Πασχαλινές Φιλανθρωπικές Εκδηλώσεις στη Λιλιπούπολη!


Τα παιδιά χρειάζονται την αγάπη μας και τη φροντίδα μας όλες τις μέρες του χρόνου …»! Η Λιλιπούπολη επιμένει να τα στηρίζει με οποιοδήποτε δυνατό τρόπο και σας καλεί να χαρίσετε ρούχα και αντικείμενα που δεν χρειάζεστε, ώστε να αποκτήσουν έναν νέο σκοπό ύπαρξης.  Δεν είναι φιλανθρωπία, είναι εναλλακτική λύση, είναι στάση ζωής, είναι ανακύκλωση, είναι κοινωνική δράση, είναι κίνημα.

Εδώ και 18 συναπτά έτη έχει καθιερωθεί το Πασχαλινό Bazaar με την αγορά πασχαλινών ειδών. Και αυτή τη χρονιά, θα πραγματοποιηθούν πλήθος δράσεων στο χώρο μας που θα λειτουργούν παράλληλα:

Πασχαλινή Αγορά Λαμπάδων

Συγκέντρωση Ειδών Πρώτης Ανάγκης

Συγκέντρωση και Διανομή Καπακιών

Στηρίζουμε:

 • το Σύλλογο«Χαμόγελο του παιδιού», (αγορά λαμπάδων)
 • το Σύλλογο «Ανάπλαση» (λαχειοφόρος αγορά)
 • τοΣύλλογο «Αγκαλιά»(είδη πρώτης ανάγκης)
 • το Σύλλογο«Όραμα Ελπίδας», Παιδιών με Νεοπλασματικές Παθήσεις, (δότης μυελού των οστών)
 • τον Σύλλογο Γυναικών με Καρκίνο Μαστού«Άλμα Ζωής»(δωρεά μαλλιών)
 • Κοινωνικό Παντοπωλείο Δήμου Πετρούπολης (είδη πρώτης ανάγκης)

ΠΑΡΑΘΕΤΟΥΜΕ ΤΙΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΚΑΘΕ ΣΥΛΛΟΓΟΥ, ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΠΟΥ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΣΤΗΡΙΞΟΥΜΕ:


 • «Το Χαμόγελο του Παιδιού» ιδρύθηκε το 1995 από τον 10χρονο Ανδρέα Γιαννόπουλο, ο οποίος λίγο πριν φύγει από τη ζωή εξέφρασε στο ημερολόγιό του την επιθυμία να δημιουργηθεί ένας σύλλογος για να έχουν όλα τα παιδιά όσα ο ίδιος είχε απλόχερα: αγάπη, στοργή, ενδιαφέρον, σεβασμό. Το όνειρο του 10χρονου Ανδρέα έγινε πραγματικότητα και σήμερα ο Οργανισμός «Το Χαμόγελο του Παιδιού», έχοντας αναγνωριστεί διεθνώς, με όραμα: το Χαμόγελο κάθε παιδιού, υλοποιεί πανελλαδικά, 365 ημέρες το χρόνο, 24 ώρες την ημέρα, αποτελεσματικές και άμεσες δράσεις για την πρόληψη και αντιμετώπιση συγκεκριμένων φαινομένων που απειλούν τα παιδιά. Μέχρι σήμερα «Το Χαμόγελο του Παιδιού» έχει στηρίξει περισσότερα από 1.200.000 παιδιά και τις οικογένειές τους. Παιδιά θύματα κάθε μορφής Βίας, Παιδιά θύματα Εξαφάνισης, Παιδιά με προβλήματα Υγείας, Παιδιά που βρίσκονται ή απειλούνται να βρεθούν σε κατάσταση φτώχειας, έχουν βρει λύση.

Οι εθελοντές καθώς και χορηγοί έχουν κατασκευάσει Υπέροχες και Μοναδικές Λαμπάδες για μικρούς και μεγάλους οι οποίες θα είναι διαθέσιμες στις γραμματείες του σχολείου από τη Δευτέρα 27 Μαρτίου!


Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Συμπαράστασης Παραπληγικών Ατόμων ‘’ΑΝΑΠΛΑΣΗ’’, ιδρύθηκε το 2015 από ανθρώπους ευαισθητοποιημένους στον κοινωνικό αποκλεισμό των παραπληγικών ατόμων  και στη δυσκολία της  κοινωνικής ένταξης των ανθρώπων αυτών με κινητικές αναπηρίες.

 • Αυτή την περίοδο το Σωματείο έχει την δράση της λαχειοφόρου αγοράς με ημερομηνία κλήρωσης 11 Απριλίου 2023 με δώρο μια SMARTTV 40 η 42’ ιντζών, αναλόγων με την υπάρχουσα προσφορά, την εφημερίδα του Συλλόγου καθώς και την ενημερωτική επιστολή στην συμβολική τιμή των 10 ευρώ. Όλα τα έσοδα από την αγορά συμβάλλουν στην κάλυψη περιπτώσεων σε αναπηρικά αμαξίδια, ορθοπεδικό εξοπλισμό κατά σειρά προτεραιότητας, για τη στήριξη των οικογενειών του Συλλόγου που στηρίζουν σε μηνιαία βάση με τρόφιμα, είδη ρουχισμού κ.α

Μπορείτε να στείλετε τα χρήματα των λαχνών μέσω των συνοδών των σχολικών λεωφορείων είτε στις γραμματείες του σχολείου, οι οποίοι θα σας σταλούν 10 Απριλίου.


