Άνοιξη, έφυγε ο κρύος και άκαρδος Χειμώνας! Η φύση, άρα η ζωή θα αναγεννηθεί. Και πώς το φωνάζουνε; Τραγουδώντας τα Χελιδονίσματα!

Έτσι και τα παιδιά μας περπατώντας στην τοπική αγορά και τις υπηρεσίες του δήμου μας, όπως αυτές του Δημαρχείου και του Αστυνομικού τμήματος και με ιδιαίτερο ενθουσιασμό οι γονείς της Λιλιπούπολης, καθώς και οι περαστικοί, υποδεχτήκαμε με το χαμόγελο των παιδιών τον ερχομό της Άνοιξης στην πόλη μας προσφέροντας αυτοσχέδιες κατασκευές με τη χελιδόνα σε ΟΛΟΥΣ!

ΤΑ ΧΕΛΙΔΟΝΙΣΜΑΤΑ ΤΗΣ ΛΙΛΙΠΟΥΠΟΛΗΣ!