Χριστουγεννιάτικες Φιλανθρωπικές Εκδηλώσεις στη Λιλιπούπολη!


«… Όταν έστω ένα και μόνο παιδί στερείται τα δικαιώματά του, τότε ακυρώνεται η έννοια
‘’Δικαιώματα του ανθρώπου’’.

Παρακολουθήστε το Video όπου παραθέτουμε τις δράσεις καθε συλλόγου, καθώς και τους τρόπους που μπορούμε να στηρίξουμε!


Τα παιδιά χρειάζονται την αγάπη μας και τη φροντίδα μας όχι μόνο την παγκόσμια ημέρα του παιδιού, στις 11 Δεκεμβρίου, αλλά όλες τις μέρες του χρόνου …»! Υπάρχουν παιδιά τα οποία στερούνται των δικαιωμάτων τους, στα οποία είναι ζωγραφισμένη η θλίψη στα ματάκια τους και για τα οποία η Λιλιπούπολη επιμένει να τα στηρίζει με οποιοδήποτε δυνατό τρόπο. 

Οι δράσεις προσφοράς που αναφέρονται παρακάτω έχουν επιλεγεί για να συμμετέχουν εκτός από εσάς τους γονείς και τα παιδιά μας, με στόχο να διδάσκονται την έννοια της αλληλεγγύης και του εθελοντισμού, αξίες που κάθε παιδί θα πρέπει να υιοθετεί στη ζωή του. Μπορούν να διαπιστώσουν ότι η ζωή έχει και άλλη όψη, και ότι τα βασικά αγαθά διαβίωσης δεν αποτελούν μια δεδομένη συνθήκη για όλους. Μαθαίνουν συμμετέχοντας, ότι τα ίδια τα παιδιά θα διαμορφώσουν ένα καλύτερο αύριο, με λιγότερες ανισότητες και περισσότερες ευκαιρίες για όλους. Στηρίζουν το αναφαίρετο δικαίωμα στη ζωή.

Εδώ και 22 συναπτά έτη το Χριστουγεννιάτικο Bazaar έχει καθιερωθεί ως ο μεγαλύτερος ανθρωπιστικός θεσμός του σχολείου μας. Η Λιλιπούπολη γνωρίζει πολύ καλά τις ανάγκες αυτών των παιδιών και γι αυτό πραγματοποιεί κι αυτή τη χρονιά πλήθος εκδηλώσεων που θα λειτουργήσουν στο χώρο του σχολείου:

Χριστουγεννιάτικη Αγορά 

Συγκέντρωση Ειδών Πρώτης Ανάγκης

Προσφορά Μαλλιών για Κατασκευή Περούκας

Συγκέντρωση και Διανομή Καπακιών

Εκπλήρωση Ευχών 


Φέτος στηρίζουμε:

 • το Σύλλογο «Χαμόγελο του παιδιού»,
 • το Σύλλογο Προστασίας Αγέννητου Παιδιού «η Αγκαλιά», 
 • το Σύλλογο «Όραμα Ελπίδας», Παιδιών με Νεοπλασματικές Παθήσεις
 • τον Πανελλήνιο Σύλλογο Γυναικών με Καρκίνο Μαστού «Άλμα Ζωής»
 • τον Οργανισμό «Make A Wish»,
 • καθώς και Οικογένειες που έχουν την ανάγκη μας

ΠΑΡΑΘΕΤΟΥΜΕ ΤΙΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΚΑΘΕ ΣΥΛΛΟΓΟΥ, ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΠΟΥ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΣΤΗΡΙΞΟΥΜΕ:

