Και το Όνομα Αυτών… Οι Αθλητές της Λιλιπούπολης!!!

Η Βάφτιση ενός τμήματος-ομάδας

στη Λιλιπούπολη ως διαδικασία

στα πλαίσια του εκπαιδευτικού προγράμματος,

με τη μέθοδο project!

1

Η προσωπική και κοινωνική ανάπτυξη του παιδιού προσχολικής ηλικίας αποτελεί προϋπόθεση για την ανταπόκριση του παιδιού στα διάφορα γνωστικά ερεθίσματα. Στη Λιλιπούπολη δημιουργούμε το κατάλληλο περιβάλλον για την εμπλοκή των παιδιών στη μάθηση, καθώς και την προσαρμογή τους στο σχολικό και κοινωνικό περιβάλλον!

Η βάφτιση της τάξης μας είναι μια διαδικασία που γίνεται στα πλαίσια του εκπαιδευτικού μας προγράμματος, με τη μορφή project. Μέσα από τις δράσεις που εμπλέκονται σε αυτήν, τα παιδιά αλληλεπιδρούν με όλα τα μέλη της ομάδας και αποκτούν έναν κοινό στόχο. Η προετοιμασία της βάφτισης, η υλοποίηση και η αξιολόγησή της, βοηθούν την  προσωπική και κοινωνική ανάπτυξη των παιδιών, καθώς έχουν την ευκαιρία να εκφραστούν, να αντιμετωπίσουνδυσκολίες, να επιλύσουν προβλήματα, να σεβαστούν τις απόψεις των άλλων αλλά και να ακολουθήσουν τους κανόνες που έχει ορίσει η ίδια η ομάδα που είναι μέλη, αποκτώντας έτσι κοινές εμπειρίες!

2

 

Μια παρέα, με κοινά χαρακτηριστικά, κοινές αγωνίες, κοινούς στόχους … κοινό όνομα!

Φτιάξαμε ταμπλό και αποτυπώσαμε όλες τις ιδέες των παιδιών: καραμελίτσες, στρουμφάκια, λαγουδάκια, πιγκουινάκια, σουπερήρωες, ψαράκια, ρολογάκιακ.τ.λ.

Αποφασίσαμε πως η ψήφος μας θα μπορούσε να είναι ένα μικρό χαρτάκι!

 

Τηρώντας υπομονετικά τη σειρά προτεραιότητας, διαμορφώσαμε στο ταμπλό τις προτιμήσεις μας.

7

Και ιδού το αποτέλεσμα. Αθλητές και Στρουμφάκια ισοπαλία! Ζητήθηκε απ’ τα παιδιά να βρουν μια λύση να βγάλουμε το τελικό όνομα, και πρότειναν  τη κλήρωση.

Ο Μάνος μας  έδωσε την τελική απάντηση!
8

Και η διαδικασία ξεκινά! Ποια είναι αυτή η διαδικασία; Ποιος δίνει τ’ όνομα; Τι χρειαζόμαστε;

11

Και γλυκό από τη νονά για το καλό!

Φτιάξαμε από πηλό μετάλλια, και στολίσαμε τις μπομπονιέρες. Με τι καμάρι τις δείχνουμε!

Είχαμε όμως ένα σοβαρό πρόβλημα! Πώς να βουτήξουμε στη κολυμπήθρα όλη τη τάξη; Σκέφτηκε το μυαλουδάκι μας…

Και έγινε το καταπληκτικό! Αυτό που χωράει στη κολυμπήθρα  και πάντα έχουμε στη τάξη είναι τα  χαρτιά  ζωγραφικής!  Βάζοντας όλοι μια σφραγίδα (σταυρό) μετατρέψαμε το απλό χαρτί σε κάτι δικό μας! Κάτι που ανήκει σε όλους!

« Βαφτίζονται οι δούλοι του Θεού.. Αθλητές!»

Οι Αθλητές της Λιλιπούπολης θα δώσουν τον δικό τους αγώνα  τώρα.  Μέσα από τη πειθαρχία και την ευγενή άμυλα, θα κάνουν τα όνειρά τους πραγματικότητα! Μόνο που σε αυτό τον αγώνα θα βγουν όλοι νικητές!!

21

ΝΑ ΣΑΣ ΖΗΣΟΥΜΕ!!!!!!!

 

Για να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα της ΛΙΛΙΠΟΥΠΟΛΗΣ πατήστε εδώ.

Για περισσότερο εποπτικό υλικό επισκεφθείτε τη σελίδα της ΛΙΛΙΠΟΥΠΟΛΗΣ στο twitter πατώντας εδώ.