40 Χριστούγεννα στον κόσμο της Λιλιπούπολης


Ο κόσμος μας είναι ένα παραμύθι φτιαγμένο από παιδιά.

Το κέντρο αυτού του παραμυθιού είναι τα Χριστούγεννα.

Η γιορτή της αγάπης, της καλοσύνης και της αθωότητας.

Η μεγάλη γιορτή των παιδιών, αλλά και των γονιών τους.

Είναι η περίοδος του χρόνου όπου όλα γίνονται μαγικά…

Είναι αυτή η περίοδος του χρόνου που το έλατο στολίζεται και λάμπει

με μπάλες, φωτάκια και παιχνίδια…

Είναι η περίοδος που οι κάλτσες στο τζάκι γεμίζουν δώρα και γλυκά…

Είναι η περίοδος που οι ψυχές γαληνεύουν και πλησιάζουν τον Θεό,

του λένε ευχαριστώ και χαμογελούν…

Είναι οι στιγμές που κάθε άνθρωπος πάνω σ΄ αυτή τη γη έχει βαθιά μέσα στη ψυχή του

και του δίνουν δύναμη να συνεχίσει…

? 40 χρόνια τώρα η οικογένεια της Λιλιπούπολης, τιμούν αυτή τη μεγάλη γιορτή των παιδιών και φέτος ετοιμάσαμε μια ιδιαίτερη σειρά εκδηλώσεων. ?

Είμαστε πανευτυχείς που φέτος, σε αντίθεση με πέρυσι μπορέσαμε να πραγματώσουμε τις Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις μας δια ζώσης και είχαμε τη χαρά να σας έχουμε κοντά μας, στην αγκαλιά του σχολείου μας για να περάσουμε όμορφα και να ψυχαγωγηθούμε ποιοτικά, παρακολουθώντας τους μικρούς μας πρωταγωνιστές εν δράση και επί σκηνής!!!

 

Το βασικό θέμα των εκδηλώσεων αυτών ήταν οι βιωματικές θεατρικές παραστάσεις που ετοιμάζαμε από την αρχή της σχολικής χρονιάς, με πρωταγωνιστές τα ίδια τα παιδιά!!!

Πρωτότυπες ιστορίες, μουσικές και τραγούδια, γραμμένα αποκλειστικά για τα παιδιά της Λιλιπούπολης:

«Το σπασμένο στολίδι» το οποίο παρουσιάστηκε από τα πολύ μικρούλια μας παιδάκια των τμημάτων του Α & Β Βρεφικού και «Ο Φιρφιρής το καλικαντζαράκι» από τα παιδιά των τμημάτων του Πρό-Προνηπίου μας, είναι δύο παραμύθια του σκηνοθέτη- θεατροπαιδαγωγού μας, κυρίου Θοδωρή Οικονομίδη, ειδικά γραμμένα για αυτές τις ηλικίες.

Τα μεγαλύτερα παιδιά μας των τμημάτων του Προνηπίου και των τμημάτων του Νηπιαγωγείου παρουσίασαν δύο διασκευές, του σκηνοθέτη μας- θεατροπαιδαγωγού, των παραμυθιών του Oskar Wild: «Ο ευτυχισμένος Πρίγκιπας» και «Ο εγωιστής Γίγαντας»

Το Θέατρο, η Μουσική και ο Χορός, από αρχαιοτάτων χρόνων αποτελούν τα βασικά εργαλεία καλλιέργειας ενός ενάρετου πνεύματος κι ενός δυνατού και υγιούς σώματος. Βαδίζοντας λοιπόν στα χνάρια των προγόνων μας και σε συνδυασμό με τις πιο σύγχρονες παιδαγωγικές μεθόδους των βόρειο-ευρωπαϊκών κρατών, προσφέρουμε στα παιδιά μια εκπαίδευση που βασίζεται στη χαρά, το παιχνίδι και την ελευθερία. Τα παιδιά μαθαίνουν παίζοντας και εκπαιδεύονται διασκεδάζοντας. Ο βασικός μας στόχος: να μάθουν να είναι ευτυχισμένα και ελεύθερα.

Είναι πολύ σημαντικό για μας σαν παιδαγωγοί, αλλά και για τα παιδιά, να εξωτερικεύεται η δουλειά μας και οι τρόποι με τους οποίους προσεγγίζουμε την εκπαίδευση στην προσχολική ηλικία. Γνωρίζετε ότι η Λιλιπουπολη πρωτοπορεί πανελλήνια και προσφέρει μοναδικές υπηρεσίες στον τομέα αυτόν.

Οι γιορτές, λοιπόν, είναι μια ευκαιρία να ανοίξουμε τις πόρτες του σχολείου μας και μέσα από δρώμενα, παραστάσεις και εργαστήρια, να δώσουμε μια γεύση της καθημερινής εργασίας μας, που σαν επίκεντρο έχει την πρόοδο των παιδιών μας!


 
 
 
 

 

? Καλά Χριστούγεννα και Ευτυχισμένο το 2022 ?