Μουσικοκινητική Αγωγή CARL ORFF στη Λιλιπούπολη για τη ΝΕΑ Σχολική Χρονιά 2013-2014!

Βιωματική Προσέγγιση της Μουσικής
για παιδιά από 2-6 ετών!!!

 

2Αγαπητοί γονείς,

η ΛΙΛΙΠΟΥΠΟΛΗ προσκαλεί ΟΛΑ τα παιδιά να συμμετέχουν στα τμήματα (πρωινά ή απογευματινά) μουσικοκινητικής αγωγής Carl Orff αμέσως μετά την έναρξη της σχολικής χρονιάς!
Τα μαθήματα αυτά απευθύνονται σε παιδιά που θέλουν να ανακαλύπτουν τον υπέροχο κόσμο της μουσικής και να μυηθούν στη μουσικοκινητική.
Το μουσικοκινητικό σύστημα αγωγής Carl Orff αντιμετωπίζει το παιδί σα σύνολο σωματικό, πνευματικό και ψυχικό. Δίνει μεγάλη σημασία στην ανάπτυξη της φαντασίας και της δημιουργικότητάς του.

Για να το πετύχει αυτό χρησιμοποιεί ένα μέσο που η επί μέρους μουσική και σωματική παιδεία δεν καλλιεργούν: τον αυτοσχεδιασμό. Αντλώντας από ρυθμικά, μελωδικά, κινητικά και λεκτικά στοιχεία που δίνονται από το δάσκαλο ή επινοούνται από τα ίδια τα παιδιά, αυτά μαθαίνουν να πλάθουν, να δημιουργούν κάτι δικό τους και βέβαια να ανακαλύπτουν τον υπέροχο κόσμο της μουσικής.

1 Το μουσικοκινητικό σύστημα αγωγής Carl Orff  θα μπορούσε να τοποθετηθεί στη θέση της ‘Μουσικής Προπαιδείας’ που διδάσκεται σήμερα στα Ωδεία. Με μια βασική διαφορά όμως: τον τρόπο με τον οποίο θα κατακτήσουμε το στόχο μας, ο οποίος δεν είναι τίποτα άλλο από τη βιωματική προσέγγιση της μουσικής.
Δημιουργώντας τα τμήματα μουσικοκινητικής αγωγής C. Orff στη Λιλιπούπολη ανάλογα με τις ηλικίες των παιδιών, ερχόμαστε κοντά στη μουσική, στην παράδοση, στην κινητική βελτίωση κάνοντας χρήση των οργάνων Orff. Στόχος μας είναι η εκμάθηση φλογέρας για τα μεγαλύτερα παιδιά και κρουστών για τα μικρότερα Επίσης θα ασχοληθούμε με την ανάπτυξη των φωνητικών δυνατοτήτων τους, με τη σύνδεση της μουσικής με πιο σύνθετες σωματικές κινήσεις και τέλος με τη δημιουργία της δικής μας ορχήστρας C. Orff.

Και όλα αυτά με κόστος μικρότερο από αυτό ενός ωδείου.

Για πληροφορίες και δήλωση συμμετοχής, μπορείτε να επικοινωνήσετε με τη γραμματεία του σχολείου στο τηλέφωνο 210-5018800.

Οι Λιλιπούτειοι Μουσικοί… Έτοιμοι για Δράση!Normal
0
false
false
false

EL
X-NONE
X-NONE
Για να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα της ΛΙΛΙΠΟΥΠΟΛΗΣ πατήστε εδώ.

Για περισσότερο εποπτικό υλικό επισκεφθείτε τη σελίδα της ΛΙΛΙΠΟΥΠΟΛΗΣ στο twitter πατώντας εδώ.