Χτίζοντας γέφυρες εμπιστοσύνης


5ο κύκλος βιωματικών σεμιναρίων

Στα πλαίσια της συνεργασίας Σχολείου – Οικογένειας με σκοπό να πετυχαίνουμε την καλύτερη διαπαιδαγώγηση και εκπαίδευση των παιδιών μας και στο σπίτι, συνεχίζουμε με τον 5ο κύκλο βιωματικών σεμιναρίων μαζί με τους γονείς της Λιλιπούπολης

Eισηγήτρια η ψυχολόγος του σχολείου μας κα Μικαέλα Καραμπέτσου.

Τα συναισθήματα των γονέων και η διαχείρισή τους από τη μια πλευρά και η εμπιστοσύνη που δείχνουν τα παιδιά προς τους γονείς από την άλλη. Δύο φαινομενικά εκ διαμέτρου αντίθετα πράγματα που όμως τελικά συνδέονται άμεσα.

Πώς ένα δικό μας “μικρό και αθώο” ψέμα μπορεί να επηρεάσει τη σταθερότητα των παιδιών μας; Πώς η ασυμφωνία των δύο γονέων ως προς τον τρόπο που μεγαλώνουν ένα παιδί μπορεί να φανεί ως ασυνέπεια στο ίδιο; Και άλλου τέτοιου είδους προβληματισμοί που όλοι οι γονείς φυσικό και επόμενο είναι να έχουν, θα συζητηθούν και θα αναλυθούν.

Είναι σημαντικό το κάθε παιδί να νιώθει ασφάλεια και σταθερότητα στο ίδιο του το σπίτι για να μπορέσει να νιώσει και εμπιστοσύνη απέναντι στους γονείς. Επίσης, εμείς οι γονείς θα πρέπει να μάθουμε να εμπιστευόμαστε τα παιδιά μας και να τα ενισχύουμε ώστε να μπορέσει το ίδιο το παιδί να εμπιστευτεί με τη σειρά του τον εαυτό του, τους γονείς του και αργότερα το περιβάλλον γύρω του. Θα δούμε πως μπορούμε να χτίσουμε τις σωστές γέφυρες εμπιστοσύνης για να είμαστε αποτελεσματικά δίπλα στα παιδιά μας σε όλες τις δύσκολες στιγμές τους διατηρώντας τον ρόλο του γονέα και διαχωρίζοντας τον από εκείνον του φίλου.