Με Δάκρυα Χαράς Αποχαιρετήσαμε τους Αποφοίτους της Λιλιπούπολης!

Πέρασε ήδη ένας χρόνος γεμάτος εμπειρίες και τα συναισθήματά μας πια είναι ανάμεικτα, καθώς βιώσαμε μια εκθαμβωτική και άκρως συναισθηματική βραδιά, αφιερωμένη στην Αποφοίτηση των Παιδιών του Νηπιαγωγείου της Λιλιπούπολης.

Το κάθε τέλος στη ζωή είναι μια «αποφοίτηση» και ύστερα ακολουθεί μια μεταβατική φάση, όπου η καρδιά αναζητά νέα δεδομένα με το φόβο της αρχής, της πρώτης μέρας. Έφτασε , λοιπόν, η στιγμή όπου η καρδιά των παιδιών μας «αποχαιρετά» την απόλυτη ξεγνοιασιά και καλωσορίζει τα μαθητικά τα χρόνια. Έτσι, οι αναμνήσεις προστίθενται και δημιουργούν το παρελθόν, το οποίο Στόχος μας είναι να το έχουμε εμπλουτίσει με Αγάπη, Εμπιστοσύνη και Όνειρα

Μέσα από αυτό το στόχο γεννήθηκε και η ιδέα για τη ξεχωριστή μέρα της αποφοίτησης! Να δημιουργήσουμε μια γλυκιά ανάμνηση για τα παιδιά μας! Να θυμούνται τις έννοιες της Φιλίας, της Γενναιοδωρίας, της Συνεργασίας, της Εμπιστοσύνης, της Υπομονής, της Δικαιοσύνης, της Αυτονομίας και τόσων ακόμα Αξιών που μαθαίνουμε εδώ στη Λιλιπούπολη!

Έμπνευση για το φετινό θέμα της αποφοίτησης στάθηκε το ανέκδοτο τραγούδι του Μάνου Χατζιδάκι, που το αποκάλεσε «Η Σκάλα του Ουρανού», για να συμφωνήσει με τον Διονύσιο Σολωμό ότι η ανάβαση αυτής της σκάλας χρειάζεται «λογισμό και όνειρο».

Στις 26 Ιουνίου 2019 η Λιλιπούπολη ανανέωσε και καθιέρωσε ένα νέο θεσμό στις πολιτιστικές της δράσεις, ένα θεσμό με ειδικό βάρος και συμβολική σημασία. Την Τελετή Αποφοίτησης 2019, όπου ολόκληρη η κοινότητα των ανθρώπων της Λιλιπούπολης σε συνεργασία με τους γονείς και ιδιαίτερα τη Χορωδία των Γονέων της Λιλιπούπολης, ετοίμασε ένα πρόγραμμα για να αποχαιρετήσει τα παιδιά της, πλέκοντας τα χέρια και ενθαρρύνοντάς τα να σηκώσουν το πόδι και να πατήσουν με δύναμη, θάρρος και σιγουριά στο επόμενο σκαλί, στην επόμενη μεγάλη περιπέτεια της Γνώσης και της Ζωής.

Κάπως έτσι, έφτασε η συγκινητική στιγμή όπου τα παιδιά μας πέταξαν το καπέλο, πέταξαν τον τήβεννο και Πυροτεχνήματα χρωμάτισαν τον Λιλιπούτειο ουρανό τους!!!

Καλή πρόοδο τους ευχόμαστε…

Με αγάπη

Η οικογένεια της Λιλιπούπολης!