Πρόσκληση στον Παιδικό Σταθμό Λιλιπούπολη!!!

Η Τέχνη με Στόχο την Πρόληψη μέσω …

Δραματοθεραπείας

 

4Αγαπητοί γονείς,

η ΛΙΛΙΠΟΥΠΟΛΗ  σας προσκαλεί

την Τετάρτη 12/3, ώρα 18:30 το απόγευμα,

στα κτίρια της 28ης Οκτωβρίου 44-46 – Πετρούπολη

στην ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ του  νέου προγράμματος

με θέμα «ΤΕΧΝΗ ΜΕ ΣΤΟΧΟ ΤΗΝ ΠΡΟΛΗΨΗ»!

Το πρόγραμμα  στοχεύει να αναπτύξει τις ακόλουθες δεξιότητες των παιδιών:

•    Δεξιότητες για την αποτελεσματική διαχείριση του άγχους

•    Δεξιότητες για την ανάπτυξη αυτογνωσίας και ταυτότητας

•    Δεξιότητες για την ανάπτυξη υγιούς αυτοεκτίμησης

•    Δεξιότητες για την ανάπτυξη των υγιών στοιχείων της προσωπικότητας

•    Δεξιότητες για την μεταβολή δυσλειτουργικών αντιλήψεων και στάσεων

•    Δεξιότητες για την απόκτηση δημιουργικής αυτονομίας

•    Δεξιότητες για την παροχή και απόκτηση κοινωνικής στήριξης

Tο πρόγραμμα «Τέχνη με στόχο την πρόληψη» στοχεύει στην προσωπική ανάπτυξη των παιδιών, μέσα από τις ποικίλες δυνατότητες που προσφέρουν οι μύθοι, τα παραμύθια, οι κατασκευές, η ζωγραφική, η φωτογραφία και οι τεχνικές της δραματοθεραπείας.

Η Δραματοθεραπεία είναι μια μέθοδος που επικεντρώνεται στα υγιή και δυνατά σημεία του κάθε παιδιού και το βοηθά, μέσα από τα σύμβολα και τον παιγνιώδη χαρακτήρα της, να αποκτήσει αυτογνωσία και αυτοπεποίθηση, να αποδεχτεί τον εαυτό του και να μετουσιώσει αρνητικές πλευρές του με έναν πολύ δημιουργικό τρόπο.

6

Πρόγραμμα Δραματοθεραπείας για παιδιά

Νηπιαγωγείου και Α΄- Β΄ Δημοτικού

με θέμα: «Τα συναισθήματά μου είμαι εγώ»

Στο θεματικό κύκλο με θέμα «Τα συναισθήματά μου κι εγώ» δίνεται η ευκαιρία στο παιδί να αναγνωρίσει, να κατανοήσει, να εκφράσει και να διαχειριστεί τα συναισθήματά του χρησιμοποιώντας τη φαντασία, τη δημιουργικότητά του  και την ικανότητά του να παίζει.

Τεχνικές: ρόλοι, αυτοσχεδιασμοί, παιχνίδι, μάσκες, ζωγραφική, χορός, χρήση μύθων, παραμυθιών,  θεατρικών  έργων, έργων τέχνης και ποίησης

Στόχος: Το παιδί που αποκτά τη δυνατότητα να αναγνωρίζει, να εκφράζει και να διαχειρίζεται τα συναισθήματα, εξελίσσεται σε άτομο με αυτογνωσία, δεξιότητες επικοινωνίας και δυνατότητα δημιουργίας υγιών σχέσεων.

7

Πρόγραμμα Δραματοθεραπείας

για παιδιά Γ΄-ΣΤ΄ Δημοτικού

με θέμα: «Εγώ… και η εικόνα μου»

Ο θεματικός κύκλος «Εγώ… και η εικόνα μου», στοχεύει στην ενίσχυση της αυτοεκτίμησης και στη βελτίωση της αυτοεικόνας των παιδιών που θα έχουν την ευκαιρία να αντιληφθούν ότι η εικόνα τους διαμορφώνεται από τον τρόπο που  τα ίδια βλέπουν τον εαυτό τους, από το πώς τα βλέπουν οι άλλοι αλλά και από τις ίδιες τις σκέψεις, τα όνειρα, τις δράσεις και τις επιλογές τους.

Τεχνικές: παιχνίδια ρόλων, δημιουργία και δραματοποίηση  ιστοριών και φωτογραφίας, κατασκευή μάσκας, χρήση έργων ζωγραφικής, αποσπασμάτων από τη λογοτεχνία και τα θεατρικά έργα

Στόχος: Να αντιληφθούν την αξία του να είναι κανείς διαφορετικός… άρα και μοναδικός. Η πρόληψη των άμεσα συνδεδεμένων με την αυτοεικόνα φαινομένων:  θυματοποίηση, επιθετικότητα(bulling),  εξάρτηση  και διατροφικές  διαταραχές.

Το πλαίσιο της συνεργασίας: Οι γονείς ενημερώνονται σε ατομικές συναντήσεις για τις δεξιότητες αλλά και τις δυσκολίες κάθε παιδιού. Οι συμβουλές που παρέχονται για την ενίσχυση του γονεϊκού ρόλου  καθώς και η διεξαγωγή του προγράμματος γίνονται σε κλίμα ασφάλειας και εμπιστοσύνης.

Σας Περιμένουμε!!!

 Normal
0
false
false
false

EL
X-NONE
X-NONE
Για να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα της ΛΙΛΙΠΟΥΠΟΛΗΣ πατήστε εδώ.

Για περισσότερο εποπτικό υλικό επισκεφθείτε τη σελίδα της ΛΙΛΙΠΟΥΠΟΛΗΣ στο twitter πατώντας εδώ.