Η Λιλιπούπολη μας Ταξιδεύει… και μας Φέρνει Κοντά στη Φύση!

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

 

1Αγαπητοί γονείς,

η ΛΙΛΙΠΟΥΠΟΛΗ σας προσκαλεί να συμμετάσχετε σε ένα πρόγραμμα επαφής των παιδιών με την Φύση, υπό την καθοδήγηση της Συμβούλου μας  Δρ. Ευσταθίας Βαλιάντζα-Αυτιά, Μηχανικού Περιβάλλοντος και Νηπιαγωγού, της οποίας η μεταδιδακτορική έρευνα (2009-2012) υπό την εποπτεία του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (Τμήμα Εκπαίδευσης και Αγωγής στην Προσχολική Ηλικία), έδειξε ότι η ανάπτυξη (νοητική και σωματική) παιδιών 3-5 ετών που παιδαγωγούνται με όσο το δυνατόν μεγαλύτερη επαφή με την Φύση και τα φυσικά υλικά,  μπορεί να βελτιωθεί από  19% έως και  52%, ανάλογα με την μετρούμενη παράμετρο, σε σύγκριση με την συμβατική παιδαγωγική!

Τίτλος του Προγράμματος:  «ΜΙΚΡΟΙ ΑΡΓΟΝΑΥΤΕΣ»

Ημερομηνίες Κυριακών  πραγματοποίησης: 11 Ιανουαρίου / 22 Φεβρουαρίου /1Μαρτίου /

7 Μαρτίου 2015

Ηλικίες  παιδιών : Νήπια 3-5 ετών, συνοδευόμενα από τουλάχιστον  έναν, ή και τους δύο γονείς κατά βούληση!

Σημείο Συνάντηση: Είσοδος του λιμανιού του Λαυρίου (από την πρόσβαση από Αττική οδό-Μαρκόπουλο-Κερατέα πριν μπούμε στο οικισμό του Λαυρίου παίρνουμε την οδό προς το λιμάνι).

Ώρα συνάντησης : 11.30 π.μ.     Διάρκεια: περίπου 2 ώρες

Περιεχόμενο:

Τα παιδιά θα ετοιμαστούν για ένα περιπετειώδες «ταξίδι»  με οδηγό τον «Οδυσσέα»,  που θα τους εκπαιδεύσει με διάφορες «ασκήσεις», στην αρχή στην ακτή , ώστε να μπορούν να αντιμετωπίσουν τα «θεριά» της θάλασσας. Σύμμαχοί τους θα είναι τα στοιχεία της Φύσης (φυτά και ζώα), και μόνον λίγο θα τους βοηθήσουν  οι γονείς τους, που θα κάνουν και αυτοί την δική τους «άσκηση».
Μετά,  εφόσον αποδείξουν ότι μπορούν  να γίνουν «Αργοναύτες»,  ο «Οδυσσέας» θα τους παραδώσει  στον «Ιάσονα», για να τους πάρει μαζί του σε μια «Αργώ», δηλαδή σε ένα ιστιοφόρο. Εκεί θα μάθουν για την Αργοναυτική εκστρατεία, πως λειτουργούν τα ιστιοφόρα, και πως να  κάνουν ναυτικούς  κόμπους.
Επίσης η Γη θα τους χαρίσει δώρα, και εκείνα θα μάθουν να  «κοιτάνε τον ορίζοντα μπροστά, με ή  χωρίς κιάλια»!!!!

Eνδυμασία: Υπαίθρου με αθλητικά ρούχα και παπούτσια (όχι τακούνια)

ΠΡΟΣΟΧΗ: Επειδή το σκάφος δεν μπορεί να χωρέσει παραπάνω από 10 ενήλικες και 10 παιδιά, θερμή παράκληση οι ενδιαφερόμενοι  να δηλώσουν  τις  συμμετοχές τους εγκαίρως, στην Γραμματεία της Λιλιπούπολης,  ώστε να δημιουργηθούν οι ομάδες το αργότερο μία εβδομάδα πριν την πραγματοποίηση του κάθε προγράμματος (Ημερομηνία -Ονοματεπώνυμο – αριθμός γονέων – αριθμός παιδιών – κινητό τηλέφωνο – ηλεκτρονικό  ταχυδρομείο). Υπενθυμίζουμε ότι προτεραιότητα έχουν τα παιδιά που μετέχουν στο Πρόγραμμα Παρακολούθησης της Ανάπτυξης ή /και τα παιδιά  των γονέων που έχουν παρακολουθήσει την διάλεξη της Δρ. Ε. Βαλιάντζα-Αυτιά στη Λιλιπούπολη!

Ενημερωθείτε για τα σεμινάρια της Ενέργειας του Εγκεφάλου και πως η Φύση Κάνει Τα Παιδιά Εξυπνότερα! πατώντας εδώ.

ΚΑΛΟ ΤΑΞΙΔΙ!!!

 

 

Για να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα της ΛΙΛΙΠΟΥΠΟΛΗΣ πατήστε εδώ.

Για περισσότερο εποπτικό υλικό επισκεφθείτε τη σελίδα της ΛΙΛΙΠΟΥΠΟΛΗΣ στο twitter πατώντας εδώ.