Η ΠΑΡΕΑ ΤΟΥ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑ


🔹 Η παρέα του συγγραφέα στη Λιλιπούπολη μεγάλωσε καθώς είχαμε την ευκαιρία να γνωρίσουμε από κοντά την συγγραφέα Στέργια Κάββαλου και να μας παρουσιάσει το βιβλίο της με τίτλο «Θυμωμένο Γαλατάκι»!

Μετά την επιτυχημένη παρουσία της Ελένης Αλεξανδροπούλου με το παραμύθι «Η καρδιά μου πού ανήκει;» και στα πλαίσια των δράσεων της Φιλαναγνωσίας με ένα *Καινοτόμο πρόγραμμα* που έχει ως στόχο να «αποκαλυφθούν» στα παιδιά *από τους πλέον ειδικούς* «μικρά μυστικά» για το ξεκλείδωμα της φαντασίας και τη δημιουργία ιστοριών, υποδεχόμαστε στην «Παρέα του συγγραφέα»μία ακόμη δημιουργό!

Έτσι, λοιπόν, επισκέφθηκε τους μικρούς συγγραφείς των Νηπίων, η Στέργια Κάββαλου. Πρόκειται για μία καταξιωμένη συγγραφέα, η οποία φέτος διακρίθηκε στη λίστα WhiteRavens 2022 με τα 200 καλύτερα παιδικά και εφηβικά βιβλία στον κόσμο, όπως ανακοινώθηκε από την International Youth Library.

📚 Στο σχολείο μας παρουσίασε το βιβλίο της:

ΘΥΜΩΜΕΝΟ ΓΑΛΑΤΑΚΙ

Η Μάντη μέσα στη μέρα θυμώνει αρκετές φορές.Όταν θυμώνει, φωνάζει και κλαίει.

Όταν όμως η μαμά τής μαθαίνει να παίζει

«θυμωμένο γαλατάκι», όλα αλλάζουν…

Ένα παιδικό βιβλίο που μας δείχνει με πολλή αγάπη,

μπόλικο χιούμορ και τον απαραίτητο ρεαλισμό,

τι σημαίνει να γίνεται κανείς από μωρό, παιδάκι…


🔸 Με αφορμή την ιστορία της Μάντης (ηρωίδα του παραμυθιού) συζητήσαμε για το συναίσθημα του θυμού… πότε νιώθουμε θυμωμένοι και πως μπορούμε να το εκφράσουμε και να το διαχειριστούμε!!!

Στη συνέχεια, ακολουθώντας τις οδηγίες της συγγραφέως ζωγραφίσαμε ένα θυμωμένο προσωπάκι πάνω σε ένα χάρτινο πιάτο και παίξαμε διαδραστικά παιχνίδια μαζί της με στόχο τη διαχείριση των συναισθημάτων μας!!!!

Τέλος τα παιδιά της ανέφεραν με περηφάνια ότι αυτή την περίοδο έχουν συγγράψει τα πρώτα τους Χριστουγεννιάτικα παραμυθάκια, όπου με πολύ χαρά της τα Δώρισαν!