Ανοιχτή Πρόσκληση – Θέατρο Πέτρας


“40 Χρόνια Όνειρα… στη Λιλιπούπολη!”

  • Θέατρο Πέτρας
  • Παρασκευή 17 Ιουνίου
  • Ώρα 21:00

Η Οικογένεια της Λιλιπούπολης μας προσκαλεί ΟΛΟΥΣ να παρακολουθήσουμε τη μεγάλη παράσταση των παιδιών με τίτλο “40 Χρόνια Όνειρα… στη Λιλιπούπολη”!

Ευχαριστούμε θερμά για τη Συμμετοχή τους στις Εκδηλώσεις των 40 Χρόνων της Λιλιπούπολης τους:

Χορωδία Γονέων της Λιλιπούπολης

Κοινότητα Αποφοίτων 1982-2016!

Η παράσταση παρουσιάζει σημαντικές ιδιαιτερότητες και καινοτομίες, καθώς συνδυάζει σύγχρονες μορφές πολιτιστικών εκδηλώσεων και πειραματικές εφαρμογές σε ένα άρτια ενορχηστρωμένο σκηνικό πολυθέαμα.

Η διδακτική ομάδα της Λιλιπούπολης, που συμπληρώνει  40 χρόνια συνεχούς λειτουργίας και δράσης, στο πλαίσιο της εφαρμοσμένης έρευνας και της εκπαιδευτικής φιλοσοφίας που τη διέπουν, επιχειρεί τον σχεδιασμό και την υλοποίηση ενός σύνθετου project με παιδαγωγικές και καλλιτεχνικές προεκτάσεις. Τη διδακτική και παιδαγωγική αξιοποίηση του ελληνικού  παραμυθιού με τη βοήθεια εργαλείων από το θέατρο, τη μουσική και τα εικαστικά. Η ενσωμάτωση του παραμυθιού στη μαθησιακή διαδικασία, από την πρώτη ιδέα μέχρι την τελική σκηνική της αποτύπωση αναδεικνύεται σε πολυεπίπεδη μαθησιακή εμπειρία τόσο για τα παιδιά όσο και για την διδακτική ομάδα! 

Ο αλληγορικός λόγος του παραμυθιού, η συμβολική χρήση των εικόνων, οι μελωδίες, τα κοστούμια και η διαμόρφωση του σκηνικού χώρου δημιουργούν τις προϋποθέσεις για τη βιωματική πρόσληψη του θέματος, που φέτος αποκτά μια ακόμη σημασία

Ενσαρκώνει στη σκηνή εκείνο το πλαίσιο των αρχών και αξιών, που επικαθορίζουν τόσο τη λειτουργία του σχολικού περιβάλλοντος όσο και της κοινότητας, καθιστώντας το σχολείο ως το πρωτογενές κύτταρο της συλλογικής ζωής και δράσης. 

Η επέτειος των 40 χρόνων, στο πλαίσιο της οποίας θα πραγματοποιηθούν οι φετινές εκδηλώσεις με αποκορύφωμα την παράσταση του Θεάτρου Πέτρας, βρίσκει την Λιλιπούπολη σε μια στιγμή γιορτής της μνήμης και των χιλιάδων ιστοριών που έχουν γράψει παιδιά, γονείς και δάσκαλοι σε κάθε σημείο της. 

Αυτές οι ιστορίες αποτελούν για μας τον κινητήριο μοχλό και την πυξίδα στο αναστοχαστικό μας ταξίδι και στα επόμενα μελλοντικά μας βήματα. 

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε ΟΛΟΥΣ ΕΣΑΣ για την αμέριστη εμπιστοσύνη και την ενεργή στήριξη που μας δείχνετε! 

Καλή Αντάμωση! 


Λιλιπούπολη – Καλοκαιρινή γιορτή 2016 -2014