Η Λιλιπούπολη και τα Παιδιά της Παρουσιάζουν το Αξεσουάρ των Παιδιών γι΄ αυτό το Καλοκαίρι: «Το Κουτί των Διακοπών»

Αγαπητοί γονείς,

σας ενημερώνουμε ότι η ενεργός εμπλοκή σας στη συλλογή υλικού συμβάλει σημαντικά, ώστε να αξιοποιηθούν οι εμπειρίες των παιδιών και να αναβιώσουν οι αφηγήσεις τους. Με αυτό τον τρόπο, είστε «παρόντες» μέσα από τα υλικά, τις φωτογραφίες, τις προτάσεις σας και τις επιθυμίες σας, οι οποίες  θα «τακτοποιηθούν», μέσα στις αίθουσες και θα αποτελέσουν, την αρχή για την οργάνωση μαθήσεων σε πολλούς τομείς (μαθηματικά, γλώσσα, περιβάλλον κτλ), θα  αξιοποιηθούν σε διάφορες κατασκευές για τις ανάγκες κάποιων projects,  και θα συμβάλουν για την  προσαρμογή των παιδιών σας το Σεπτέμβριο.

Λόγω του ότι το «κουτί των διακοπών» βοήθησε και ενίσχυσε την ομάδα των παιδιών στο σχολικό περιβάλλον συνδέοντας σαν αόρατη κλωστή το τετράπτυχο Παιδί – Οικογένεια – Σχολείο – Κοινωνία, θα επιθυμούσαμε να συνεργαστούμε στην κοινή δράση που έχει στόχο, την ενίσχυση της «παρουσίας σας» ως οικογένεια μέσα στις δράσεις της Λιλιπούπολης και τον εμπλουτισμό του παιδαγωγικού προγράμματος με δράσεις από αναβιώμενες αφηγήσεις των παιδιών σας κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού!


Σας  παρουσίαζουμε, λοιπόν, «ΤΟ ΚΟΥΤΙ ΤΩΝ ΔΙΑΚΟΠΩΝ» που θα το γεμίσετε με μικρούς αγαπημένους καλοκαιρινούς «θησαυρούς»  αφού το επιλέξετε μαζί με τα παιδιά σας.

Θα διαλέξετε ένα  κουτί  που θα έχει το μέγεθος ενός κουτιού παπουτσιών ενήλικα και θα έρθει από εσάς στη Λιλιπούπολη το Σεπτέμβριο μαζί με μία φωτογραφία του παιδιού. Διακοσμήστε το κουτί, εξωτερικά, καλύπτοντας οποιαδήποτε διαφήμιση του κουτιού.

Όλα τα υλικά που θα τοποθετηθούν στο κουτί θα είναι αποτέλεσμα κουβέντας και συγκατάθεσης των παιδιών, θα είναι καθαρά και αποξηραμένα (στην περίπτωση των φυτών) για να μην προσελκύσουμε τους πτερωτούς μας φίλους… ή σε γυάλινα βαζάκια πχ. πεταλούδες, ζουζούνια, λίγη άμμος. κ.λ.π..


Οι μικροί αγαπημένοι «θησαυροί» που θα κρυφτούν μέσα στο κουτί μπορεί να είναι:

  • -πετρούλες, βότσαλα, κοχύλια από τη θάλασσα που χρησιμοποίησαν τα παιδιά μόνα τους ή μαζί σας όταν πήγατε για μπάνιο.
  • φύλλα –αποξηραμένα- από τις επισκέψεις σε διάφορες εξοχές, από το μποστάνι του παππού, κ.ά
  • -μικρά κουκλάκια, αυτοκινητάκια, παιχνιδάκια που τα παιδιά θέλουν να τα μοιραστούν με άλλα παιδιά στη Λιλιπούπολη. Το υλικό των παιχνιδιών να είναι από φυσικά υλικά, όπως ξύλο, ύφασμα κ.α. – όχι πλαστικό
  • -μικρά κομματάκια από ύφασμα και κορδέλες από αγαπημένα ρούχα που έχουν παλαιώσει.
  • -φωτογραφίες από αγαπημένες στιγμές με τα παιδιά σας, από διάφορα χωριά, εξοχές, χώρες, χώρους κλπ που επισκεφτήκατε το καλοκαίρι (παρακαλούμε οι φωτογραφίες να είναι εκτυπωμένες σε απλό χαρτί Α4 και τοποθετημένες σε μία πλαστική μεμβράνη)
  • -παλαιές φωτογραφίες από εσάς όταν ήσασταν παιδιά, τα παιδιά όταν ήταν μωρά, φωτό από τους παππούδες και τις γιαγιάδες, φωτογραφίες από παλαιά παιχνίδια και τοποθεσίες που παίζατε όταν ήσασταν μικροί κλπ.
  • -μικρά αντικείμενα, όπως μαγνήτες, κλειδιά, καπάκια από μπουκάλια, που όμως να έχουν κάποιο νόημα για τα παιδιά.
  • -μικρά παλαιά αντικείμενα όπως πχ ένα παλιό μπρίκι, κουτάκια της γιαγιάς, μια σβούρα κλπ.
  • οτιδήποτε άλλο νομίζετε ότι θα μπορούσε να αξιοποιηθεί στη Λιλιπούπολη την περίοδο της προσαρμογής κι επανένταξης στο σχολείο, στο παιδαγωγικό πρόγραμμα και στο project. π.χ. μεγεθυντικός φακός, μικρά μικροσκόπια, νομίσματα, ζάρια από παλιά επιτραπέζια παιχνίδια που έχουν καταστραφεί, μικρά εργαλεία από επαγγέλματα. κλπ..

Είναι απαραίτητο να τοποθετήσετε ένα μικρό χαρτάκι που να εξηγεί με μία λέξη ή φράση τι είναι αυτό που επιλέξατε να μπει στο κουτί. Μπορείτε να απαριθμήσετε τα αντικείμενα και να συμπληρώσετε μία μόνο σελίδα. Είναι μία πολύτιμη δραστηριότητα για την αξία του γραπτού λόγου!!!


Καλή Περι…..Συλλογή

και

Καλές Διακοπές!!!!