 • Ο Σύλλογος Προστασίας Αγέννητου Παιδιού – Η Αγκαλιά υπάρχει για όλες εκείνες τις μητέρες που επέλεξαν να φέρουν στον κόσμο το παιδί τους, ακούγοντας μόνο τo χτύπο της καρδιάς του. Είναι σωματείο φιλανθρωπικό μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, που ιδρύθηκε το 1998. Η Αγκαλιά, με ανιδιοτέλεια, αγάπη και σεβασμό, συμπαραστέκεται σε γυναίκες έγγαμες ή άγαμες, που λόγοι εγκατάλειψης, κακοποίησης και κοινωνικοοικονομικοί τις πιέζουν σε βίαιη αφαίρεση της ζωής του εμβρύου-παιδιού τους. Ο Σύλλογος προσφέρει προστασία στο παιδί, τόσο κατά τη διάρκεια της κύησης όσο και μετά τη γέννησή του και συγχρόνως στηρίζει τους γονείς ηθικά και υλικά. Στόχος της Αγκαλιάς είναι να παρέχει υπηρεσίες, εντελώς δωρεάν και να εξασφαλίζει τις προϋποθέσεις για να μεγαλώνει το παιδί σε υγιές οικογενειακό περιβάλλον, με τη ζεστή παρουσία της μητέρας και του πατέρα. Στηρίζει το θεσμό του γάμου και της οικογένειας και ενθαρρύνει την τεκνογονία. 

Ο Σύλλογος Αγκαλιά μας επισύναψε επιστολή, ευχαριστώντας όλη την Οικογένεια της Λιλιπούπολης για την υποστήριξή της και ζητώντας τη βοήθειά μας σε είδη πρώτης ανάγκης, όπως πάνες, μωρομάντιλα, βρεφικά αφρόλουτρα, κρέμες κατά του συγκάματος, εβαπορέNoulac, όσπρια, ρύζι, ζυμαρικά, δημητριακά, μπισκότα, ελαιόλαδο, κονσέρβες.

Μπορείτε να στείλετε τα ανωτέρω είδη πρώτης ανάγκης, μέσω των συνοδών των σχολικών λεωφορείων είτε στις γραμματείες του σχολείου και εκπρόσωποί μας θα τα διαθέσουν στο Σύλλογο «Αγκαλιά».


 • Το Σωματείο «ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ» είναι μη κερδοσκοπικός οργανισμός. Ιδρύθηκε το 2012 και αποτελεί έναν ακόμη κρίκο στην αλυσίδα προσφοράς ιατρικής, ψυχικής και κοινωνικής φροντίδας του Συλλόγου Φίλων Παιδιών με Καρκίνο «ΕΛΠΙΔΑ», με Πρόεδρο την Πρέσβυ Καλής Θελήσεως της UNESCO, Κυρία Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη, προς τα παιδιά που πάσχουν από σοβαρά νοσήματα και τις οικογένειές τους. Αυτό που διαφοροποιεί, όμως, τους δύο συλλόγους μεταξύ τους είναι ότι το «ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ» αφ’ ενός μεν απλώνει τη δράση του και στους ενήλικες και ιδιαίτερα σε εκείνους που χρειάζονται μεταμόσχευση μυελού των οστών και αναζητούν το κατάλληλο μόσχευμα για να ξανακερδίσουν τη ζωή τους και αφ’ ετέρου εμπεριέχει στους σκοπούς του την έρευνα για τον καρκίνο.

Ο καθένας από εμάς μπορεί εύκολα, γρήγορα και ανώδυνα να γίνει δότης μυελού των οστών και να σώσει μια μικρή αθώα ψυχούλα!

Χρειάζεται μία καρδιά γεμάτη αγάπη για το συνάνθρωπο και αρκεί λίγο σάλιο και μία μπατονέτα!


 • Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Γυναικών με Καρκίνο Μαστού «Άλμα Ζωής» καλεί τις γυναίκες να χαρίσουν λίγη από τη δύναμή τους σε γυναίκες που αντιμετωπίζουν τον καρκίνο. Εμείς στη Λιλιπούπολη, καλούμε τις μαθήτριές μας και τις μαμάδες τους να κόψουν και να δωρίσουν τα μαλλιά τους για την επιδότηση περουκών σε γυναίκες που το έχουν ανάγκη.

(Οι προδιαγραφές για να κόψετε τα μαλλιά σας είναι απλές. –Μαλλιά μεγαλύτερα από 20cm, χωρίς χημική επεξεργασία (π.χ. βαφές)– Όσοι επιθυμείτε να προσφέρετε τα μαλλιά σας, δίνοντας χαρά σε όσους υποφέρουν, παρακαλούμε απευθυνθείτε στη γραμματεία του σχολείου.)


 • Σας ενημερώνουμε ότι συνεχίζουμε να συγκεντρώνουμε στους χώρους του σχολείουμας καπάκια ΜΟΝΟ από νερό, αναψυκτικά, γάλατα και χυμούς. Ευχαριστούμε όλους ΕΣΑΣ τους γονείς, τα παιδιά μας και τους συνεργάτες του σχολείου που συμμετέχουν ενεργά στη δράση αυτή!
 • Στη Λιλιπούπολη συγκεντρώνουμε ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ είδη πρώτης ανάγκης, τα οποία θα διατεθούν σε άπορεςοικογένειες του Δήμου Πετρούπολης!

γάλα εβαπορέπλήρες ή ελαφρύ, όσπρια, αλεύρι, ζάχαρη, δημητριακά, μπισκότα, ελαιόλαδο.

Όλοι μαζί προσφέρουμε

Πολλά θα καταφέρουμε!!!