Το Χριστουγεννιάτικο Χωριό της Λιλιπούπολης!!!

΄΄Όσες θύμισες …. τόση πίστη !΄΄

Αυτές τις μέρες των Χριστουγέννων είναι η ώρα της εξωστρέφειας, της αλληλεγγύης, της αλληλοβοήθειας και της συνεργασίας. Με τη σκέψη μας να αγκαλιάζει όλη τη γη και τη δράση μας να ξεκινάει από τους πιο κοντινούς συνανθρώπους μας, ας κάνουμε ιδιαίτερα κάτι ξεχωριστό τα φετινά Χριστούγεννα. Ας μην περιοριστούμε στη μέριμνα των δικών μας μόνο, αλλά ας εκφράσουμε έμπρακτα τον αλτρουισμό, την ευαισθησία και την ψυχική μας ευγένεια σε κάποιους που την έχουν ανάγκη, σε κάποιους που ενώ βρίσκονται κοντά μας, εμείς αγνοούμε την ύπαρξή τους.

Μέσα σε μια ατμόσφαιρα εορταστική φορέστε το πιο ζεστό σας χαμόγελο, πάρτε μαζί σας την καλή σας διάθεση για προσφορά αλλά και διασκέδαση και ελάτε να μεταμορφώσουμε την αυλή του σχολείου μας σε ένα Χριστουγεννιάτικο Χωριό. Ακολουθώντας την ΄΄Ξεχωριστή Διαδρομή΄΄, του μαγικού χάρτη, ο οποίος θα σας δοθεί την ώρα της προσέλευσής σας στο σχολείο μας, θα συμμετέχετε μαζί με τα παιδιά σας σε ένα διαφορετικό χριστουγεννιάτικο περίπατο, κατά τον οποίο με όχημα τη μνήμη και πυξίδα την καρδιά, μέσα από ένα σύνολο αλληλένδετων δράσεων θα οδηγηθείτε στον ξεχωριστό κόσμο των Θρύλων του Δωδεκαήμερου*.

*Δωδεκαήμερο ή δωδεκάμερο ονομάζεται η περίοδος των δώδεκα ημερών και νυχτών, από την παραμονή των Χριστουγέννων έως το πρωί του Αγιασμού στις 6 Ιανουαρίου.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής σας στο Λιλιπούτειο Χριστουγεννιάτικο χωριό μας, θα έχετε την ευκαιρία να βρεθείτε:

Στο ψηλότερο Χριστουγεννιάτικο Δέντρο της Λιλιπούπολης, όπου συντροφιά με αγαπημένους φίλους θα προσθέσετε τη δική σας Χριστουγεννιάτικη πινελιά με στολίδια της αρεσκείας σας και θα ΄΄ντύσετε΄΄ την ανέμη του καινούριου χρόνου με ευχές.

Στην Πηγή της Συνεισφοράς, όπου γονείς και παιδιά, ο καθένας με διαφορετικό τρόπο, θα προσφέρουν ΄΄μηνύματα΄΄ αγάπης σε όσους έχουν ανάγκη.

Στο Σπίτι της Γεύσης, όπου αγοράζοντας λιχουδιές σε ένα ζεστό γιορτινό περιβάλλον, ενισχύετε τις δράσεις αλληλεγγύης του ΄΄Χωριού της Λιλιπούπολης΄΄.

Στον κόσμο των Χριστουγεννιάτικων Προκλήσεων, όπου θα πάρετε μέρος σε διασκεδαστικά χριστουγεννιάτικα παιχνίδια.

Στο Εργαστήρι του Ηθοποιού και στη Γωνιά των Τρελών Υλικών, όπου θα κατασκευάσετε με όρεξη και φαντασία τα αξεσουάρ που θα μεταμορφώσουν τους Λιλιπούτειους επισκέπτες μας σε πρωταγωνιστές.

Στη Σκηνή με τις Χριστουγεννιάτικες Ιστορίες, όπου οι μαθητές μας με τη συμμετοχή σας θα ενσαρκώσουν χριστουγεννιάτικους ρόλους εμπνευσμένους από τους Θρύλους του Δωδεκαήμερου.

Επειδή ο καιρός είναι απρόβλεπτος και μέρος των δράσεων θα πραγματοποιηθούν στον εξωτερικό μας χώρο, καλό θα ήταν προληπτικά να έχετε ντυθεί κατάλληλα. Μόνο σε περίπτωση έκτακτων καιρικών φαινομένων, η εκδήλωση θα αναβληθεί και θα ενημερωθείτε για την αλλαγή της ημερομηνίας.

