ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Εκδόθηκε το νέο παραμύθι που έγραψαν και εικονογράφησαν τα παιδιά μας με τίτλο

«Το παιδί που άλλαξε»

Μόλις κυκλοφόρησε το 2ο βιβλίο του Kids Writing Project, του πρωτοποριακού προγράμματος Δημιουργικής Γραφής και Ανάγνωσης που πραγματοποιείται στη Λιλιπούπολη. Πρόκειται για «Το παιδί που άλλαξε», μια ιστορία που έφτιαξαν και εικονογράφησαν εξ ολοκλήρου οι μαθητές των τριών τάξεων του Νηπίου του σχολείου μας.


Σχετικά με το βιβλίο

Bασισμένο στην καφκική «Μεταμόρφωση», ένα αγόρι που από τον φόβο του γίνεται εχθρικό, ξυπνά μεταμορφωμένο σε ακρίδα. Έχοντας γίνει μικρός, όλα του φαίνονται διαφορετικά. Κι είναι αυτή η άλλη όψη των πραγμάτων, η αντιστροφή των μικρών σε μεγάλα και των μεγάλων σε μικρά, που του δίνει ένα μεγάλο μάθημα.

Το Kids Writing Project δοκίμασε για μία ακόμη χρονιά τα όρια της φαντασίας των μικρών μας συγγραφέων. Το ταλέντο τους, ο αυθορμητισμός και η φωτεινή ματιά τους έκαναν μαγικό το σχολείο μας από τις πολύτιμες ιστορίες τους.

Η φιλαναγνωσία είναι θησαυρός. Οι ιστορίες, είτε πλασμένες από τον δικό μας νου είτε από κάποιον άλλο, μας ταξιδεύουν σε μέρη που μπορεί να υπάρχουν, μπορεί και όχι. Μας γνωρίζουν πλάσματα που μπορεί να υπάρχουν, μπορεί και όχι. Μας κάνουν δυνατούς και σίγουρους για τον εαυτό μας. Κρατούν τα μάτια και τα μυαλά ανοιχτά.

Αμέτρητες οι ιστορίες που φτιάξαμε φέτος. Αυτή που μένει σε τούτο το βιβλίο είναι η πιο πολύτιμη. Γιατί της χαρίσαμε τον χρόνο και την αγάπη μας. Της φορτώσαμε λίγους από τους φόβους μας και μιλώντας γι’ αυτούς τους ξορκίσαμε. «Το αγόρι που άλλαξε», μας άλλαξε όλους. Μας έμαθε πως και «ο μικρός σε αυτό τον κόσμο, ακόμη κι αν είναι διαφορετικός, είναι πάντα πολύ σημαντικός».

Οι λιλιπούτειοι συγγραφείς

Προμήθεια του βιβλίου

Το βιβλίο διατίθεται για αγορά με παραγγελία είτε στη Γραμματεία του Σχολείου μας είτε μέσω Ηλεκτρονικού Τετραδίου. Η τιμή του είναι δώδεκα ευρώ (12€). Το αντίτιμο της αγοράς του βιβλίου θα καλύψει αποκλειστικά τα έξοδα έκδοσης και θα κάνει και μια καλή λιλιπούτεια πράξη.

  • Συγχαρητήρια στα παιδιά μας!
  • Συγχαρητήρια στην επιστημονική Συνεργάτη του σχολείου μας κα Στεύη Τσούτση!
  • Συγχαρητήρια σε όλη την Ομάδα της Λιλιπούπολης!