Αθλητικές Δραστηριότητες στη Λιλιπούπολη για τη ΝΕΑ Σχολική Χρονιά 2013-2014!

Πρωτοποριακές Αθλητικές Δράσεις για Παιδιά

από 1,5-6 Ετών!!!

 

Αγαπητοί γονείς,
η ΛΙΛΙΠΟΥΠΟΛΗ προσκαλεί ΟΛΑ τα παιδιά να συμμετέχουν στα προγράμματα (πρωινά ή απογευματινά) με τη μέθοδο της κυκλικής μορφής διδασκαλίας, αμέσως μετά την έναρξη της σχολικής χρονιάς!

1. Τα παιδιά ηλικίας 1,5 έως 2,5 ετών μέσα από τη χοροκίνηση, η οποία έχει σχεδιαστεί από ειδικούς, έχουν τη δυνατότητα να ενθαρρύνουν την κινητική τους ανάπτυξη μέσα από νέες μεθόδους κίνησης σε εκτέλεση πρωτίστως ρυθμικής γυμναστικής!

Μέσα από το παιχνίδι, ενισχύεται ο συντονισμός, η ισορροπία και η σωματική δύναμη! Εξοπλισμός όπως τα κεκλιμένα επίπεδα, τραμπάλες, τσουλήθρες, σκάλες αναρρίχησης, τουβλάκια ισορροπίας, μεγάλες φουσκωτές μπάλες και άλλα πολλά, χρησιμοποιούνται με ένα πολύ διασκεδαστικό τρόπο από ειδικά εκπαιδευμένους καθηγητές φυσικής αγωγής.

Η μουσική που πλαισιώνει το πρόγραμμα καθ’ όλη την διάρκειά του, βοηθάει τα παιδιά να αναπτύξουν τον ρυθμό τους, να μιμούνται ήχους και κινήσεις καθώς αναπτύσσουν ολόπλευρη την κοινωνικότητά τους και τους κανόνες συνεργασίας!

Για πληροφορίες και δήλωση συμμετοχής, μπορείτε να επικοινωνήσετε με τη γραμματεία του σχολείου στο τηλέφωνο 210-5018800

Καλή τους άθληση!!!

 

 

 

2. Τα παιδιά ηλικίας 2,5 έως 3,5 ετών αποκτούν ψυχοκινητικές εμπειρίες που σχετίζονται με την αντίληψη του σώματος, την ικανότητα αντίληψης του χρόνου, την αντίληψη των αντικειμένων,  την ανάπτυξη ικανοτήτων που βοηθούν στην κοινωνικοποίηση του παιδιού,

την ανάπτυξη δεξιοτήτων του νευρομυϊκού συντονισμού ολόκληρου του σώματος, όπως η ισορροπία, η αλτικότητα, ο συγχρονισμός, ο νευρομυϊκός συντονισμός ματιού-χεριού και η γραφοκινητική ικανότητα!
Το άρτια εκπαιδευμένο προπονητικό προσωπικό, o πλούσιος υλικοτεχνικός εξοπλισμός και η μουσική δημιουργούν ένα ευχάριστο και απόλυτα ασφαλές περιβάλλον, ιδανικό για την υλοποίηση του προγράμματος!

Τεχνικές και στοιχεία της βασικής  ρυθμικής γυμναστικής, αθλήματα όπως mini tennis, mini basketball, παραδοσιακά παιχνίδια, παιδαγωγικά παιχνίδια με όργανα γυμναστικής (στεφάνια, μπάλες, κορύνες, κ.α.) διδάσκονται με μορφή παραμυθιού, εμπλουτισμένο με μουσική, κρατώντας αμείωτο το ενδιαφέρον των παιδιών πλάθοντας αρμονικά τον σωματότυπό τους!

Για πληροφορίες και δήλωση συμμετοχής, μπορείτε να επικοινωνήσετε με τη γραμματεία του σχολείου στο τηλέφωνο 210-5018800.

 

 

 

 

 

 

Καλή τους άθληση!!!

 

3. Τα παιδιά ηλικίας από 3 έως 6 ετών  θα γνωρίσουν τα μυστικά των αθλημάτων μέσα από πρωτοποριακές τεχνικές και παιχνίδια, υπό την καθοδήγηση καιεπίβλεψη εξειδικευμένων καθηγητών Φυσικής Αγωγής. Παράλληλα θα έχουν την ευκαιρία να αναπτύξουν τις συντονιστικές και συναρμοστικές τους ικανότητες, να οξύνουν την παρατηρητικότητά τους και να χτίσουν  τη φυσική τους κατάσταση θεμελιώνοντας έτσι τις βάσεις ώστε να διδαχθούν τις τεχνικές των αθλημάτων και να τις εξελίξουν από πολύ μικρή ηλικία!

Ο εξοπλισμός  αποτελείται από μίνι φιλέ τένις, μίνι μπασκέτες, στεφάνια, κορύνες, ρακέτες, μπάλες διαφορετικών τύπων και πάρα πολλά υλικοτεχνικά βοηθήματα, που είναι κατάλληλα και ασφαλή για τον σωματότυπο των παιδιών αυτής της ηλικίας!
Κατ’ αρχάς τα παιδιά θα διδαχθούν βασικές ασκήσεις νευρομυϊκού συντονισμού, ευλυγισίας, ισορροπίας, ανάπτυξη της φυσικής κατάστασης και της παρατηρητικότητάς τους. Εν συνεχεία, οι συμμετέχοντες θα διδαχθούν βασικές ασκήσεις και τεχνικές του κάθε αθλήματος, κάνοντας μια ουσιαστική εισαγωγή στον κόσμο των sports!

Τα παιδιά, λοιπόν, από 3 έως 6 ετών θα έχουν την δυνατότητα να διδαχθούν τα εξής αθλήματα μέσα από μία κυκλική μορφή διδασκαλίας:
Mini Tennis, Mini Basketball, Στίβος (ακόντιο, δίσκος κ.λ.π., με ειδικό αφρώδες υλικοτεχνικό εξοπλισμό), Ενόργανη Γυμναστική & Χοροκίνηση  (zumba, hip-hop, kids aerobic)

Για πληροφορίες και δήλωση συμμετοχής, μπορείτε να επικοινωνήσετε με τη γραμματεία του σχολείου στο τηλέφωνο 210-5018800.

Καλή τους άθληση!!!

 

Για να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα της ΛΙΛΙΠΟΥΠΟΛΗΣ πατήστε εδώ.

Για περισσότερο εποπτικό υλικό επισκεφθείτε τη σελίδα της ΛΙΛΙΠΟΥΠΟΛΗΣ στο twitter πατώντας εδώ.