Για να δηλώσετε συμμετοχή, μπορείτε να επικοινωνήσετε  με τη γραμματεία του σχολείου στο 2105018800

Πολλές ευχές σε όλους!!!
Να νιώσετε τη χαρά των Χριστουγέννων που είναι η Ελπίδα,
το νόημα των Χριστουγέννων που είναι η Ειρήνη
και την καρδιά των Χριστουγέννων που είναι η Αγάπη!

Χριστουγεννιάτικες Φιλανθρωπικές Εκδηλώσεις στη Λιλιπούπολη !!!

«… Όταν έστω ένα και μόνο παιδί στερείται τα δικαιώματά του, τότε ακυρώνεται η έννοια ‘’Δικαιώματα του ανθρώπου’’.

Εδώ και 12 συναπτά έτη το Χριστουγεννιάτικο Bazaar έχει καθιερωθεί ως ο μεγαλύτερος ανθρωπιστικός θεσμός του σχολείου μας. Φέτος, θα είναι ακόμα πιο πλούσιο, καθώς θα αποτελείται από ένα πλήθος εκδηλώσεων που θα πραγματοποιούνται παράλληλα:

Χριστουγεννιάτικη Αγορά

Γωνιά Γευστικών Εδεσμάτων

Εθελοντική Προσφορά Μυελού των Οστών

Συγκέντρωση Ειδών Πρώτης Ανάγκης

Φέτος στηρίζουμε το Σύλλογο «Πίστη» (Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων Παιδιών με νεοπλασματικές παθήσεις), το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου μας, Οικογένειες που έχουν την ανάγκη μας καθώς και άλλους Οργανισμούς.

• Ο Σύλλογος «Πίστη» δραστηριοποιείται στα 3 ογκολογικά – αιματολογικά τμήματα και στη μονάδα μεταμόσχευσης μυελού των οστών του νοσοκομείου Παίδων «Αγία Σοφία» από το 1993 παρέχοντας υπηρεσίες πρόνοιας αλλά και υποστήριξη στο έργο των γιατρών και νοσηλευτών και οικονομική και υλική βοήθεια στους γονείς των παιδιών με καρκίνο. Οι εθελοντές του οργανισμού έχουν κατασκευάσει χριστουγεννιάτικα είδη για μικρούς και μεγάλους τα οποία θα διαθέσουν στη Χριστουγεννιάτικη Αγορά του σχολείου μας.

• Στην προσπάθειά μας να συνδυάσουμε τη μαγειρική έμπνευση και δημιουργία με την προσφορά στο συνάνθρωπο, θα διοργανώσουμε το «Σπίτι της Γεύσης». Όσοι από εσάς επιθυμείτε, θα έχετε τη δυνατότητα να φέρετε νόστιμες λιχουδιές, τις οποίες θα έχετε ήδη παρασκευάσει για να τις προσφέρετε προς πώληση σε όλους τους επισκέπτες του σχολείου μας έναντι συμβολικού ποσού, τα έσοδα των οποίων θα δοθούν ως δωρεά στο Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου μας.

• Ένας μεγάλος αριθμός συνανθρώπων μας μεταξύ των οποίων πολλά παιδιά, πάσχει από σοβαρά αιματολογικά νοσήματα γιατί ο μυελός του, «το εργοστάσιο» που φτιάχνει τα κύτταρα του αίματός του, παρουσιάζει σοβαρή βλάβη. Ειδικοί θα βρίσκονται στο χώρο μας για να σας ενημερώσουν προκειμένου να βοηθήσετε να σωθεί μια ζωή!

Η διαδικασία για να γίνετε εθελοντές δότες είναι απλή, χρειάζεται μόνο 10’ από το χρόνο σας και μπορείτε να την πραγματοποιήσετε στη ΛΙΛΙΠΟΥΠΟΛΗ ! ! !

• Επίσης, έως και τις 11/12 θα συγκεντρώνουμε στη Λιλιπούπολη, τα συγκεκριμένα είδη πρώτης ανάγκης, τα οποία θα διατεθούν σε οικογένειες.

– φάρμακα
– τρόφιμα
– είδη προσωπικής υγιεινής
– ρούχα

Για να δηλώσετε συμμετοχή, μπορείτε να επικοινωνήσετε  με τη γραμματεία του σχολείου στο 2105018800

Όλοι μαζί προσφέρουμε

Πολλά θα καταφέρουμε!!!