«Το Χαμόγελο του Παιδιού» ιδρύθηκε το 1995 από τον 10χρονο Ανδρέα Γιαννόπουλο, ο οποίος λίγο πριν φύγει από τη ζωή εξέφρασε στο ημερολόγιό του την επιθυμία να δημιουργηθεί ένας σύλλογος για να έχουν όλα τα παιδιά όσα ο ίδιος είχε απλόχερα: αγάπη, στοργή, ενδιαφέρον, σεβασμό. Το όνειρο του 10χρονου Ανδρέα έγινε πραγματικότητα και σήμερα ο Οργανισμός «Το Χαμόγελο του Παιδιού», έχοντας αναγνωριστεί διεθνώς, με όραμα: το Χαμόγελο κάθε παιδιού, υλοποιεί πανελλαδικά, 365 ημέρες το χρόνο, 24 ώρες την ημέρα, αποτελεσματικές και άμεσες δράσεις για την πρόληψη και αντιμετώπιση συγκεκριμένων φαινομένων που απειλούν τα παιδιά. Μέχρι σήμερα «Το Χαμόγελο του Παιδιού» έχει στηρίξει περισσότερα από 1.200.000 παιδιά και τις οικογένειές τους. Παιδιά θύματα κάθε μορφής Βίας, Παιδιά θύματα Εξαφάνισης, Παιδιά με προβλήματα Υγείας, Παιδιά που βρίσκονται ή απειλούνται να βρεθούν σε κατάσταση φτώχειας, έχουν βρει λύση.

«Ένα Ζεστό Σπιτικό για τα Παιδιά μας»

Το Χαμόγελο του Παιδιού μας καλεί να συμμετέχουμε στην ενέργεια «Κάνουμε την Ευχή Πράξη», με τη δωρεά των 2€, ώστε να καλύψει μία από τις πιο βασικές ανάγκες των παιδιών που έχουν υποστεί κάθε μορφής βία ή προέρχονται από δυσλειτουργικές οικογένειες και που μεγαλώνουν με τόση αγάπη και φροντίδα στα Σπίτια του Συλλόγου, τη θέρμανση!

Με κάθε δωρεά, θα δίνεται ένα Βραχιολάκι «χαμόγελο» για κάθε ένα από τα παιδιά που θα συμμετέχουν στην ενέργεια!

Τη δωρεά σας μπορείτε να την προσφέρετε καθημερινά μέχρι και τις 17/12! Με στόχο τον εμπλουτισμό των δράσεων της Φιλαναγνωσίας, το σχολείο μας θα οργανώσει Έκθεση Βιβλίου σε συνεργασία με τις εκδόσεις Νίκας, την οποία θα έχετε την ευκαιρία να επισκεφτείτε στις  16/12 & 17/12 και όσοι επιθυμείτε να αγοράσετε βιβλία για μικρούς και μεγάλους.  Μέρος των εσόδων θα διατεθούν στο σύλλογο «Το Χαμόγελο του Παιδιού», ώστε να βοηθήσει με τη σειρά του στην ενέργεια  «Ένα Ζεστό Σπιτικό για τα Παιδιά μας»

Ο Σύλλογος Προστασίας Αγέννητου Παιδιού – Η Αγκαλιά υπάρχει για όλες εκείνες τις μητέρες που επέλεξαν να φέρουν στον κόσμο το παιδί τους, ακούγοντας μόνο τo χτύπο της καρδιάς του. Είναι σωματείο φιλανθρωπικό μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, που ιδρύθηκε το 1998. Η Αγκαλιά, με ανιδιοτέλεια, αγάπη και σεβασμό, συμπαραστέκεται σε γυναίκες έγγαμες ή άγαμες, που λόγοι εγκατάλειψης, κακοποίησης και κοινωνικοοικονομικοί τις πιέζουν σε βίαιη αφαίρεση της ζωής του εμβρύου-παιδιού τους. Ο Σύλλογος προσφέρει προστασία στο παιδί, τόσο κατά τη διάρκεια της κύησης όσο και μετά τη γέννησή του και συγχρόνως στηρίζει τους γονείς ηθικά και υλικά. Στόχος της Αγκαλιάς είναι να παρέχει υπηρεσίες, εντελώς δωρεάν και να εξασφαλίζει τις προϋποθέσεις για να μεγαλώνει το παιδί σε υγιές οικογενειακό περιβάλλον, με τη ζεστή παρουσία της μητέρας και του πατέρα. Στηρίζει το θεσμό του γάμου και της οικογένειας και ενθαρρύνει την τεκνογονία

