Η Συμμετοχή της Λιλιπούπολης στο 17ο Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα της UNICEF!

Τα παιδιά της Λιλιπούπολης γράφουν και ζωγραφίζουν τα Δικαιώματά τους!

 

 

1

Με μεγάλη χαρά το Νηπιαγωγείο της Λιλιπούπολης συμμετείχε στο πανελλήνιο εκπαιδευτικό πρόγραμμα της unicef που υλοποιήθηκε σε συνεργασία με το Υπουργείο Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων!
Σκοπός του προγράμματος είναι η ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των νηπίων πάνω στα δικαιώματα των παιδιών όπως περιλαμβάνονται στη σύμβαση των δικαιωμάτων του παιδιού!

Τα νήπια ενημερώθηκαν με απλά λόγια για τα δικαιώματα που τα ίδια απολαμβάνουν και μέσα από δράσεις και παιχνίδια συνεργασίας κατανόησαν ότι είναι πολλά αυτά που μας ενώνουν με τους άλλους και λίγα αυτά που μας χωρίζουν.

 Έφερα στην τάξη έναν καθρέφτη και αφού πήρε ο καθένας τον προσωπικό του χρόνο μπροστά σε αυτόν άρχισε ένα ένα παιδί να περιγράφει τον εαυτό του και στη συνέχεια να ψάχνει και να βρίσκει ομοιότητες και διαφορές με τους φίλους του.

Στη συνέχεια παρατηρήσαμε όλοι μαζί εικόνες και κούκλες από παιδιά που ζουν σε άλλες χώρες και έχουν διαφορετικά από τα δικά μας χαρακτηριστικά.

Μέσα από αυτή τη δράση και με τη βοήθεια μου τα παιδιά παρουσίασαν έννοιες όπως μαζί, αγκαλιά, αγάπη, διαφορετικότητα, ισότητα, φιλία, κ.α. αφού κατανόησαν ότι όλα τα παιδιά μπορούν να είναι φίλοι και ότι η αλληλεγγύη και την αλληλοκατανόηση ο κόσμος μας μπορεί να γίνει καλύτερος αποφασίσαμε να φτιάξουμε όλοι μαζί μία εργασία με θέμα: Μοιράζουμε δικαιώματα ζωής σε όλα τα παιδιά του κόσμου!

13

Στείλαμε την εργασία μας στη unicef και μετά από μία εβδομάδα λάβαμε με χαρά στο χώρο του σχολείου μας επαίνους για την ιδιαίτερη αυτή συμμετοχή μας στο πρόγραμμα!

Ενημερωθήκαμε, μάλιστα, ότι το Νοέμβριο του 2015 η unicef θα διοργανώσει μία έκθεση στην οποία θα παρουσιασθούν οι ομαδικές εργασίες όλων των σχολείων που έλαβαν μέρος στο πρόγραμμα και ειδική επιτροπή αξιολόγησης, η οποία θα αποτελείται από ανθρώπους των τεχνών και των γραμμάτων θα βραβεύσει τις καλύτερες εργασίες…

14

Για να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα της ΛΙΛΙΠΟΥΠΟΛΗΣ πατήστε εδώ.

Για περισσότερο εποπτικό υλικό επισκεφθείτε τη σελίδα της ΛΙΛΙΠΟΥΠΟΛΗΣ στο twitter πατώντας εδώ.