Και το όνομα αυτών… Τα Αστεράκια!!!

Η Βάφτιση ενός τμήματος-ομάδας στη Λιλιπούπολη ως διαδικασία στα πλαίσια του εκπαιδευτικού προγράμματος, με τη μέθοδο project!

 

1

Η προσωπική και κοινωνική ανάπτυξη του παιδιού προσχολικής ηλικίας αποτελεί προϋπόθεση για την ανταπόκριση του παιδιού στα διάφορα γνωστικά ερεθίσματα. Στη Λιλιπούπολη  δημιουργούμε  το κατάλληλο περιβάλλον για την εμπλοκή των παιδιών στη μάθηση, καθώς και την προσαρμογή τους στο σχολικό και κοινωνικό περιβάλλον!

Η βάφτιση της τάξης μας είναι μια διαδικασία που γίνεται στα πλαίσια του εκπαιδευτικού μας προγράμματος, με τη μορφή project. Μέσα από τις δράσεις που εμπλέκονται σε αυτήν, τα παιδιά αλληλεπιδρούν με όλα τα μέλη της ομάδας και αποκτούν έναν κοινό στόχο. Η  προετοιμασία της βάφτισης, η υλοποίηση και η αξιολόγησή της, βοηθούν την  προσωπική και κοινωνική ανάπτυξη των παιδιών, καθώς έχουν την ευκαιρία να εκφραστούν, να αντιμετωπίσουν

δυσκολίες, να επιλύσουν προβλήματα, να σεβαστούν τις απόψεις των άλλων αλλά και να ακολουθήσουν τους κανόνες που έχει ορίσει η ίδια η ομάδα που είναι μέλη, αποκτώντας έτσι κοινές εμπειρίες!

Στην διαδικασία της συζήτησής μας για το όνομα της τάξης μας, όλα τα παιδιά εξέφρασαν την ιδέα τους, είτε λεκτικά είτε με παντομίμα και μέσω της ζωγραφικής έγινε η ψηφοφορία.

Τα παιδιά ψήφισαν και αποφάσισαν να ονομαστούμε «Αστεράκια». Αποφασίσαμε από κοινού να οργανώσουμε τις δράσεις μας, ώστε να προετοιμαστούμε κατάλληλα για τη μικρή αυτή γιορτή μας!

Τα παιδιά αποφάσισαν ότι ήθελαν να μοιραστούν τη χαρά τους και να προσκαλέσουν τη μέρα της βάφτισης μας ,τους φίλους μας από το άλλο τμήμα του νηπιαγωγείου.

2

Αποκτήσαμε θετικές στάσεις και συμπεριφορές καθώς ύστερα από σχετική ψηφοφορία ορίσαμε τον κύριο Γιώργο (οδηγός σχολικού λεωφορείου) για το ρόλο του παπά που θα τελούσε το μυστήριο και την κυρία Αλέκα για νονά μας.

3

Φτιάξαμε τις μπομπονιέρες μας κατασκευάζοντας αστεράκια με χρυσό οντουλέ χαρτόνι και γλωσσοπίεστρα και χρησιμοποιήσαμε μπισκότα πτι-μπερ για να τις γεμίσουμε και να κεράσουμε τους καλεσμένους μας.

4

Χρησιμοποιώντας πηλό φτιάξαμε ο καθένας το δικό του σταυρό και στη συνέχεια τον χρωματίσαμε με χρυσή και ασημένια δακτυλομπογιά.

Έτσι εξοικειωθήκαμε  με τους τρόπους χρήσης διαφόρων εργαλείων και υλικών.

Την ημέρα της βάφτισης όλα κύλησαν πολύ όμορφα και τα παιδιά διασκέδασαν πολύ. Ήρθαν οι καλεσμένοι μας και αφού τελέστηκε το μυστήριο μοιράσαμε τις μπομπονιέρες και τους σταυρούς μας.

7

Η νονά μας, μας κέρασε χυμούς και μπισκότα.

Σχετικά με το στολισμό της τάξης μας, αποφασίσαμε να φτιάξουμε μικρά κίτρινα αστέρια με τη φωτογραφία και το όνομα του κάθε παιδιού, τα οποία χρησιμοποιούμε καθημερινά στο παρουσιολόγιο μας.

Η γιορτή μας τελείωσε με πολύ χορό και ομαδικές φωτογραφίες.

14

ΝΑ ΣΑΣ ΖΗΣΟΥΜΕ!!!

 

Για να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα της ΛΙΛΙΠΟΥΠΟΛΗΣ πατήστε εδώ.

Για περισσότερο εποπτικό υλικό επισκεφθείτε τη σελίδα της ΛΙΛΙΠΟΥΠΟΛΗΣ στο twitter πατώντας εδώ.