Ο Σύλλογος Αγκαλιά μας επισύναψε επιστολή, ευχαριστώντας όλη την Οικογένεια της Λιλιπούπολης για την υποστήριξή της και ζητώντας τη βοήθειά μας σε είδη πρώτης ανάγκης, όπως πάνες, μωρομάντιλα, εβαπορέ Noulac, όσπρια, ρύζι, ζυμαρικά, τοματοχυμό, ζάχαρη, μπισκότα, ελαιόλαδο.

Στις γραμματείες της Λιλιπούπολης θα συγκεντρώνουμε καθημερινά τα ανωτέρω είδη πρώτης ανάγκης, τα οποία μπορείτε να παραδίδετε μέχρι και τις 17/12.Επίσης, οΦιλανθρωπικός Σύλλογος Η Αγκαλιά ενόψει των εορτών των Χριστουγέννων, διοργανώνει διήμερη Χριστουγεννιάτικη Αγορά (Παζάρι Αγάπης για τα παιδιά της Αγκαλιάς) στο σταθμό Μετρό «Σύνταγμα», 4/12 & 5/12 9:00-21:00!

Το Σωματείο «ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ» είναι μη κερδοσκοπικός οργανισμός. Ιδρύθηκε το 2012 και αποτελεί έναν ακόμη κρίκο στην αλυσίδα προσφοράς ιατρικής, ψυχικής και κοινωνικής φροντίδας του Συλλόγου Φίλων Παιδιών με Καρκίνο «ΕΛΠΙΔΑ», με Πρόεδρο την Πρέσβυ Καλής Θελήσεως της UNESCO, Κυρία Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη, προς τα παιδιά που πάσχουν από σοβαρά νοσήματα και τις οικογένειές τους. Αυτό που διαφοροποιεί, όμως, τους δύο συλλόγους μεταξύ τους είναι ότι το «ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ» αφ’ ενός μεν απλώνει τη δράση του και στους ενήλικες και ιδιαίτερα σε εκείνους που χρειάζονται μεταμόσχευση μυελού των οστών και αναζητούν το κατάλληλο μόσχευμα για να ξανακερδίσουν τη ζωή τους και αφ’ ετέρου εμπεριέχει στους σκοπούς του την έρευνα για τον καρκίνο.

Ο καθένας από εμάς μπορεί εύκολα, γρήγορα και ανώδυνα να γίνει δότης μυελού των οστών και να σώσει μια μικρή αθώα ψυχούλα! Χρειάζεται μία καρδιά γεμάτη αγάπη για το συνάνθρωπο και αρκεί λίγο σάλιο και μία μπατονέτα!

 •  Πανελλήνιος Σύλλογος Γυναικών με Καρκίνο Μαστού ΄΄Άλμα Ζωής΄΄ καλεί τις γυναίκες να χαρίσουν λίγη από τη δύναμή τους σε γυναίκες που αντιμετωπίζουν τον καρκίνο. Εμείς στη Λιλιπούπολη, καλούμε τις μαθήτριές μας και τις μαμάδες τους να κόψουν και να δωρίσουν τα μαλλιά τους για την επιδότηση περουκών σε γυναίκες που το έχουν ανάγκη. 

(Οι προδιαγραφές για να κόψετε τα μαλλιά σας είναι απλές. –Μαλλιά μεγαλύτερα από 20cm, χωρίς χημική επεξεργασία (π.χ. βαφές)– Όσοι επιθυμείτε να προσφέρετε τα μαλλιά σας, δίνοντας χαρά σε όσους υποφέρουν, παρακαλούμε απευθυνθείτε στη γραμματεία του σχολείου).

