Ανοιχτή Πρόσκληση στην Αποφοίτηση του Νηπιαγωγείου της Λιλιπούπολης!

«Το Πέρασμα»

Στις αρχές του εικοστού αιώνα ο Γάλλος εθνογράφος και λαογράφος Charles-Arnold Kurrvan Gennep (Απρίλιος 23, 1873–1957) εισάγει τον όρο διαβατήριες τελετές ή τελετές περάσματος (rite of passage), προκειμένου να ορίσει ένα σύνολο τελετουργιών που έχουν ως χαρακτηριστικό τη μετάβαση, την αλλαγή, την είσοδο σε μια νέα κατάσταση και συνήθως το υπόστρωμά τους έχει συμβολικό χαρακτήρα. Η εγκυμοσύνη και η γέννηση, η μετάβαση στην εφηβεία, ο γάμος, η στράτευση, είναι μερικές από τις περιπτώσεις που συγκεντρώνουν πληθώρα τελετουργιών με βαθιές πολιτισμικές ρίζες και περιλαμβάνουν τρία στάδια: Αποχωρισμό, μετάβαση και ενσωμάτωση.

Η Λιλιπούπολη αποφάσισε τη φετινή χρονιά να δώσει έμφαση στην αποφοίτηση των τμημάτων του Νηπιαγωγείου, με ένα πρωτότυπο και διαφορετικό τρόπο, αναδεικνύοντας το συμβολικό χαρακτήρα της τελετής και τα διαβατήρια στοιχεία που τη διέπουν. Με ένα κατάλληλα, για την περίσταση, σχεδιασμένο καλλιτεχνικό πρόγραμμα και με τη συμμετοχή των παιδιών και των οικογενειών τους, αλλά και της διδακτικής ομάδας του σχολείου, θα βιώσουμε αντάμα αυτήν την πυκνή διαδρομή της προσχολικής ζωής, που με συγκίνηση θα αποχωριστούμε, παρόλο που όλη αυτή η πολύπλευρη διαδικασία μάθησης μας έχει προετοιμάσει για τη φυσική αλλαγή που θα επέλθει.

Όλοι μαζί στις 20 Ιουνίου θα γιορτάσουμε το «πέταγμα» των διαβατάρικων πουλιών της Λιλιπούπολης και το πέρασμα στην πολυπόθητη ενσωμάτωση σε ένα νέο και ενδιαφέροντα κύκλο ζωής!

Θα έχετε την ευκαιρία να παραλάβετε πλούσιο φωτογραφικό αλλά και βιντεοσκοπημένο υλικό, από αυτή την ιδιαίτερη εκδήλωση!

ΤΑΞΗ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΤΟΠΟΣ ΩΡΑ
Ν1
Ν2
Τετάρτη
20/6
Κτήριο 28ης Οκτωβρίου 44-46 20:00

Σας περιμένουμε όλους!

Για περαιτέρω πληροφορίες και κρατήσεις θέσεων συμμετοχής, μπορείτε να επικοινωνήσετε με τη γραμματεία του σχολείου καθημερινά 10:00-13:00 στο τηλ. 210-5018800.