Η ΠΑΡΕΑ ΤΟΥ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑ

Στα πλαίσια του προγράμματος «Δημιουργικής Γραφής» του σχολείου μας, οι μικροί συγγραφείς της Λιλιπούπολης, υποδέχονται έναν ακόμη σημαντικό δημιουργό.


Η παρέα του συγγραφέα φιλοξενεί τον γνωστό εικονογράφο Γιώργο Πετρίδη προκειμένου να μάθει πώς από τη φαντασία και τις ιστορίες που αυτή δημιουργεί… φτιάχνουμε εικόνες!


Ο εικονογράφος Γιώργος Πετρίδης μας βοήθησε να “δώσουμε” ζωή στις απίστευτες ιδέες των παιδιών σχετικά με ένα βιβλίο που έχουμε ήδη ξεκινήσει να δημιουργούμε…!! 📕 Ωστόσο, τα παιδιά μας δεν έμειναν μόνο στο να γνωρίσουν έναν εικονογράφο από κοντά, αλλά συνέχισαν και έγιναν οι ίδιοι μικροί εικονογράφοι!! 📝 Έτσι, με τη χρήση τριποδικής λαβής σχεδιάσαμε τους πρωταγωνιστές μας και στη συνέχεια με τους μαρκαδόρους μας δώσαμε ζωντάνια στα εικαστικά δημιουργήματα μας!! 🎨🎨Τα παιδιά αντιλήφθηκαν αμέσως τη διαφορά των εννοιών “σχεδιάζω” και “χρωματίζω”, δημιουργώντας έτσι μια δική τους εικόνα βγαλμένη από την προσωπική τους φαντασία!

Λίγα λόγια για τον εικονογράφο:

Ο Γιώργος Πετρίδης από μικρός είχε ένα νεροπίστολο γεμάτο χρώματα και χρωμάτιζε ό,τι δεν του άρεσε. Μεγαλώνοντας, ονειροπόλος, χαμένος ανάμεσα στο φανταστικό και το πραγματικό, ζει και εκφράζεται μέσω των εικόνων που ξεπηδούν από τη φαντασία του και που συχνά δεν τον αφήνουν σε ησυχία. Αποφοίτησε από το ΤΕΙ Αθηνών (Τμήμα Γραφιστικής) και παρακολούθησε μαθήματα εικονογράφησης στη Σχολή Καλών Τεχνών της Σαλαμάνκας στην Ισπανία. Από τότε μέχρι σήμερα μεταφέρει τον κόσμο του και τις εικόνες του σε παιδικά βιβλία και παραμύθια. Έχει εικονογραφήσει πλήθος εκπαιδευτικών βιβλίων για μαθητές του δημοτικού, καθώς και πολλά παραμύθια που σκοπό έχουν να κοιμούνται ήσυχα τα παιδιά και να ξυπνούν οι μεγάλοι

Σκοπός της ζωής του είναι όχι μόνο να ζει από αυτά, αλλά να ζει και μέσα σε αυτά.