ΚΑΙΝΟΤΟΜΟ Σεμινάριο για τους Γονείς της Λιλιπούπολης

«Μικροί Ήρωες – Μεγάλοι Ηγέτες»

“Πώς να αναπτύξουν τα παιδιά οικονομικές και κοινωνικές δεξιότητες”

Στα πλαίσια της Ομάδας Γονέων του σχολείου μας, η Λιλιπούπολη μας προσέφερε ένα ακόμη Καινοτόμο Σεμινάριο για την καλύτερη διαπαιδαγώγηση και εκπαίδευση των παιδιών μας με εισηγήτρια την κ. Κοντομάρη Κωνσταντίνα, Χρηματοοικονομική Σύμβουλος Συγγραφέας προσωπικής και οικονομικής ανάπτυξης.

Μέσα από παιχνίδι τα παιδιά κατανοούν τις τρείς βασικές αξίες: ΚΑΤΑΝΑΛΩΝΩ-ΠΡΟΣΦΕΡΩ-ΑΠΟΤΑΜΙΕΥΩ

Το εκπαιδευτικό σεμινάριο ΜΙΚΡΟΙ ΗΡΩΕΣ ΜΕΓΑΛΟΙ ΗΓΕΤΕΣ ξεκλειδώνει τις δυνατότητες και τα ταλέντα των παιδιών για να αναπτύξουν βήμα βήμα οικονομικές και κοινωνικές δεξιότητες όπως είναι η λήψη αρμοδιοτήτων, η αποταμίευση, η αυτοπεποίθηση, η έκφραση συναισθημάτων, η ομαδικότητα, οι σχέσεις, η επικοινωνία, για να έχουν μια ευτυχισμένη και πετυχημένη ζωή!

Γιατί αυτό που θα μάθουν ως παιδιά είναι αυτό που θα εφαρμόσουν ως ενήλικες!

Το βιβλίο της κ. Κοντομάρη Κωνσταντίνα είναι το πρώτο βιβλίο στην Ελλάδα οικονομικών δεξιοτήτων που βοηθάει τον γονιό στην καθημερινότητα για την σωστή εκπαίδευση του παιδιού προσχολικής ηλικίας.


Παρακάτω μπορείτε να δείτε τι ακριβώς περιέχει το κουτί που παρουσιάστηκε την ημέρα του σεμιναρίου

Το πρώτο κουτί Οικονομικών Δεξιοτήτων για παιδιά, έχει κατασκευαστεί από ασφαλές υλικό για τους μικρούς Ήρωες και αποτελείται από:

  • Βιβλίο (Στα ελληνικά ή στα αγγλικά )
  • Προϋπολογισμό για παιδιά
  • Εκπαιδευτικός κουμπαράς με τις 3 βασικές αξίες «ΚΑΤΑΝΑΛΩΝΩ, ΠΡΟΣΦΕΡΩ, ΑΠΟΤΑΜΙΕΥΩ»

Μέσα από παιχνίδι το παιδί αναπτύσσει αξίες σωστής διαχείρισης μεταξύ αναγκών και επιθυμιών, την αξία της προσφοράς, της ενσυναίσθησης και του εθελοντισμού και την αξία της αποταμίευσης που καλλιεργεί την υπομονή, την επιμονή και την αυτοπειθαρχία – βασικά συστατικά για την επίτευξη οποιουδήποτε στόχου!

Γιατί μπορεί τα παιδιά να είναι το 25% του πληθυσμού είναι όμως το 100% του μέλλοντος.


Λίγα λόγια για την εισηγήτρια

Η Κωνσταντίνα Κοντομάρη είναι χρηματοοικονομική σύμβουλος εξειδικευμένη στη διαχείριση ασφαλίσιμων κινδύνων και Συγγραφέας προσωπικής και οικονομικής ανάπτυξης

Έχει γράψει το βιβλίο Προσωπικής Ανάπτυξης “Πορφυρός Ηγέτης” και το “Μικροί Ήρωες Μεγάλοι Ηγέτες” που πρόσφατα πήρε διεθνή βράβευση και μεταφράστηκε από μεγάλο εκδοτικό οίκο WRITERS INTERNATIONAL EDITION και στα αγγλικά.

 Έχει πραγματοποιήσει εκπαιδεύσεις και ομιλίες πάνω σε θέματα αποτελεσματικής ηγεσίας, επικοινωνίας, στοχοθεσίας και οικονομικής αναβάθμισης.

 Είναι δημιουργός της μεθόδου “Dream Decide Do”. Εμπνεύσου από το όνειρο. Πάρε την απόφαση. Κάνε το πρώτο βήμα. Και πρόσφατα της εκπαδευτικής Ακαδημίας E.L.A (Economic Leaders Academy)

Είναι απόφοιτη του οικονομικού Πανεπιστημίου Στερεάς Ελλάδας με εξειδίκευση Νευροοικονομικής Ψυχολογίας από το Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο.

Είναι μέλος στο Σύλλογο Συμβουλευτικής Coaching –Mentoring Association Ελλάδας και στο εκπαιδευτικό Σωματείο Mentoria. Επίσης αρθρογραφεί σε διάφορα περιοδικά και εφημερίδες

Όραμα της είναι να μεταδώσει τις βασικές αρχές του οικονομικού αλφαβητισμού στους ΜΙΚΡΟΥΣ ΗΡΩΕΣ ΚΑΙ ΑΥΡΙΑΝΟΥΣ ΗΓΕΤΕΣ ….στα παιδιά και στις οικογένειες τους για έναν κόσμο με περισσότερη ευημερία, αφθονία και ασφάλεια.