Πρώτη μέρα στο σχολείο!!!

Μόλις μπει ο Σεπτέμβρης τα μαγαζιά γεμίζουν με τα σχολικά είδη: τσάντες, παγουρίνα, πάνες, τετράδια. Βουίζουν οι δρόμοι με τα σχολικά λεωφορεία και με το ξεκίνημα των παιδιών για την καινούργια σχολική χρονιά. Παρέες παρέες τα πιο μικρά, τραγουδούν το παλιό τραγουδάκι που λέει:

Φεγγαράκι μου λαμπρό

Φέγγε μου να περπατώ

Να πηγαίνω στο σχολειό

Να μαθαίνω γράμματα

Του θεού τα πράγματα

Βέβαια, τα πιο μεγάλα παιδιά ξέρουν τι είναι σχολείο και κρυφά κρυφά μουρμουρίζουν:

-Αχ γιατί να τελειώσει το καλοκαιράκι….; Θα συναντήσω τους φίλους μου; Θα με περιμένει η δασκάλα μου;

Τα μικρά παιδιά όμως, εκείνα που για πρώτη φορά θα πάνε στο σχολείο, νομίζουν πως αυτά τα ΄΄γράμματα΄΄ είναι κάτι σαν γλειφιτζούρι. Τα δίνουν οι παιδαγωγοί γλυκά γλυκά και τα παιδάκια τα γλείφουν, τα καταπίνουν και έτσι… έμαθαν τα ΄΄γράμματα΄΄! Λένε ποιηματάκια, τραγουδάκια κι όλο παίζουν. Έτσι τουλάχιστον νομίζουν ο Φίλιππος και ο Πάρης, που φέτος για πρώτη  φορά θα πάνε σχολείο .

-Τι σχολείο καλέ; λέει ο Γιωργάκης. Στα μικρά νήπια θα πάνε. Αυτός φέτος θα πάει στην πρώτη τάξη και ξέρει τι είναι τα ΄΄γράμματα΄΄. Όταν ήρθε η ώρα να φύγουν για το σχολείο ο Φίλιππος και ο Πάρης, την πρώτη μέρα, οι γονείς τους και ο πaππούς με τη γιαγιά στέκονταν στην πόρτα πολύ συγκινημένοι. Η γιαγιά για να κρύψει το δάκρυ που ήταν έτοιμο  να κυλήσει στο μάγουλό της είπε:

-Πάω να φτιάξω μουστοκούλουρα, να γλυκάνουμε τα καινούργια σχολειαρούδια.

Βέβαια, πώς να μη γλυκάνουν τη μεγάλη μέρα οι παππούδες και οι γιαγιάδες, που βλέπουν τα εγγονάκια τους να μεγαλώνουν και να παίρνουν στην πλάτη τη σχολική τσάντα!

Με αγάπη υποδεχόμαστε τα παιδιά σας και σας καλωσορίζουμε όλους στη Λιλιπούπολη!

Σας ευχαριστούμε που εμπιστευθήκατε το πολυτιμότερο δώρο όλων να ανατραφεί στο σχολείο που έχει μεγαλώσει χιλιάδες παιδιά και το υποστηρίζουμε με τρανή υπερηφάνεια αυτό, τριάντα χρόνια τώρα, μετατρέποντάς τα σωστά σε υγιείς ενήλικες.

Σιγά-σιγά όταν θα νιώσετε την ανάγκη να απλώσετε το χέρι, θα βρείτε το δικό μας χέρι εκεί, για να πορευτούμε μαζί στο δύσκολο δρόμο της ανατροφής, διαπαιδαγώγησης, διάπλασης των παιδιών σας, των δικών μας πια παιδιών.

Με μοναδικά αλλά δυνατά όπλα, την αστείρευτη αγάπη, την πολύχρονη εμπειρία και τη συνεργασία μαζί σας, είμαστε σίγουροι ότι για άλλη μια φορά… θα τα καταφέρουμε!!!