Αναμένοντας Μία Ακόμα Πιο Συναρπαστική Σχολική Χρονιά 2019-2020!

Αγαπητοί γονείς,

φτάσαμε, λοιπόν, στο τέλος της «σχολικής» χρονιάς 2018-2019, μιας χρονιάς ιδιαίτερα εποικοδομητικής για τα παιδιά της Λιλιπούπολης. Η ευχαρίστησή τους εκφράστηκε μέσα από ποικίλες δράσεις που τους προσέφερε το σχολείο, μεθόδους και  καινοτόμα παιδαγωγικά υλικά που χρησιμοποίησαν κατά τη διάρκεια όλου του έτους. Στην αρχή της χρονιάς, η υποδοχή τους συνοδεύτηκε από δράσεις που αποσκοπούσαν στη δημιουργία δεσμών ανάμεσα σε μικρούς και μεγάλους,  στην οικειοποίηση του σχολικού, «ζεστού» περιβάλλοντος. Ενισχύθηκαν, έτσι,  οι  ομάδες παιδιών και ακούστηκε η δική τους φωνή στη γέννηση και τη  διαμόρφωση ποικίλων θεμάτων σχεδίων δράσης (projects).

Στην  ολόπλευρη εκπαίδευσή τους συνέβαλαν καθοριστικά οι συχνές επισκέψεις που έκαναν τα παιδιά σε διάφορους χώρους της Αθήνας, στη φύση και σε καλλιτεχνικές εκδηλώσεις, καθώς και η συστηματική τους ενασχόληση με τη Μουσικοκινητική Αγωγή και τη Μουσειακή  αγωγή, το Θέατρο Παιδικών Χρόνων, το Κουκλοθέατρο, τα Μαθηματικά της Χαράς, τα Αγγλικά και τέλος, η εισαγωγή τους στην Κλασική Μουσική. Πολύ σημαντική αναφορά είναι ο τρόπος που αποτυπώθηκε η εξέλιξη των παιδιών φέτος με τη δημιουργία του ατομικού portfolio,  το οποίο  συνέλεξε  τις  ποικίλες εκφράσεις των παιδιών σε διάφορους μαθησιακούς τομείς.

Η ΛΙΛΙΠΟΥΠΟΛΗ  για μια ακόμα χρονιά  κατάφερε να ενισχύσει το τετράπτυχο στην εκπαίδευση  ΠαιδίΣχολείο ΟικογένειαΚοινωνία! Η ενεργή συμμετοχή των παιδιών σε εκδηλώσεις, όπως η Παγκόσμια ημέρα Εξαφανισμένων Παιδιών  και η Ενεργή Δική σας συμμετοχή στα bazaars, όπως του Χαμόγελου του Παιδιού, ενίσχυσαν την έννοια της Προσφοράς και της Αλληλεγγύης με όλα τα μέλη της κοινωνίας μας. Η συμμετοχή σας στις «Έρευνες» και τις «Συν-εργασίες»  συνέβαλαν σημαντικά στον «Κύκλο Μάθησης». Η φυσική σας παρουσία στις μεγάλες εκδηλώσεις που οργάνωσε  το σχολείο τα Χριστούγεννα, στα Χελιδονίσματα, στη Γιορτή της Μητέρας και στις Καλοκαιρινές Εκδηλώσεις – που ήταν αφιερωμένες στον Πατέρα-,   προσέθεσαν έντονες  στιγμές Χαράς και Συγκίνησης για όλα τα μέλη της οικογένειας της ΛΙΛΙΠΟΥΠΟΛΗΣ!

Ανυπομονούμε ΟΛΟΙ, εδώ, στη ΛΙΛΙΠΟΥΠΟΛΗ να βιώσουμε έντονες στιγμές Ολόπλευρης Εκπαίδευσης μαζί με τα παιδιά μας και τη νέα σχολική χρονιά …

Καλό Καλοκαίρι και Πολλά Πλατσουρίσματα σε Όλους!