Σας ενημερώνουμε ότι καταφέραμε από το καλοκαίρι έως σήμερα να συγκεντρώσουμε 10 σακούλες κήπου με καπάκια τα οποία σε συνεργασία με το Δήμο Περιστερίου θα τα παραδώσουμε στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο ΄΄Πράσινο Σπίτι΄΄, προκειμένου να αγοραστεί αμαξίδιο για άτομο που χρήζει τέτοιας ανάγκης. Η Λιλιπούπολη θα συνεχίσει να συγκεντρώνει πλαστικά καπάκια ΜΟΝΟ από νερό, αναψυκτικά, γάλατα και χυμούς στην προσπάθειά της να βοηθήσει περισσότερο κόσμο. Ευχαριστούμε όλους ΕΣΑΣ τους γονείς, τα παιδιά μας και τους συνεργάτες του σχολείου που συμμετέχουν ενεργά στη δράση αυτή!

Ο οργανισμός Make-A-Wish εκπληρώνει ευχές που έχουν τη δύναμη να μεταμορφώσουν τις ζωές παιδιών με πολύ σοβαρές ασθένειες. Μια ευχή αποτελεί αναπόσπαστο μέρος του ταξιδιού για τη θεραπεία, γι’αυτό και δεσμεύονται να εκπληρώνουν την ευχή του κάθε παιδιού που πληροί τα κριτήριά τους. Έρευνες καταδεικνύουν ότι τα παιδιά στα οποία έχει εκπληρωθεί η ευχή τους, μπορούν να ανακτήσουν τη σωματική και συναισθηματική δύναμη που χρειάζονται για να αντιμετωπίσουν μια πολύ σοβαρή ασθένεια, όπως η λευχαιμία.

Ενωμένοι όλοι μαζί, εκπληρώνουμε κατά μέσο όρο, μια ευχή κάθε 35 ώρες.

Ένα Αστέρι της Ευχής μπορεί να γίνει δικό σας με μία Δωρεά 2€ και να βοηθήσει στην εκπλήρωση της ευχής της Σοφίας-Ελένης, 6 ετών, η οποία πάσχει από σύνδρομο Rett.

Το σύνδρομο Ρετ (Rett) αποτελεί μία περίπλοκη γενετική νευρολογική διαταραχή, φυλοσχετιζόμενη με τα θήλεα (εμφανίζεται μόνο σε κορίτσια). Επηρεάζει την επικοινωνία και τις κινήσεις του σώματος. Συνηθέστερα συνδέεται με βαριά νοητική υστέρηση και κινητική αναπηρία. Το σύνδρομο Rett έχει γενετική καταγωγή. 

Η επιθυμία της Σοφίας-Ελένης είναι να επισκεφθεί τη Disneyland στο Παρίσι. Ας κάνουμε όλοι μαζί την ευχή της πραγματικότητα!

 Τα αστέρια μπορούν να γίνουν δικά σας καθημερινά μέχρι και τις 17/12. 


Με στόχο τον εμπλουτισμό των δράσεων της Φιλαναγνωσίας, το σχολείο μας θα οργανώσει Έκθεση Βιβλίου σε συνεργασία με τις εκδόσεις Νίκας, την οποία θα έχετε την ευκαιρία να επισκεφτείτε στις 17/12 και όσοι επιθυμείτε να αγοράσετε βιβλία για μικρούς και μεγάλους. Μέρος των εσόδων θα διατεθούν στον οργανισμό “Make A Wish”, ώστε να βοηθήσει με τη σειρά του να εκπληρώσουμε την ευχή της μικρής Σοφίας-Ελένης .

 • Στη Λιλιπούπολη συγκεντρώνουμε ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ είδη πρώτης ανάγκης, τα οποία θα διατεθούν από εκπροσώπους του σχολείου μας σε συλλόγους, αλλά και σε άπορες οικογένειες.
 • Φάρμακα
 • Τρόφιμα
 • Είδη προσωπικής υγιεινής

Για οποιαδήποτε απορία για τις ανωτέρω δράσεις, παρακαλούμε επικοινωνήστε με την κα Ναταλία Αθανάσογλου στο 2105023002, καθημερινά 9.00-16.00

Όλοι μαζί προσφέρουμε
Πολλά θα καταφέρουμε!!!