«Η Παρέα του Συγγραφέα»


Στη Λιλιπούπολη εμπλουτίζουμε τις δράσεις της Φιλαναγνωσίας με ένα *Καινοτόμο πρόγραμμα* που έχει ως στόχο να «αποκαλυφθούν» στα παιδιά *από τους πλέον ειδικούς* «μικρά μυστικά» για το ξεκλείδωμα της φαντασίας και τη δημιουργία ιστοριών!

Καλεσμένη στην «Παρέα του Συγγραφέα» ήταν η συγγραφέας και ψυχολόγος Ελένη Αλεξανδροπούλου, όπου με μεγάλη χαρά την υποδεχθήκαμε και «αγκαλιάσαμε» 📚 το παραμύθι της με τίτλο:

❤ «Η καρδιά μου πού ανήκει?» ❤

(Εκδόσεις Νίκας)

Το βιβλίο είναι γνωστό στους «Επιστήμονες» της Λιλιπούπολης καθώς μας το είχε φέρει μία συμμαθήτριά μας και το είχαμε διαβάσει! Η ιστορία του φιδιού ήταν για εμάς τροφή για σκέψη και συζήτηση γύρω από πολλές και σημαντικές έννοιες και αξίες! Είμαστε πολύ τυχεροί που μας δόθηκε η ευκαιρία να συζητήσουμε με την ίδια τη συγγραφέα για αυτά τα θέματα, η οποία μας έλυσε όλες τις απορίες που μας είχαν δημιουργηθεί και το πιο σημαντικό… μας βοήθησε να καταλάβουμε τη διαδικασία της συγγραφής μίας ιστορίας και μας μύησε στα «μικρά μυστικά» για το ξεκλείδωμα της φαντασίας μας!

Η δράση έκλεισε με μία υπέροχη έκπληξη…

Η συγγραφέας μας -εκτός από έναν υπέροχο σελιδοδείκτη- πρόσφερε στα παιδιά μας μία αφιέρωση καρδιάς που ευχόμαστε να τα συντροφεύει σε όλη τους τη ζωή…!❤🤗❤💕🤗

Με ιδιαίτερο ενθουσιασμό αναμένουμε να υποδεχθούμε τον επόμενο καλεσμένο στην «Παρέα του Συγγραφέα»…

Λίγα λόγια για το βιβλίο:

  • Χελώνα: Γιατί θες να κάνεις παρέα μαζί μας;
  • Φίδι: Δεν ταιριάζω με τα άλλα φίδια.
  • Χελώνα: Φοβάμαι να σ’ εμπιστευτώ.
  • Φίδι: Όμως είμαι διαφορετικός. Κοίτα με!
  • Χελώνα: Άλλαξες για μας; Δε σε πιστεύω!

Ένα φίδι διεκδικεί τη θέση του σε μια παρέα ζώων. Είναι, όμως, διαφορετικός και τον κοιτούν με δισταγμό και καχυποψία. Θα καταφέρει να κερδίσει την εμπιστοσύνη τους; Θα τον αφήσουν να τους δείξει… η καρδιά του πού ανήκει;

Ένα παραμύθι για εκείνους που γεννήθηκαν διαφορετικοί και χρειάστηκε να διεκδικήσουν τη θέση που τους υπαγόρευε η καρδιά τους. Μια ευαίσθητη ιστορία για την αποδοχή, τον σεβασμό, τη διαφορετικότητα και τη μοναδικότητα, δοσμένη σε πολλά επίπεδα από μια ιδιαίτερη σκοπιά.

Λίγα λόγια για τη συγγραφέα:

Η Ελένη Αλεξανδροπούλου είναι ψυχολόγος και συγγραφέας. «Η καρδιά μου πού ανήκει;» είναι το πρώτο της παραμύθι, το οποίο έχει κερδίσει Β’ Βραβείο Παιδικής Λογοτεχνίας στον 10ο Παγκόσμιο Λογοτεχνικό Διαγωνισμό του Ελληνικού Πολιτιστικού Ομίλου Κυπριών Ελλάδος (Ε.Π.Ο.Κ.). Ελπίζει μέσα από τα βιβλία της να βοηθήσει τους ανθρώπους να αποκτήσουν και μία άλλη οπτική που ίσως να μην είχαν σκεφτεί.

Η Οικογένεια της Λιλιπούπολης